Μεγάλη απάτη με επιδόματα στο ΙΚΑ -Κατασχέθηκαν 960.000 ευρώ
Πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, εξετάζονται από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει, για μεγάλη απάτη με ψεύτικα επιδόματα σε βάρος του ιδρύματος.Παράλληλα έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και στη Λακωνία, όπου διαμένει μια πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, στην οποία βρέθηκε «θησαυρός». Ειδικότερα, σε αποθήκη του σπιτιού μιας από τις γυναίκες που κρατούνται και ανακρίνονται, βρέθηκαν 960.000 ευρώ μέσα σε σακούλα από Pampers, ενώ έχουν κατασχεθεί και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ συνίσταται στην είσπραξη επιδομάτων ασθενείας, τοκετού, εργασίας και άλλων. Τα επιδόματα εισπράττονταν με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν καταρτίσει υπάλληλοι του ιδρύματος, με στοιχεία ανύπαρκτων, αλλά και υπαρκτών προσώπων. Το ύψος της ζημιάς για το ΙΚΑ δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.
Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, με βάση τα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υπόθεση.
.....
Το ΤΕΙ της Καβάλας διεκδικεί αύξηση των νεοεισακτέων σπουδαστών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αθανάσιο Μητρόπουλο, σε αντίθεση με Πρυτάνεις κάποιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε πως το ζήτημα που ανέκυψε είναι μέρος μιας επικοινωνιακής πολιτικής με σκοπό την χρηματοδότηση πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σημειώνοντας πως είναι βέβαιο ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για τα ΑΕΙ Και ΤΕΙ της χώρας καθώς υπάρχουν μεγάλες περικοπές στον τομέα της Παιδείας, οι οποίες δεν δικαιολογούνται ούτε μέσα από το μνημόνιο ούτε και από την Τρόικα.
........
Ερντογάν: «Ο Θεός θα καθορίσει πόσο θα ζήσω»
«Η Κωνσταντινούπολη ξεχειλίζει από εκρηκτικά» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Taraf η οποία αναφέρει πως η τουρκική αστυνομία βρήκε 15 κιλά εκρηκτικά Α4 σε ανασκαφές που έκανε στις περιοχές Σαρίγιερ και Μπαϊράμπασα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ηδη 4 άνθρωποι ανακρίνονται για την υπόθεση αυτή.«Όσοι μου ορίζουν 2 χρόνια ζωής είναι αγενείς» είναι ο τίτλος της Vatan η οποία κάνει αναφορά στις δηλώσεις Ερντογάν για τις αποκαλύψεις του Wikileaks που ανέφερε πως ο τούρκος πρωθυπουργός έχει δυο χρόνια ζωής. « Ο Θεός θα καθορίσει πόσο θα ζήσουμε, εκτός του ότι έχουν θράσος είναι και αγενείς» φέρεται να δηλώνει Ερντογάν σύμφωνα με την Vatan.
“Ξεκαθάρισμα πραξικοπημάτων από το Γενικό Επιτελείο» είναι ο τίτλος της Sabah. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να επιστρέψει όλα τα έγγραφα τα οποία είχαν κατασχεθεί κατά τη διάρκεια των πραξικοπημάτων της 12ης Μαρτίου του 1971 και της 12ης Σεπτεμβρίου του 1980. Όλα τα έγγραφα θα επιστραφούν στους νόμιμους κατόχους τους.
……..
Πολεμούν με φήμες το «κίνημα της πατάτας»
Βρώμικα χτυπήματα στο «κίνημα της πατάτας» από μεσάζοντες οι οποίοι άρχισαν να διασπείρουν φήμες, μετά την αναπάντεχη ανταπόκριση των πολιτών.Οι δηλώσεις σε ΜΜΕ, για την ασφάλεια της ποιότητας της πατάτας, προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα υπόλοιπα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας.
Πρόσθεσε για τις μεμονωμένες εκτάσεις πατάτας που είχαν προσβληθεί από την εν λόγω ασθένεια έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα μόνο και μόνο για να μην ζημιωθεί η παραγωγή και δεν έχουν καμία σχέση με την υγιεινή και την ασφάλεια του προϊόντος.
"Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό" είπε χαρακτηριστικά.
......
2,5 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει ο δήμος Τοπείρου στην Εφορία!

«Πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει ο δήμος Τοπείρου στην εφορία, οφειλές που προέρχονται από την πρώην ΔΕΤΑ από ΦΠΑ και Φόρους Μισθωμάτων Υπηρεσιών προς τη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης» κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τοπείρου κος Θωμάς Μίχογλου μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, εξηγώντας πως η παράταξή του έχει καταθέσει αίτημα στην εφορία της Ξάνθης με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για το εν λόγω ζήτημα.«Κάναμε έγγραφο προς την εφορία να μας απαντήσει γραπτώς για τις υποχρεώσεις αυτές τις εταιρίας, πήραμε αρνητική απάντηση ότι είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι προσωπικά δεδομένα τα στοιχεία του δήμου» σημειώνει ο κος Μίχογλου, προσθέτοντας πως ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει και στην εισαγγελέα Ξάνθης η οποία του ζήτησε να καταθέσει αναφορά ώστε να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για το θέμα. «Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει έλεγχος και για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο» επισημαίνει ο κος Μίχογλου. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης κος Κώστας Φαρμάκης παίρνοντας θέση για το θέμα, με παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως «δεν είναι θέμα προσωπικών δεδομένων αλλά απορρήτου να δοθούν τα στοιχεία αυτά στην αντιπολίτευση».
ThrakiToday
(Σ. Σ. Το ερώτημα είναι, ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Νόμοι και τα αυτόφωρα, ή δεν ισχύουν; Και ισχύουν μόνο για τον λαουτζίκο;).
..........
Εκλογές στις 11/3 στον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης
Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο2ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Συλλόγου, πάροδος Θερμοπυλών 8, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ., το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. 2011
Οικονομικός απολογισμός 2011
Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
Οικονομικός προϋπολογισμός 2012
Έγκριση πεπραγμένων οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού
Έγκριση απόφασης Δ.Σ.
Προτάσεις
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής
Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γ.Σ. έχουν τα μέλη που είναι τακτοποιημένα οικονομικώς και το 2012 και έχει παρέλθει χρόνος εξ (6) μηνών από την εγγραφή τους.
Υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν εγγράφως μέχρι την έναρξη της Γ.Σ. Η Γενική Συνέλευση, ως επαναληπτική, θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε.

