*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Αυγούστου

Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΞΕΚΙΝΑΕΙ Με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες

24 Αυγούστου
Η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αφορούν:
Στην υποχρηματοδότηση στην Παιδεία και το γεγονός ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα στη διάθεσή τους,
Στο διορισμό μόλις 119 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Π.Ε. (οι λιγότεροι από το 1950) όταν τα καταγεγραμμένα κενά φτάνουν στις 5.500 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν πολλαπλασιαστεί (η αναλογία έφτασε 1 διορισμός: 30 αφυπηρετήσεις) και τον περιορισμό κατά 50%, τουλάχιστον, των προσλήψεων αναπληρωτών,
Στην έλλειψη των βιβλίων που δεν θα βρίσκονται στα σχολεία με την αρχή του σχολικού έτους όπως ομολόγησε η ίδια η Υπουργός. Μόλις στις 2/8 συστάθηκε η επιτροπή προμήθειας χαρτιού από τον ΟΕΔΒ.
Στην απόλυτη διάλυση της διοικητικής μηχανής του Υπουργείου με την ευθύνη να βαραίνει εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ηγεσία (βλ. αλαλούμ στις κομματικές των Διευθυντών Σχολικών μονάδων, νέα παράταση «αορίστου χρόνου στη λειτουργία γραφείων εκπαίδευσης, αιφνιδιαστική και επιλεκτική ανάκληση εκπαιδευτικών του εξωτερικού που συμπληρώνουν τριετία, ανάκληση συγχωνεύσεων σε 17 σχολικές μονάδες κλπ.)
Όλα αυτά, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την εικόνα που θα παρουσιάσουν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επίσης στην ενημέρωση των αιρετών έγινε γνωστό ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των αποσπάσεων (υπάρχουν 6.880 αιτήσεις και τα κενά δεν ξεπερνούν τις 4.500)!!!
Αν σε όλα αυτά προστεθούν και τα μέτρα που επιβλήθηκαν και θα επιβληθούν ως απόρροια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης και της Τρόικας, είναι σαφές ότι ο Σεπτέμβριος που έρχεται θα είναι ο δυσμενέστερος όχι μόνο για την Εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό.
Μη ξεχνώντας ότι η εκπαίδευση, αποτελεί το ΜΕΛΛΩΝ μιας χώρας...
«Μαχητής»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »