*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

ΛΟΓΩ ΤΟΥ.....«ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ»! Κατά 93.000 ευρώ μείον το Επιμελητήριο Ξάνθης!

31 Ιανουαρίου
*Μειώθηκαν κατά 20% οι συνδρομές των μελών λόγω της κρίσης, αφού το «κούρεμα» δεν αφήνει άλλα περιθώρια....
Μειωμένα κατά 93.000 ευρώ παρουσιάζονται τα αποθεματικά του ΕΒΕ Ξάνθης, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του οργάνου, το απόγευμα της Δευτέρας. Δηλαδή το «ταμείον» είναι μείον και το Επιμελητήριο θα δυσκολευτεί να πληρώσει ακόμη και τους υπαλλήλους του.
Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης από τις 152.000 ευρώ που υπήρχαν στο αποθεματικό του ΕΒΕ αφαιρέθηκαν 93.000 ευρώ, κάτι που συνέβη σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας μιας και τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέστησαν μαζικό κούρεμα επειδή έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Το θέμα έγινε ευρύτερα γνωστό βέβαια στη τοπική κοινωνία πριν λίγες μέρες από την εφημερίδα μας, ωστόσο στη προχθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον ίδιο τον Πρόεδρο.
«Θα έχουμε πρόβλημα, θα χαθούν πολλά χρήματα από το Επιμελητήριο γιατί δεν θα έχουμε χρήματα πλέον να δίνουμε ως προκαταβολές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την μείωση των εισφορών των μελών αφού ήδη το Επιμελητήριο είναι μείον 93.000 Ευρώ!!! Και θα πρέπει να αναζητήσει νέους πόρους.

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
Ένα από τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν προχθές, ήταν η μείωση των συνδρομών των μελών του ΕΒΕ Ξάνθης με τον κ. Μωραΐτη να προτείνει τη μείωση των συνδρομών κατά 20% λόγω της οικονομικής κρίσης και την οικονομική διευκόλυνση των μελών στην αποπληρωμή των συνδρομών για όλα τα ποσά που είναι άνω των 100 Ευρώ.
Αναλυτικά η πρόταση αναφέρει
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ: Από 60 η συνδρομή θα μειωθεί στα 50 ευρώ
ΟΜΟΡΡΥΘΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Από 120 η συνδρομή μειώθηκε στα 100 ευρώ.
ΑΕ με Μ/Κ μέχρι 145.000 : Από 225 μειώνεται στα 203
ΑΕ με Μ/Κ μέχρι 293.000 : Από 301 μειώνεται στα 271
ΑΕ με Μ/Κ μέχρι 1 εκατ. ευρώ: Από τα 601 ευρώ μειώνεται στα 500 ευρώ
ΑΕ με Μ/Κ άνω του 1 εκατ. ευρώ: Από τα 900 ευρώ μειώνεται στα 700 ευρώ
Τελικά το θέμα για τον καθορισμό των συνδρομών των ΑΕ με βάση το τζίρο και όχι το μετοχικό κεφάλαιο, αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου στη Διοικητική Επιτροπή και να επανέλθει με βελτιωμένη πρόταση. Ωστόσο από τον Πρόεδρο έγινε σαφές ότι με βάση του “κούρεμα” και με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις δεν είναι δυνατές.
«Μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε στο 1/3 τις συνδρομές, αλλά μετά και το κούρεμα στα αποθεματικά μας αυτό δεν είναι εφικτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Μωραΐτης.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ!
Ομόφωνα αποδεκτή έκανε το Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης την παραίτηση του κ. Γιάννη Αθανασιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την επανεκλογή του συνδυασμού του στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητήριου, όταν τέσσερα από τα πέντε εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού του μεταπήδησαν στον συνδυασμό του κ. Στέλιου Μωραΐτη.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ
Στην εκλογή των προέδρων των τριών τμημάτων του Επιμελητηρίου προχώρησε το σώμα στη προχθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ορίζοντας τον κύριο Σινάπογλου Μπιρόλ ως πρόεδρο του Μεταποιητικού Τμήματος, τον κ. Χακάν πρόεδρο του Εμπορικού Τμήματος και τον κ. Στέλιο Μωραΐτη πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών, μετά την άρνηση του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου να δεχθεί τη συγκεκριμένη θέση λόγω υψηλού φόρτου εργασίας.
(Σ.Σ. Καλά κοτζάμ Πρόεδρος θα εκλέγονταν παραλίγο...Τότε δεν θα είχε φόρτο εργασίας;)

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Για ακόμη μια φορά το πρόγραμμα του Ψηφιακού Επιμελητηρίου απασχόλησε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τα τελευταία να εγκρίνουν κατά πλειοψηφία την επικύρωση του πρακτικού αποσφράγισης οικονομικής προσφοράς για τον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό του προγράμματος Ψηφιακό Επιμελητήριο.
Τα μέλη του συνδυασμού του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου αποφάσισαν να μην ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις της για την όλη διαδικασία, μόνο που σε λάθος....πόρτα διαμαρτύρονται!!!! Πιο συγκεκριμένα η κα Χρυσούλα Γρηγορίου, ανέφερε πως έκανε προσωπική έρευνα από την οποία προέκυψε πως η προμήθεια των συστημάτων που περιγράφονται στον διαγωνισμό κοστίζουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα τα κοστολογεί η εταιρία ανάδοχος του προγράμματος. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κος Μωραΐτης απάντησε και πάλι πως ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι να εξετάζει κατά πόσο ένας διαγωνισμός «φωτογραφίζει» συγκεκριμένες εταιρίες αλλά «αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι να προλάβουμε τις ημερομηνίες ώστε να μην χαθούν τα χρήματα και όχι να ελέγχουμε τη νομιμότητα των προγραμμάτων αυτών που είναι θέματα των Υπουργείων»
Και μάλιστα των Υπουργείων ΠΑΣΟΚ θα προσθέσουμε εμείς...Αν λοιπόν η κυρία Γρηγορίου βρήκε αποκλίσεις να βγει δημόσια να τις καταγγείλει και μαζί και τους αρμόδιους υπαλλήλους και Υπουργούς της δικής της Κυβέρνησης...!
Επίσης στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης έγινε μακροσκελής ενημέρωση για το θέμα των βιοτεχνιών στο ΔΕΡΑΣ και το βιοτεχνικό πάρκο και υπήρξε διαβεβαίωση για υποστήριξη των βιοτεχνών ενώ εξελέγησαν ως εκπρόσωποι στο ΚΕΕ οι Σ. Μωραιτης και Ν. Δεληπάλλας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »