*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Αυγούστου

SHAMPOO

24 Αυγούστου
*Γράφει ο Τσοράκης Ευάγγελος από το SACRAMENTO CA USA
Έχοντας ως αφορμή ένα άρθρο της εφημερίδας σας, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2011 με τίτλο Ο «ΣΕΡΙΦΗΣ επιτέλους χτύπησε», παίρνω το θάρρος να γράψω αυτήν την επιστολή
Σέβομαι κύριε Τσοράκη την άποψή σου για τους αγροφύλακες του 1950.....Επέτρεψέ μου όμως κι εσύ να σκέφτομαι και να θέλω να ζω στη πατρίδα μου, στο έτος 2011!
Κύριε Διευθυντά
Ονομάζομαι Τσοράκης Ευάγγελος και βρίσκομαι στις Η.Π.Α από το 1980. Διαβάζω κάπου- κάπου την εφημερίδα σας (Σ.Σ. από το διαδίκτυο), καθώς και άλλες Θρακιώτικες εφημερίδες, γιατί και εγώ είμαι Θρακιώτης από τον ΈΒΡΟ.
Έχοντας ως αφορμή ένα άρθρο της εφημερίδας σας, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2011 με τίτλο Ο «ΣΕΡΙΦΗΣ επιτέλους χτύπησε», παίρνω το θάρρος να γράψω αυτήν την επιστολή.
ΠΡΩΤΟΝ: Το άρθρο σας αρχίζει «σε αργκό γλώσσα που περισσότερο θυμίζει αγροφύλακα το ’50 και λιγότερο Στρατηγό του 60».
-Δεν γνωρίζω γιατί τόσο υποτίμηση στο επάγγελμα του αγροφύλακα. Οι Αγροφύλακες της εποχής εκείνης ήσαν σε 24ωρη βάση στο πλευρό του αγρότη, και συγχρόνως φύλακες της υπαίθρου και των συνόρων. Πιθανόν να μην είχαν τελειώσει πανεπιστήμια, αλλά ήσαν υπεύθυνοι άνθρωποι ( το γνωρίζω αυτό γιατί προέρχομαι από οικογένεια αγροφύλακος).
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Επίσης αναφέρεσθε και στους Στρατηγούς του 1960.Οι Στρατηγοί και οι Συνταγματάρχες του 1960 ήσαν αυτοί που ανέβασαν εις τα ουράνια την λατρευτήν μας πατρίδα κατά την περίοδον του ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ το 1940. Για όσους από αυτούς έχουν φύγει από την μάταιαν αυτή ζωή, να προσευχόμεθα στον Κύριο ημών Ιησούν Χριστόν να αναπαύει τις ψυχές των εις τον παράδεισον ΤΡΙΤΟΝ: Διαπιστώνω ότι έχετε μια κακία, και μια εμπάθεια για τον Στρατηγό Νικόλαο Φωτιάδη (τον Στρατηγό Φωτιάδη είχα την τιμή να τον έχω Διοικητή κατά την διάρκεια της τριαντάμηνου στρατιωτικής μου θητείας 4/1974- 10/1976).
Όταν εδιάβασα το άρθρο σας, προσπάθησα να εξακριβώσω τις προθέσεις σου ή τις δεσμεύσεις σου, ή πιθανόν να εξυπηρετείς συμφέροντα άλλων;
Κύριε Διευθυντά έχεις απομακρυνθεί από την δημοσιογραφική δεοντολογία, πρέπει να σέβεσαι την προσωπικότητα του αναγνώστη και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου με αποκλειστικό κριτήριο την ενημέρωση και όχι δημοσιογραφικές αναθυμιάσεις.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ορισμένοι δημοσιογράφοι «αναιδέστατα ανθρωπάκια» με ένα κονδυλοφόρο, κατασυκοφαντούν σοβαρούς ανθρώπους που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν πάρα πολλά στην πατρίδα.
Κύριε Διευθυντά χρειαζόμαστε μαθήματα δημοσιογραφικής υπευθυνότητας και αξιοπιστίας. Πρέπει να αναλογίζεσαι τις συνέπειες αυτών που γράφεις. Εάν η εφημερίδα σας εκδίδονταν στην Αμερική θα είχατε δικαστικές περιπέτειες.
Με εκτίμηση
Τσοράκης Ευάγγελος
........
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ»
Αρχίζω από το τέλος της επιστολής σας.
1.Εάν ήμουν στην Αμερική και αποκάλυπτα τα όσα.....αποκάλυψα μέχρι σήμερα για τους ενταύθα λωποδύτες κύριε Τσοράκη, τα μισά τουλάχιστον από τα «λαμόγια» στα οποία αναφέρομαι, θα ήταν ήδη φυλακή...!
2.Καμία κακία και εμπάθεια για τον Στρατηγό Νίκο Φωτιάδη. Απεναντίας κάποτε (πολύ μικρότερος βέβαια τότε...), τον θαύμαζα για την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του που όμως αποδείχτηκε....»γιαλατζί»!
3.Άσκησα κριτική στην διγλωσσία του. Στο να κομπορρημονεί για την δήθεν ντομπροσύνη του, να παραινείται δηλαδή υποτίθεται για έναν σκοπό το πρωϊ, το μεσημέρι να το σκέφτεται και το βράδυ να ανακαλεί...
4.Σέβομαι κύριε Τσοράκη την άποψή σου για τους αγροφύλακες του 1950.....Επέτρεψέ μου όμως κι εσύ να σκέφτομαι και να θέλω να ζω στη πατρίδα μου, στο έτος 2011. Γιατί οι αγροφύλακες του 1950 –τουλάχιστον από όσα μου έλεγε ο αείμνηστος ο παππούς μου- ήταν επιφορτισμένοι και με άλλου είδους «καθήκοντα» που δεν αξίζουν σε έναν Στρατηγό...και μάλιστα με το όνομα Νίκος Φωτιάδης.
Ευχαριστώ για την τιμή
Να διαβάζετε στο Sacramento USA «Μαχητή»
Πάνος Παπαδόπουλος.
(Σ. Σ. Εύχομαι πάντως κύριε Τσοράκη Ευάγγελε, όταν έρχεστε στην Ελλάδα να σας ενημερώνει ο Στρατηγός πότε θα....αερίζετε στην Αιγαιοπελαγίτιδη αύρα...! Μη κατά λάθος σας πάρει η μπόρα...)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »