*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

Ηλίας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.: Κατέθεσε την επίσημη δεσμευτική πρόταση!

31 Μαρτίου

Ξανά στο προσκήνιο την Η. Παπαδόπουλος Α.Ε. η οποία ήδη ετοίμασε και κατέθεσε χθες δεσμευτική οικονομική πρόταση στην ΑΤΕbank για την απόκτηση της κορυφαίας συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, με στόχο η ΣΕΚΑΠ να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ όπως τονίζουν χαρακτηριστικά...
Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν την ΑΤΕbank μετά μάλιστα και από τα δημοσιεύματά μας, να έχει όντως βολιδοσκοπήσει όλες τις εταιρείες (επτά στον αριθμό) που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού με σκοπό να μάθει αν και κατά πόσο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την ΣΕΚΑΠ. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Bommidala Εnterprises η οποία, ωστόσο, απάντησε αρνητικά επιβεβαιώνοντας όσους είχαν προβλέψει ότι η ρήξη στις διαπραγματεύσεις με τη ΣΕΚΕ ήταν οριστική.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις υπόλοιπες έξι οι μόνες που ανταποκρίθηκαν ήταν η Η. Παπαδόπουλος Α.Ε. και η τουρκική SEBA Group, ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τις βρετανικές British American Tobacco (BAT) και Imperial Tobacco Group Plc, την κροατική η Adris Grupa DD από Κροατία και την νοτιοκορεάτικη KT&G Corporation.
........
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ...
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κέρδος» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Η. Παπαδόπουλος Α.Ε., Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία του διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ, λέγοντας μάλιστα ότι και ετοιμάζει προσφορά για το 50,36% των μετοχών που διαθέτει η ΑΤΕ. Δεν έδωσε, βέβαια, λεπτομέρειες για το ύψος της προσφοράς. (Σ. Σ. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας χθες κατέθεσε δεσμευτική οικονομική πρόταση).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Η. Παπαδόπουλος Α.Ε. ήταν μαζί με την Βommidala οι μόνες εταιρείες που είχαν υποβάλει δεσμευτική προσφορά για τη ΣΕΚΑΠ (τελικά η ΑΤΕ προτίμησε τους Ινδούς).
Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικά διακείμενη για την υποψηφιότητα της Η. Παπαδόπουλος Α.Ε. είναι η ΣΕΚΕ η οποία θα προτιμούσε να παραμείνει Ελληνική η εταιρεία αλλά και παράλληλα να μην υποστεί ως εταιρεία η ίδια και μετατοπιστεί το πρόβλημα. .
Με βάση στοιχεία του2010, η Η. Παπαδόπουλος Α.Ε. (έχει τις εγκαταστάσεις της στη Νέα Σάντα Κιλκίς), είχε κύκλο εργασιών 8,7 εκατ. ευρώ, μικτά κέρδη 1,292 εκατ. ευρώ, κέρδη 856.326 ευρώ και ίδια κεφάλαια 10,324 εκατ. ευρώ.
Για την ΑΤΕ, το καίριο ζήτημα είναι η κάλυψη των 30 εκατ. ευρώ δανείων που έχει λαμβάνειν από τη ΣΕΚΑΠ (σ.σ. έχει ήδη προχωρήσει σε διαγραφή δανείων ύψους 50 εκατ. ευρώ).
Όσον αφορά το ενδιαφέρον της τουρκικής SEBA μέχρι στιγμής βρίσκεται σε φιλολογικό επίπεδο και δεν υπάρχει συγκεκριμένη οικονομική προσφορά.
..........
ΣΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απτό ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή, οι βασικοί μέτοχοι αποφάσισαν από κοινού να αναβάλλουν την προγραμματισθείσα για τη Δευτέρα 26 Μαρτίου α’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της καπνοβιομηχανίας και να την πραγματοποιήσουν τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής
1. Λήψη απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των τριάντα εκατομμυρίων (30.000.000) ευρώ, με την έκδοση ανάλογου αριθμού νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης τριών (3) ευρώ και με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920.
2. Λήψη απόφασης για παραίτηση από το προτιμησιακό τους δικαίωμα στην παραπάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όσων εκ των παλαιών μετόχων της εταιρείας το επιθυμούν, προκειμένου το εκ της παραιτήσεως αυτής ακάλυπτο ποσό της αύξησης να καλυφθεί, εν όλω ή εν μέρει, από νεοεισερχόμενο ή παλαιό μέτοχο, ο οποίος και θα αναλάβει τις εξ αυτού αντίστοιχες νέες μετοχές.
3. Λήψη απόφασης για ανάλογη τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.
4. Λήψη απόφασης για την κατάργηση του μη μεταβιβάσιμου των μετοχών της εταιρείας και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 6 παρ. 1 του καταστατικού της εταιρείας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »