*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

SEE THROUGH

31 Μαρτίου
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ
Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Α/Κ Άσπρων Χωμάτων – Α/Κ Χρυσούπολης (περιοχή Ν. Καβάλας)
Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εκτελεστούν προγραμματισμένες εργασίες καθολικής συντήρησης στον δεξιό κλάδο της σήραγγας Κάστρου του τμήματος Άσπρα Χώματα - Χρυσούπολη, θα ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, τα οποία αφορούν μόνο τον δεξιό κλάδο του αυτοκινητόδρομου του εν λόγω τμήματος.
*Αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κλάδο εξόδου της Ν. Καρβάλης του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων έως τον Α/Κ Χρυσούπολης και μόνο σε ότι αφορά την κατεύθυνση από Καβάλα προς Ξάνθη.
*Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (που κινούνται στην κατεύθυνση από Άσπρα Χώματα προς Χρυσούπολη), μέσω του κλάδου εξόδου της Ν. Καρβάλης στην Εθνική Οδό Νο 2.
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/1/150-α/30.03.12 Απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Καβάλας και θα ισχύσει για το χρονικό διάστημα από 02.04.12 έως 05.04.12.
ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
.........

Σε σημαντικές μειώσεις προχωρά το συνεταιρισμός Eurotaxi Καβάλας, σε μια προσπάθεια να «κρατήσει» το κοινό του αυτή την εποχή. Έτσι καταργείται το ποσό των 1,60 ευρώ που αντιστοιχούσε στην τηλεφωνική κλήση, το νυχτερινό τιμολόγιο, ενώ για τους φοιτητές του ΤΕΙ, που εξυπηρετούνται από τα ταξί από και προς τις εστίες του ΤΕΙ, η χρέωση θα είναι 4 ευρώ. Τις αποφάσεις αυτές ενέκρινε ομόφωνα η γενική συνέλευση των μετόχων την περασμένη Τετάρτη.
.......

Ερώτηση για οδικό άξονα Δράμας - Αμφίπολης
Ερώτηση σχετικά με την πορεία δημοπράτησης του οδικού άξονα Δράμα - Αμφίπολη που θα συνδέει τη Δράμα με την Εγνατία οδό, κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας και τέως υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης. Όπως αναφέρει, η περιφερειακή ενότητα Δράμας είναι η μόνη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που δεν συνδέεται με κάθετο άξονα με την Εγνατία οδό ενώ συμπληρώνει πως η κατασκευή του έργου έχει καθοριστική σημασία για την άρση της απομόνωσης και την ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. Αηδόνης ζητά να ενημερωθεί για το πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου, που βρίσκεται η διαδικασία ένταξής του στο ΕΣΠΑ και πότε θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του.
........
Πήραν πίσω τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Στην απόσυρση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που περιλαμβάνονταν στο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας προχώρησε απόψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η απόσυρση έγινε, ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου και όπως εξήγησε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, η απόφαση αυτή ελήφθη διότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η ρύθμιση θα επανακατατεθεί ως τροπολογία, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική έκθεση της ΕΚΤ, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Μεταξύ των άλλων προβλέπονταν παράταση για τις ρυθμίσεις των χρεών, ευνοϊκό επιτόκιο, ενώ έμπαινε "φρένο» στις κατασχέσεις της κύριας κατοικίας των οφειλετών.
Καθιερώνονταν όριο ακατάσχετου στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό του οφειλέτη ή έως 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό κλπ
......
Χαμόγελα για το 1ο Evrosfest στη Στουτγάρδη
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη οργανωμένη αποστολή, προώθησης των παραγόμενων προϊόντων στον Έβρο, στην Στουτγάρδη της Γερμανίας . Το 1ο Evrosfest οργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου, η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου, ο Συνδέσμος Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ν. Έβρου με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Στουτγάρδης (VHU) και της ομογενειακής εφημερίδας Europolitis.
Αποτέλεσε μία προσπάθεια προβολής των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της περιοχής μας ,αλλά και του τουριστικού προϊόντος, με απώτερο στόχο την διείσδυση του στις αγορές του εξωτερικού ,αλλά και την επαφή των Ομογενών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Σε αίθουσες ξενοδοχείου παρουσιάσθηκε στο κοινό ,έκθεση προϊόντων του Έβρου και στην οποία συμμετείχαν επιχειρήσεις τροφίμων και τυποποίησης, αγροτικών προϊόντων, ποτών, μεταξωτών, γλυκισμάτων, Αγροτουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ εκτέθηκαν και άλλα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής. 25 Εβρίτες επιχειρηματίες, είχαν συναντήσεις, με αντίστοιχους Γερμανούς, για το κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών. Εκτιμάται ότι επιτεύχθηκαν 3-6 συμφωνίες για κάθε επιχείρηση του Έβρου, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία της αποστολής.
..........
ΟΧΙ από την Ανατολική Μακεδονία
& Θράκη σε κέντρο λαθρομεταναστών
Την αντίθεση του στη δημιουργία κέντρων κλειστής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κατά τη συνεδρίαση του.
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» το σύνολο σχεδόν των δημάρχων της Περιφέρειας, οι περισσότεροι από οποίους μίλησαν για πολιτικές σκοπιμότητες.
Ο κ. Γιαννακίδης θα μεταφέρει την αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών, τη Δευτέρα. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και «δεν θα το πάρουμε όλο στην πλάτη μας» και πρόσθεσε ότι η περιοχή δεν είναι «τόπος κράτησης».
Σημειώνεται ότι στην περιοχή λειτουργούν δύο κέντρα μεταναστών, στον βόρειο Έβρο και στη Ροδόπη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »