*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΕΛΕΓΧΟΣ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! Το ΕΒΕ Ξάνθης κλείνει το δρόμο για τη Βουλγαρία!

31 Ιανουαρίου
Με δυναμική εισήγηση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης στη προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης
ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
*Με αντιπολίτευση, για την....αντιπολίτευση ξεκίνησε ο επικεφαλής Σωτήρης Τσιακίρογλου, χωρίς να πείσει όμως ούτε τον....εαυτό του!
Κινητοποιήσεις και μάλιστα δυναμικές για το θέμα παραεμπορίου δια μεσω τΑγ. Κωνσταντίνου προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα στα μέλη.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στις μέρες μας λόγω της κρίσης και απαιτούνται πλέον δυναμικές αντιδράσεις. Ο σχεδιασμός προβλέπει “ξαφνικό” αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού στις επόμενες μέρες και πριν από το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, προκειμένου να «ταρακουνηθούν» οι αρχές....!
«Είδατε κανένα ΚΕΛΑΥΕ να λειτουργεί; είδατε κανέναν έλεγχο; εγώ δεν είδα. Για αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ξεκινήσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει αυτή η πληγή» τόνισε ο κος Στέλιος Μωραΐτης αναφερόμενος στις δεσμεύσεις των αρμοδίων που ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν ποτέ για την πάταξη του παρεμπορίου, προτείνοντας να προχωρήσει το ΕΒΕ στο κλείσιμο της «Τουριστικής Διόδου Αγίου Κωνσταντίνου», που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου παράνομων προϊόντων από τη Βουλγαρία στην περιοχή της Ξάνθης λόγω ανυπαρξίας ελέγχου!!!
«Ο δρόμος αυτός είχε σχεδιαστεί ως τουριστική δίοδος αλλά δεν λειτουργεί σήμερα ως κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κος Μωραΐτης. Από τη μεριά τους τα μέλη της αντιπολίτευσης επισήμαναν το αδόκιμο του όρου «τουριστική δίοδος», τονίζοντας πως εξαρχής θα έπρεπε να είχε τεθεί υπόψη των εμπνευστών αυτής της διόδου οι επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία. «Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και ως εκ τούτου κανένα παραστατικό. Αυτή τη στιγμή γίνεται πλιάτσικο στην τουριστική δίοδο» επέμενε Μωραΐτης, πως Αντινομάρχης Ξάνθης τη χρονική περίοδο που άνοιγε ο δρόμος είπε χαρακτηριστικά «θεωρήσαμε δεδομένο τότε ότι θα εφαρμοστούν οι νόμοι και δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα σήμερα».
«Ο δρόμος αυτός δεν άνοιξε ποτέ με ευθύνη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, παρόλα αυτά όταν λειτουργούσαν οι μηχανισμοί της νομαρχίας δεν υπήρχε πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μωραΐτης συμπληρώνοντας πως «εάν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι εμείς θα κλείσουμε τον δρόμο».
«Πρέπει να βγουν τα ΚΕΛΑΥΕ σε πρώτη φάση και εάν δεν βγούνε πρέπει να δούμε νομικά τι γίνεται με το κλείσιμο της διόδου» ανέφερε από τη μεριά του ο κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, εξηγώντας πως ακόμη και σήμερα δεν έχουν συγκροτηθεί τα ΚΕΛΑΥΕ παρά τις διαρκείς κρούσεις.
Τελικά το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης αποφάσισε να προχωρήσει στο συμβολικό κλείσιμο της Τουριστικής Διόδου του Αγίου Κωνσταντίνου τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργοποιηθούν ώστε να πραγματοποιούνται έλεγχοι και να ενισχυθεί με το κατάλληλο προσωπικό το ελληνικό φυλάκιο.

ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
Να σημειωθεί ότι στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι δεν υπήρξε πρόβλεψη από το Επιμελητήριο και την πρώην Νομαρχία , ο Στέλιος Μωραΐτης ανέφερε ότι ο δρόμος είχε σχεδιαστεί ως τουριστική δίοδος και εγκαινιάστηκε εσπευσμένα -και πριν υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία- από τον Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι μεσολάβησε το Σχέδιο Καλλικράτης, καθώς νωρίτερα δούλευαν κανονικά οι υπηρεσίες της Νομαρχίας που, από πέρυσι, έχουν αποδιοργανωθεί. “Θα τους αναγκάσουμε να εφαρμόσουν τους νόμους, αν δεν το κάνουν, θα κλείσουμε το δρόμο” είπε και ζήτησε την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. ώστε να συγκαλέσει έναν απροειδοποίητο αποκλεισμό, ώστε να αναγκαστεί ο κρατικός μηχανισμός να ασχοληθεί με το πρόβλημα. “Ας έρθουν να με βάλουν μέσα” είπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου χαρακτηριστικά απαντώντας στις ενστάσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σωτήρη Τσιακίρογλου που έκανε πολιτική.....ΠΑΣΟΚ!!!
Επισημαίνεται επίσης ότι με διάταξη που προβλέπεται στο πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο η αρμοδιότητα για τη σύσταση και τη λειτουργία των Κλιμακίων Ελέγχου για τα ΚΕΛΑΥΕ περνά πλέον στην αιρετή Περιφέρεια.
Πιο συγκεκριμένα το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι η αρμοδιότητα περνά στον Αιρετό Περιφερειάρχη και αυτός με τη σειρά του έχει τη δυνατότητα να τη μεταβιβάζει στον αρμόδιο κατά τόπο Αντιπεριφερειάρχη.
Σημειώνεται ότι την συνεδρίαση μετέδωσαν ζωντανά τόσο το XANTHI Channel όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός Life 92.1 fm.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »