*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Αυγούστου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

25 Αυγούστου
*Μια είδηση που αλίευσα από την εφημερίδα «Πρωινή» της Καβάλας. Κι έχουμε λοιπόν και λέμε...
Η γνωστή ηθοποιός Καριοφυλλιά Καραμπέτη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο Καβάλας καταθέτοντας ότι την ώρα που έκανε το μπάνιο της στην περιοχή Γλυφάδα -κοντά στον Λιμένα- είδε στον βυθό της θάλασσας μια μαρμάρινη στήλη μήκους περίπου ενός μέτρου, η οποία στην μια της πλευρά είχε σκάλισμα δύο χταπόδια.
Η ηθοποιός θεώρησε το γεγονός σημαντικό, προώθησε την μαρτυρία της στο Λιμεναρχείο και η Υπηρεσία με την σειρά της ενημέρωση της Εφορία Αρχαιοτήτων και άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες στο θέμα. Οι υπηρεσίες αυτές απάντησαν προφορικά ότι το γεγονός είναι συνηθισμένο για τη Θάσο, υποσχέθηκε βέβαια ότι θα επιληφθούν του περιστατικού και θα ανασύρουν την μαρμάρινη στήλη.

*Η Καριοφυλλιά Καραμπέτη βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στη Θάσο συμμετέχοντας στον θίασο του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος στις 17 Αυγούστου παρουσίασε στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου το έργο του Ευρυπίδη «Ηρακλής μενόμενος».

*Αν και οι φετινές εκδηλώσεις του καλοκαιριού είναι πια παρελθόν για τον Μικρό Διάκοσμο, ο κ. Βουλτσίδης με το θέατρο σκιών δεν σταματάει εδώ τη δράση του. Την παρασκευή 26 Αύγουστου ο Μικρός Διάκοσμος με το θέατρο σκιών ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, σε μια παράσταση Καραγκιόζη άκρως καυστική προς τα γεγονότα της επικαιρότητας, αλλά και άκρως διδακτική για τα παιδιά και τους νέους.,Επόμενος σταθμός το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ των Φερρών του Έβρου στις 27 Αυγούστου και τελευταίος το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ του Διδυμοτείχου στις 28 του ίδιου μήνα

*Μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση φιλοξενώ σήμερα στη στήλη.
«Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του μουσείου «Γραμμοφώνων & Νομισμάτων» το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:00 στον Πολύσιτο Ξάνθης.
Με εκτίμηση
Τριαντάφυλλος Α. Κουρτίδης»
-Θα προσπαθήσουμε φίλε μου να έρθουμε...

*Την καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Σάλπης.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 26 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, στις επτά και μισή το απόγευμα στον οικισμό της Σάλπης θα πραγματοποιηθεί ο πανηγυρικός εσπερινός και η περιφορά της ιερής εικόνας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και θρακιώτικα εδέσματα στην πλατεία του χωριού.

*Εκπληκτικά τα κρασιά ΑΝΑΤΟΛΙΚΟS ΑΜΠΕΛΩΝΑS Winery που παράγονται στα Άβδηρα Ξάνθης. Οίνος από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας! Ασύρτικο Λευκός Οίνος, Cabernet Sauvignon Merlot Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Merlot Ροζέ Demi Sec, Cabernet Sauvignon Merlot Ημίγλυκος Ερυθρός Οίνος. Πληροφορίες τηλέφωνο 25410/92092. www.anatolikoswinery.

*Στις 3, 4 και 11 Σεπτεμβρίου , ο σύλλογος «Οι φίλοι», σας περιμένουν στο νέο μας στέκι που βρίσκεται στη ΔΕΗ, για ένα λαικό ξεφάντωμα με τους:
Άκης Καρακασίδης – Μπάσο, Ανδρέας Μυγδαλάς – Πλήκτρα, Τάσος – Κιθάρα - Μπουζούκι και Τραγούδι, Γιώργος Κουμουλίδης – Τραγούδι.

*Και κλείνω με τη σημείωση ότι σήμερα το απόγευμα η αγορά της πόλης είναι ανοιχτή και οι εκπτώσεις είναι σούπερ αφού λήγουν στις 31 Αυγούστου. Προλάβετε...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »