*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαρτίου
*Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Α.Μ.Θ, το διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου και τακτικής Γεν. Συνέλευσης του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 01-04-2012 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΟΡΦΕΑΣ Μ. Καραολή 40 στο κέντρο της πόλης ΞΑΝΘΗ ΤΗΛ. 25410 20121.
Θέμα: 1. Σεμινάριο Αιμοποιητικά κύτταρα ,ομφάλιο αίμα, πρόληψη μεσογειακής αναιμίας.
Εισηγητές: Ξανθοπουλίδης Γεώργιος Αιματολόγος Διευθυντής μονάδας μεσογειακής αναιμίας Μπόντης Νικόλαος Μαιευτήρας Γυναικολόγος
2 Διοικητικός Απολογισμός
3.Οικονομικός Απολογισμός
4.Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής
5.Τροποποίηση καταστατικού για εναρμόνιση με της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
6.Διάφορα.
.......

*Γνωστοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη, ότι την Κυριακή, 1η Απριλίου 2012 καί ώρα 18:00, κατά την διάρκεια της ακολουθίας τοu Ε΄ Κατανυκτικού Ἑσπερινού στόν Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, θά ομιλήσει ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Νίκων Νεοσκητιώτης, με θέμα: «Η Ζωή μετά τή ζωή».
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
……

*Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ανακοινώνει ότι ο νέος κύκλος μαθημάτων της γραφής Braille θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου 2012.
Τα τμήματα θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες και οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης στην οδό Σμύρνης 3 στην Ξάνθη και στο τηλέφωνο 25410-62551.
Η πιστοποίηση της γραφής Braille αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα στις προσλήψεις και προσθέτει μόρια στις γνώσεις και στα προσόντα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών, των κοινωνικών λειτουργών κ.τ.λ.
Η γραφή Braille δίνει την ευκαιρία στα τυφλά άτομα να εισχωρήσουν στη γνώση και στη μάθηση και η διδασκαλία της Braille αποτελεί κοινωνική προσφορά.
……

*ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ «ο ΝΙΤΣΕ από το ΑΛΦΑ ως το ΩΜΕΓΑ» (εκδόσεις Μεταίχμιο).
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφόρησε ένα πολύτιμο και εύχρηστο αλφαβητάρι για τον καθένα μας γύρω από τον μεγάλο γερμανό στοχαστή και τη φιλοσοφία του, το οποίο συνοδεύεται από εκτενή εισαγωγή και αναλυτικό χρονολόγιο. Την ανθολόγηση, μετάφραση και γενικά την όλη επιμέλεια έκανε η δημοσιογράφος, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά.
Στο Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα γράφει: «Ο αληθινός άντρας δυο πράγματα επιζητεί: τον κίνδυνο και το παιχνίδι. Γι αυτό θέλει και τη γυναίκα, ως το πιο επικίνδυνο παιχνίδι».
Στον Αντίχριστο: «η γυναίκα είναι το δεύτερο λάθος του Θεού».
Αλλά στη Χαρούμενη Επιστήμη ανακρούει πρύμναν: «Ναι, η ζωή είναι γυναίκα!» ανακράζει πανηγυρικά.
ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΣΠΑΝΙΔΗ»
……

*Σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 12:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πυργελή» και την Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων Ξάνθης, παρουσιάζουν με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, την συγγραφέα Σύρμω Μιχαήλ στην διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της «Μα που πήγαν οι νυχτερίδες».
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, «Ιωάννης Ν. Παπαχαρίσης», στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.
.......
*Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση για τη 1η Απριλίου επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ , 1955-1959 για την αποτίναξη του Αγγλικού ζυγού .
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και περιλαμβάνει :
10:00 π.μ. δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας
11:00 π.μ. κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης
11:30 π.μ. δεξίωση στη Λ.Α.Φ. Ξάνθης
Παρακαλείστε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση .
Παρακαλούμε τους Φορείς ή Συνδέσμους που θα καταθέσουν στεφάνια όπως επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα : 25410-27782 ή 6977458109 κα Χατζηγεωργίου , 25410-79593 κ. Κυριακού ή στο 25410-72609 κ. Γρηγόρη .
Μαρία Παπ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »