*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Οκτωβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

28 Οκτωβρίου
*Aύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, ο Δημοτικός Κινηματογράφος OSCAR Καβάλας θα προβάλλει την αριστουργηματική όπερα «Don Giovanni» του Mozart, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, για την απευθείας δορυφορική μετάδοση ορισμένων από της σημαντικότερες λυρικές παραγωγές που θα ανεβάσει η φημισμένη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε στην Καβάλα από το περίπτερο τουριστικών πληροφοριών του Δήμου Καβάλας, στην πλατεία Κονσουλίδη.
......
*Σήμερα Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ. - 4:00 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ, το Σώζω Σωματείο Ζωοφίλων Ξάνθης καλεί όλους τους Ξανθιώτες για ενημέρωση του κόσμου με έντυπο υλικό –BAZAAR να αγαπήσουν τα ζώα. Δηλώστε συμμετοχή όσοι θέλετε να βοηθήσετε το σωματείο και να συμμετέχετε κι εσείς στο BAZAAR! ΤΗΛ.:698590116.
.......
*Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, ώρα 16:00 – 18:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης (παλιά πόλη - Ορφέως και Πινδάρου) οργανώνεται το δεύτερο σεμινάριο- εργαστήρι με θέμα: «Λέσχες ανάγνωσης: Οργάνωση και λειτουργία, βιωματικά- επικοινωνιακά εργαστήρια με και για το βιβλίο, η γλώσσα και η εικόνα εν δράσει. Επιλογή βιβλίου». Εισηγήτριες θα είναι οι: η Κούλα Καφετζή πτυχιούχος Ιταλικής γλώσσας και λογοτεχνίας, μεταφράστρια, συντονίστρια τριών ομάδων ανάγνωσης στο νομό Έβρου, υπεύθυνη των εκδηλώσεων για την προώθηση του βιβλίου στα βιβλιοπωλεία του Ανδρέα Καφετζή στη Θράκη και η Αθανασία Χρυσανίδου συντονίστρια των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας των νομών Έβρου και Ξάνθης, πτυχιούχος της σχολής Καλών Τεχνών με ειδικότητα στη σκηνογραφία ενδυματολογία, εμψυχώτρια Πολιτισμού.
Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «προώθηση της ανάγνωσης - εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο νομό Ξάνθης» που υλοποιείται από το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
......
*Έκκληση αλληλεγγύης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ακόμη και είδη διατροφής, έκαναν την Τετάρτη στην Καβάλα, οι Γιατροί του κόσμου (ΓτΚ) μιλώντας για σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. «Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς σισίτια», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης.
......
*«Το «μαμά πεινάω» επέστρεψε, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο να το πιστέψει κανείς», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης, εξηγώντας ότι «υπάρχουν σήμερα πολλές οικογένειες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε αυτό, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεση ανάληψη κοινωνικής δράσης ώστε να στηριχθούν οι πιο ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
......
*Η ανάγκη για τρόφιμα προέκυψε στα τέσσερα πολυατρεία της οργάνωσης -Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά- όταν με έκπληξη οι εθελοντές γιατροί είδαν αφενός να αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία στα ιατρεία τους και αφετέρου να γίνεται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης τροφίμων
......
*Ενάμισι μήνα έχουν μπροστά τους οι αρχές της Δράμας και η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να επαναλειτουργήσουν μετά από δύο σχεδόν χρόνια το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας. Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συμμετοχή του οργάνου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 χιλιάδες ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα με ποσοστό 31%. Εκτός από την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέτοχοι είναι ο δήμος Νευροκοπίου με ποσοστό 34,9%, ο δήμος Προσοτσάνης με ποσοστό 27,8% η αναπτυξιακή εταιρία Δράμας με 4,7%, η ΕΑΣ Δράμας με ποσοστό 0,94 και η ΕΟΣ Δράμας με 0,47%.
Περιμένουμε πως και πως ν’ ανοίξει...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »