*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

«Φούσκα» ο Bommidala;

31 Ιανουαρίου
Γιατί ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ήταν μόνο στην ξενάγηση των ανθρώπων (Βούλγαροι - Έλληνες) της Ινδικής εταιρείας στη Ξάνθη και «σνόμπαρε» τις επισκέψεις του Κορεάτικου Ομίλου και των άλλων υποψηφίων επενδυτών;

ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ;

Ο Πράτσος πίσω από την «πρόσληψη» υπόδικου Λειβαδίτη, δεν «γνωρίζαμε» ότι είχε προσληφθεί, λένε οι «5» παραιτηθέντες, ενώ Πούλιος και Σωματείο εργαζομένων «σφυρίζουν» ως «Πόντιοι Πιλάτοι» και ο Σωκράτης Ξυνίδης δεν κρύβει την οργή του

«Φούσκα» τελικά ο Bommidala; Τι ρόλο στην όλη υπόθεση «παίζει» ο νυν Διοικητής της ΑΤΕbank κύριος Πανταλάκης με τους «διορισμένους» στη διοίκηση ανθρώπους του (Πράτσος κλπ) και τι συμβαίνει τελικώς με τον Ινδό Bommidala καθώς τον τελευταίο καιρό υπάρχουν έντονες φήμες πως «Έλληνες και Βούλγαροι επιχειρηματίες», κρύβονται στην ουσία πίσω από την πρότασή του, που ωστόσο είναι πολύ... χαμηλή κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο!!!
Η αξία της ΣΕΚΑΠ έπεσε στην ελληνική αγορά από την ώρα που η ΑΤΕbank και στο πιο κρίσιμο σημείο της μεταπώλησής της, σταμάτησε παντελώς τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα σε κάποια φάση να μην υπάρχουν ούτε καν...τσιγάρα για την τροφοδότηση των περιπτέρων!!!
Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν; Πάντως παρά τα συνεχή ερωτηματικά του «Μαχητή» προς την Διοίκηση της ΑΤΕbank αλλά και προσωπικά στον Πράτσο, η προσφορά του ομίλου Bommidala φυλάσσεται ως… επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της ΑΤΕ, καθώς οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη είναι πολύ ΧΑΜΗΛΗ σε σχέση με το αρχικό της ενδιαφέρον, όταν ωστόσο υπήρχαν στην ουρά άλλοι 6 υποψήφιοι επενδυτές!!! Που ως δια... μαγείας στη συνέχεια απέσυραν το ενδιαφέρον τους, όταν «κάποιοι» κατάφεραν να... «ρίξουν» όσο πιο ΚΑΤΩ γίνεται την αξία της μετοχής και της εταιρείας... με συνεχή ολέθρια λάθη σε βαθμό ακόμη και... «απιστίας» κατά της εταιρείας!!!
«Φούσκα» λοιπόν ο Bommidala ή όχι;
-Γιατί ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Δημήτρης Πράτσος παρέστη ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μόνο στην ξενάγηση των ανθρώπων «του» κατά την επίσκεψή στη ΣΕΚΑΠ (Βούλγαροι - Έλληνες) της Ινδικής εταιρείας στη Ξάνθη και «σνόμπαρε» τις επισκέψεις του Κορεάτικου Ομίλου και των άλλων υποψηφίων επενδυτών; Στην οποία αν και Πρόεδρος, απαξίωσε ακόμη και να... εμφανιστεί;;;
-Στηρίζει ο Πανταλάκης τον σημερινό συνταξιούχο της ATEbank και Πρόεδρο της ΣΕΚΑΠ; Κι αν τον στηρίζει, τότε γιατί παρουσία των ανθρώπων της ΣΕΚΕ που του έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την μη χρηματοδότηση της εταιρείας στη πιο κρίσιμη καμπή της πώλησής της, απευθυνόμενος στους κυρίους Πράτσο (Πρόεδρο) και Μπίτο (διευθύνων σύμβουλος), τους ρώτησε έντονα, «γιατί δεν με ενημερώσατε;».

Ο ΔΗΜ. ΠΡΑΤΣΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ» ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ!!!
Ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Δημήτρης Πράτσος ωστόσο -όπως αποκαλύφθηκε και από τις «παραιτήσεις» Εγγλεζάκη και των «4» μελών της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ (άνθρωποι του Σωκράτη Ξυνίδη), βρίσκεται πίσω και από την «επαναπρόσληψη» του υπόδικου συνταξιούχου Βασίλη Λειβαδίτη!!!! Είδηση που αποκάλυψε ο «Μαχητής» και που δίνει τη διάσταση ενός άλλου εσωτερικού προβλήματος (μέσα στο ΠΑΣΟΚ), αφού η συγκεκριμένη είδηση είναι εξ’ διαμέτρου αντίθετη με τα όσα διαδήλωνε δημόσια ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης!!!
Επίσης ερωτηματικό αποτελεί και η στάση των Χρίστου Πούλιου, Βασίλη Λειβαδίτη, Μπαϊρακτάρη κλπ που ήταν εν γνώσει της επαναπρόσληψης στην ΣΕΚΑΠ του «συνταξιούχου» Βασίλη Λειβαδίτη (πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων), για τον οποίο μάλιστα φημολογείται ότι ήδη έχει την διαβεβαίωση των ανθρώπων του Ινδού ότι «θα τον κρατήσουν στη ΣΕΚΑΠ...» και ο Πράτσος τοποθέτησε Πρόεδρος της τελευταίας έκτακτης γεν. συνέλευσης της εταιρείας, ρίχνοντας ουσιαστικά το «γάντι» στον Σωκράτη Ξυνίδη τον οποίο φάνηκε καθαρά ότι «δεν υπολογίζει καν!!!»

ΚΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ AGRONEWS ΠΟΥ ΜΑΣ... ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ
Για ζωηρό παρασκήνιο και βουνό τα ερωτηματικά για τη ΣΕΚΑΠ, μιλάει ωστόσο και το AGRONEWS!!! Που αναφέρει για τελευταία τεκτενόμενα στη ΣΕΚΑΠ τα παρακάτω, επιβεβαιώνοντας σε πολλά σημεία τους, τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Μ»:
H προσφορά του ομίλου Bommidala φυλάσσεται ως… επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της ΑΤΕ.
Ζωηρό παρασκήνιο και βουνό τα ερωτηματικά για τη ΣΕΚΑΠ
Έντονο παρασκήνιο και πλήθος ερωτηματικών συνοδεύουν την υπόθεση πώλησης της ΣΕΚΑΠ η οποία, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις μέσω των σχετικών «διαρροών», εξακολουθεί να βρίσκεται στον «αέρα». Η αναβολή της γενικής συνέλευσης της 20ης Ιανουαρίου και η μετάθεσή της για τις 7 Φεβρουαρίου αποτελούν το πιο πρόσφατο και, όπως όλα δείχνουν, όχι το τελευταίο επεισόδιο ενός σίριαλ που εκτυλίσσεται εδώ και μερικούς μήνες.
Διαθέτει δε όλα εκείνα τα δραματουργικά συστατικά (σασπένς, υπόγειες διεργασίες, πρόσωπα με ρόλο - κλειδί που περιβάλλονται από μυστήριο κ.α. ) που προϊδεάζουν και για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια, ανεξαρτήτως μάλιστα της κατάληξής της…
Αν και η προσφορά του ομίλου Bommidala φυλάσσεται ως… επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της ΑΤΕ, όλες οι πληροφορίες συντείνουν ότι είναι χαμηλότερη από εκείνη με την οποία είχε προσέλθει το καλοκαίρι στην πρώτη φάση της διαδικασίας. Ο ίδιος ο Ινδός «προτιμητέος υποψήφιος» επενδυτής ήλθε, είδε, συζήτησε και… απήλθε αθόρυβα αφήνοντας πίσω του ένα κλιμάκιο εκπροσώπων που διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις επαφές.
Κατά κύριο λόγο με τη διοίκηση της Αγροτικής η οποία (ως κατέχουσα το 50,36% των μετοχών) έχει τον πρώτο λόγο. Η στάση της τράπεζας, όμως, όλο αυτό τον καιρό αν μη τι άλλο προσφέρει… τροφή για σκέψη. Από τη μια πλευρά, «καίγεται» -ελέω τρόικας- να απεμπλακεί από τη ΣΕΚΑΠ και, μάλιστα, το συντομότερο δυνατό. Από την άλλη, όμως, δείχνει να «τρενάρει» τη διαδικασία παρά το γεγονός ότι εν προκειμένω ο «χρόνος είναι χρήμα» και κάθε μέρα που περνά συμβάλει στην επιδείνωση των όρων πώλησης. Στα «μυστήρια» της στάση της ΑΤΕ συγκαταλέγεται και η απροθυμία της αν όχι να συνδράμει κεφαλαιακά την ΣΕΚΑΠ τους τελευταίους μήνες που βρέθηκε σε δυσχερή θέση, τουλάχιστον να την διευκολύνει ταμειακά (αντί π.χ. να της δεσμεύει λογαριασμούς), κάτι που σίγουρα συνέβαλε στην απαξίωση της εταιρείας στα μάτια των επενδυτών.
Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η ΣΕΚΕ στην ανακοίνωσή της (όπου αναλύει τους λόγους που ζήτησε και αυτή αναβολή της Γ.Σ.) προεξοφλεί ουσιαστικά τη δυσμενή κατάληξη του διαγωνισμού αλλά, παράλληλα, σημειώνει ότι είναι έτοιμη «ανά πάσα στιγμή και με καλή πρόθεση να διαπραγματευτεί μαζί της και εφόσον υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της, να διευκολύνει τις εξελίξεις στην εταιρεία».
Η ίδια η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ πετάει το «μπαλάκι» στην πλευρά Πανταλάκη τονίζοντας ότι αυτή είναι που έχει στα χέρια της «τόσο το καρπούζι όσο και το μαχαίρι». Ωστόσο, περαιτέρω διερεύνησης χρήζει ο ρόλος πρώην ανώτατων στελεχών της τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έπαιξαν το καλοκαίρι το ρόλο του ενδιάμεσου «προξενεύοντας» την καπνοβιομηχανία στον όμιλο Bommidala.
Αλλά και ο ίδιος ο Ινδός επιχειρηματίας δε στερείται «μυστηρίου». Επισήμως, φέρεται να εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου της στην Ινδία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ασία. Το ενδιαφέρον του δε για τη ΣΕΚΑΠ είναι τόσο έντονο που εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει στο deal (με τους δικούς της όρους, φυσικά) έστω και με ίδια κεφάλαια, αφού, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι ξένες τράπεζες θεωρούν μια επένδυση στην Ελλάδα την παρούσα στιγμή «υψηλού ρίσκου» ενώ και ο οίκος Moody’s απειλεί την πιστοληπτική του αξιολόγηση λόγω της σχεδίων του για δραστηριοποίηση στη χώρα μας (!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »