*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Αυγούστου

Η ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ

24 Αυγούστου
Σήμερα θα σας περιγράψω ένα περιστατικό όπως ακριβώς μας το μετέφερε συνδημότης μας.
Ο Δήμος μας είχε ένα πολυπληθές και οργανωμένο συνεργείο το οποίο ασχολείτο με χρωματισμούς, την σήμανση, τις διαγραμμίσεις του οδικού δικτύου της πόλης μας.
Αυτό το συνεργείο δεν υπάρχει πλέον και τις ίδιες εργασίες ανέθεσαν σε ιδιώτη ο οποίος και κοστίζει τρεις φορές ακριβότερα σε χρήμα που πληρώνουμε εμείς όλοι οι δημότες. Συνεχίζοντας μου λέει: « Ξέρεις γιατί έγινε αυτή η αλλαγή; Γιατί ο Δήμος μας δεν πληρώνει τους Προμηθευτές του και αυτοί με τη σειρά τους σταμάτησαν την πίστωση και την προμήθεια υλικών».

Η ΓΛΥΚΕΙΑ «ΜΠΟΧΑ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Εμείς για να ακριβολογούμε ούτε συνεργείο των Δήμων βλέπουμε αλλά ούτε και κάποιον ιδιώτη ο οποίος ανέλαβε αυτό το έργο.
Προ καιρού ζητήσαμε από τους αρμοδίους του Δήμου να φροντίσουν για την διαγράμμιση στην περιοχή της πλατείας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» μέχρι το τρίγωνο μπροστά και απέναντι από το ΚΑΠΗ του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.
Εκεί λοιπόν τα αυτοκίνητα «κυνηγούν» τους πεζούς μια και δεν υπάρχει σήμανση αλλά ούτε διαγράμμιση πεζών και αυτοί αναγκάζονται απεγνωσμένα να περάσουν με ασφάλεια απέναντι στα πεζοδρόμια.
Κεντρικές διασταυρώσεις όπως στην πλατεία Ελευθερίας σε δύο σημεία οι σηματοδότες δίνουν ταυτόχρονα (ΠΡΑΣΙΝΟ) προτεραιότητα σε οχήματα και πεζούς. Ένα μπάχαλο δηλαδή. Στη διασταύρωση της ΜΑΝΔΡΑΣ θανατηφόρα ατυχήματα. Στην διασταύρωση των ΜΑΓΓΑΝΩΝ από θανατηφόρο ατύχημα χάθηκαν άλλοι δύο συνδημότες μας και … η ζωή συνεχίζεται.
Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;;;
Κλείνοντας, θα επανέλθω στο πρώτο θέμα και να δηλώσω πως εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε πως ο Δήμος μας έφτασε να έχει αυτό το χάλι. Περιμένουμε όμως μια διάψευση αυτού του περιστατικού, ΑΛΛΙΩΣ είναι ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό της καθημερινότητας στην ζωή μας ΟΠΟΥ οδεύει προς το ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ.
Μ. Ελληνίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »