*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Σεπτεμβρίου
*Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ, ήταν το θέμα της ομιλίας του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη στη χθεσινή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης.
......

*Η «Πλατφόρμα γυναικών μειονότητας Θράκης» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου φιλανθρωπικό παζάρι στον οικισμό των Σαπών. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 11 το πρωί και το παζάρι θα είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ μέχρι 1η Οκτωβρίου στο πάρκο Σαπών κοντά στο δημαρχείο.
……
*Έως και αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 θα βρείτε στο MAKRO Ξάνθης (3ο χλμ. Ξάνθης - Πετεινού) τις ακόλουθες προσφορές... ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάσετε!
Μελιτζάνες Φλάσκες Φιλιατρών χαρτοκιβώτιο: το κιλό 0,59 ευρώ.
Πορτοκάλια Βαλέντσια - Χυμού, Λακωνίας χαρτοκιβώτιο: το κιλό 0,51 ευρώ.
Σολομός φρέσκος σε φέτες, Νορβηγίας: το κιλό 6,50 ευρώ.
Χοιρινό Σουβλάκι 60-100gr. φρέσκο Ολλανδίας συσκευασία περίπου 4kg: το κιλό 3,29 ευρώ. Σπεύσατε...
……
*Η κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Λιμενάρια της Θάσου, συνολικού προϋπολογισμού 7.500.000 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το έργο, η κατασκευή του οποίου θα διαρκέσει 36 μήνες, περιλαμβάνει την δημιουργία μαρίνας 70 τουριστικών σκαφών με παράλληλη εκβάθυνση του λιμένα. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως «τόσο το έργο αυτό όσο και της πλωτής μαρίνας στο λιμάνι της Καβάλας που σύντομα θα εντάξουμε, αποτελούν την έμπρακτη εφαρμογή του σχεδιασμού μας για μία περιφέρεια τουριστικό προορισμό υψηλών απαιτήσεων με διεθνή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα».
......
*Ενημερωτική συνάντηση που θα αφορά την Ευρωπαϊκή καλλιτεχνική κινητικότητα , θα πραγματοποιήσουν σήμερα στη μία το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής ο Ευρωπαϊκός Πολιτιστικός Οργανισμός Κοινωνικής Εκπαίδευσης (ECOSE), το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Περιφέρεια Αν.Μ-Θ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Αν.Μ-Θ.
Η ενημέρωση εντάσσεται στην διαδικασία διασποράς της δράσης με τίτλο «ART FARTS», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».
......
*Στη δράση αυτή τέσσερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Σλοβενία., Λετονία και Ελλάδα) ενέπλεξαν 20 έμπειρους και αρκετά αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από διάφορους τομείς της τέχνης, οι οποίοι αποδέχθηκαν να διδάξουν σε εθελοντική βάση το αντικείμενο της τέχνης τους σε απλούς πολίτες (παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, φυλακισμένοι) και τοπικούς φορείς (σχολεία, χορωδίες, πνευματικά κέντρα, κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων, φυλακές, κ.ά.).
……
*Hμερίδα με θέμα «Πράσινες θέσεις εργασίας στη Θράκη» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 το απόγευμα. Την ημερίδα διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
……
*Μια φορά κι έναν καιρό, στη Μαρώνεια της Θράκης γεννιέται η Θεοδώρα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα.
Η διαφορετικότητά της ξεκινά από το γεγονός ότι είναι τυφλή. Αυτό όμως την κάνει να αντιλαμβάνεται και να αισθάνεται τον κόσμο με τρόπο μοναδικό, μέσα από τις άλλες αισθήσεις της, και κυρίως μέσα από την ακοή. Έτσι, αποκτά ιδιαίτερη σχέση με τους ήχους και τη σιωπή. Η σχέση της με τους ήχους την οδηγεί στην αγάπη για τη μουσική. Η σχέση της με τη σιωπή με τον καιρό θα την κάνει σοφή. Η φήμη της εξαπλώνεται σε όλη την Ανατολή, ώσπου κάποτε έρχεται η ώρα να παντρευτεί...
-Το παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή παρουσιάζουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης , το βιβλιοπωλείο «ΠΥΡΓΕΛΗ» και τον εκδοτικό οίκο «ΛΙΒΑΝΗ». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:30 στην Καπναποθήκη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »