*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ Δύο «ΝΑΙ» για ενέργεια και συμμετοχή σε ξένες εταιρείες!

30 Ιανουαρίου
Έκτακτη γεν. συνέλευση της ΣΕΚΕ χθες το πρωϊ παρουσία και του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.Καραμίχα, άλλαξε σελίδα η κορυφαία συνεταιριστική Οργάνωση
Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χθες η ΣΕΚΕ παρόντων των μετόχων της ενώ παρόντες ήταν ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κος Τζανέτος Καραμίχας και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κος Αλεξιάδης. Τα θέματα που απασχόλησαν την έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν η πρόταση που κατέθεσε η Διοίκηση της ΣΕΚΕ και είχε να κάνει με την αλλαγή των σκοπών δραστηριότητας της ΣΕΚΕ που μέχρι τώρα ήταν μόνο η επεξεργασία και εμπορία φύλλων καπνού και γενικά ό,τι έχει σχέση με τον καπνό. Τώρα οι νέες δραστηριότητες που θέλει να αναπτύξει η ΣΕΚΕ είναι η δυνατότητα να ασχοληθεί με την ενέργεια όπως Φωτοβολταϊκά- παραγωγή pellet κλπ- πρόταση που πέρασε ομόφωνα.
Άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε και πέρασε και αυτό ομόφωνα ήταν να δοθεί η δυνατότητα στη ΣΕΚΕ, ώστε να συμμετέχει και σε εταιρείες εκτός Ελλάδος, δηλαδή στο Εξωτερικό. Όπως προαναφέρω δεν υπήρξε αντίρρηση από πλευράς των μετόχων και η ΣΕΚΕ πλέον βλέπουμε να προχωρά σε νέους ορίζοντες αλλάζοντας σελίδα, ώστε να μπορέσει να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την οικονομική κρίση.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ κος Αλέξανδρος Κοντός παρουσίασε τις προτάσεις αιτιολογώντας τες και έπεισε όλους τους μετόχους που ψήφισαν ομόφωνα θετικά, βάζοντας την ΣΕΚΕ σε νέα τροχιά ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο που έχει αναλάβει την Γενική Διεύθυνση της ΣΕΚΕ ο Αλέξανδρος Κοντός, βλέπουμε να γίνονται από πλευράς της εταιρείας βήματα ανάπτυξης και δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς, γιατί κακά τα ψέματα, η κρίση έχει χτυπήσει πολύ άσχημα τον καπνό και αν η ΣΕΚΕ δεν προχωρήσει δυναμικά σε νέες επενδύσεις, τότε θα μπει σε δύσκολους δρόμους και η ίδια. Ήδη έγιναν κάποια θετικά βήματα μέχρι αρχής γενομένης με την συγκέντρωση όλων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης, με την δημιουργία φυτωρίου, καλλιέργεια καπνού «VIRGINIA» στην περιοχή Σταυρούπολης (Ιωνικό) και τη δημιουργία των ανάλογων μηχανολογικών εγκαταστάσεων και τώρα βλέπουμε να αναπτύσσεται η εταιρεία και σε άλλες δραστηριότητες του μέλλοντος όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κλπ
Δικαίως λοιπόν η ΣΕΚΕ αποτέλεσε την ναυαρχίδα και την αρχή του Συνεταιριστικού Κινήματος στη χώρα μας από τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μπαλτατζή, η δε θετική της πορεία μέχρι σήμερα και για πολλές δεκαετίες έδωσε χιλιάδες μεροκάματα σε καπνοκαλλιεργητές και καπνοπαραγωγούς.
Σήμερα επιπλέον η ΣΕΚΕ με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της υπό τη Γενική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοντού και την προεδρία του Παναγιώτη Ταρενίδη, αλλάζει σελίδα και βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον, προκαθορίζοντας πλέον και νέους στόχους και δραστηριότητες που δεν θα την αφήσουν να «πνιγεί»στη γενική καταπολέμηση της καπνοκαλλιέργειας και στην Ελλάδα και στο ΕΞΩΤΕΡΙΚO.
Επιπλέον στα παραπάνω να σημειώσουμε πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία η παρουσία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση διά του Προέδρου της κου Καραμίχα Τζανέτου και του Αντιπροέδρου της κου Αλεξιάδη.
Το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ γενικότερα εκσυγχρονίζεται και ανοίγει τα φτερά σε νέους πλέον δρόμους βλέποντας αισιόδοξα το μέλλον.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »