*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

27 Σεπτεμβρίου
*Είπαμε λιτότητα… αλλά όχι κι έτσι. Να προσκαλεί τους πολιτιστικούς και καρναβαλικούς συλλόγους της πόλης ο Δήμος Ξάνθης με την Δημοτική Κοινότητα και εκτός από έναν έπαινο, να μη κερνάνε στους 20-25 εκπροσώπους των συλλόγων έστω έναν καφέ ή έναν χυμό... Κάποιοι παρεξήγησαν τη λέξη λιτότητα με τη λέξη μιζέρια... Και πολύ λυπάμαι!
......
*Κάτι ευχάριστο. Η Οικολογική Εταιρεία Έβρου οργάνωσε την περασμένη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου πεζοπορία στο παρόχθιο μονοπάτι του Νέστου ποταμού, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα. Στις 10 το πρωί έγινε η άφιξη στους Τοξότες, από όπου ακολούθησε πεζοπορία στο παρόχθιο μονοπάτι του Νέστου.
Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια ήρθαν στην Ξάνθη για ένα καφέ, ενώ επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη δια μέσω Ιάσμου και επισκέφθηκαν την βυζαντινή γέφυρα του Κομψάτου.
....

*Ποιος είπε ότι δεν θα έχουμε φέτος μπουζούκια στη πόλη; Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου το Romeo live φέρνει τον Βασίλη Καρρά. Κι ένας είναι ο Βασίλης...
......



*Γενέθλια είχε η νεαρή δημοσιογράφος της «Α» και παραγωγός του Life 92.1 fm Ρένα Καραγιάννη και τα γιόρτασε το Σάββατο όπως έμαθα με τούρτα έκπληξη που της έκαναν Μαρία Τοπαλίδου και Αφροδίτη στο μαγαζί του «Πύρρου». Τα χρόνια μου πολλά... και πάντα με δημοσιογραφικές επιτυχίες.
......



*Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας Χρήστος Πανόπουλος παρακολούθησε το παιχνίδι της Skoda Ξάνθη με τον ΟΦΗ και τελικό σκορ 3-1. Κάποιοι σίγουρα δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν ότι δεν φέρνει... «γούρι»! Άντε με νίκη και μέσα στον Άρη...
.......
*Με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών» το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το 2ο γυμνάσιο Κομοτηνής πραγματοποίησε χθες εκδήλωση με τίτλο: «Πολυγλωσσούπολη», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.
......
*Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθητικό υλικό που αφορά την Πολυγλωσσία και τις γλώσσες στην Ευρώπη και έχει σχεδιαστεί για τη συγκεκριμένη μέρα.
......
*Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών». Στόχος των εκδηλώσεων που γίνονται στις διάφορες χώρες είναι να ενημερωθούν οι πολίτες καλύτερα σχετικά με όλες τις επίσημες γλώσσες που ομιλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς για τη σημασία της γλωσσομάθειας αναφορικά με την ανάπτυξης της ανοχής και της αμοιβαίας κατανόησης.
.......
*Για τρίτη χρονιά, το ξενοδοχείο «Θράσσα» στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου, προκηρύχτηκε και έγινε διαγωνισμός καλύτερου…σκιάχτρου! Η πρωτότυπη ιδέα για την περιοχή, ανήκει στη Σοφία Χατζησάββα. Μπράβο της...
.......
*Την ανάγκη στελέχωσης της Γραμματείας Οργανωτικού, με σκοπό την εξασφάλιση πληρέστερης κάλυψης και αρτιότερης οργάνωσης έρχεται να καλύψει η Ν.Δ. με τον ορισμό Περιφερειαρχών στις Περιφέρειες της χώρας. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ορίστηκε ο κος Χουλιάρας Γεώργιος, Συνταξιούχος Δημοσίου.
......
*Παρατείνεται επίσης μέχρι και αυτήν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, κατόπιν απαίτησης του εικαστικού κοινού της Θράκης, η έκθεση καλαποδιών της εικαστικού Κατηφένιας Ζαφειριάδου (Καφείρα), με τίτλο «Δρόμοι της Ανατολής», που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του κτήματος «Σγουρίδη» και της μεταξουργίας «Τσιακίρη», στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη. Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00, 18.00-21.00
.......
*Έκπληκτοι το πρωί της περασμένης Δευτέρας, οι κάτοικοι του Λουτρού Αλεξανδρούπολης, είδαν σπασμένα τα τζάμια, στο κτίριο του Πολύκεντρου στο χωριό τους. Ειδοποίησαν τους αρμοδίους και με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τραιανούπολης Γιάννη Φαλέκα, άρχισαν να ψάχνουν να βρουν τι έγινε. Διαπίστωσαν ότι 13 τζάμια κάποιοι άγνωστοι με πέτρες τα είχαν σπάσει, ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου, καμία ζημιά δεν προκλήθηκε. Τώρα ποιος, ή ποιοι το έκαναν και γιατί, είναι στοιχεία που ερευνώνται....Εκτός αν τα παιδία παίζει...με τις πέτρες!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »