*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΚΕ! Mονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με υπολείμματα καλαμποκιού αλλά και..... αγριοαγκινάρα.

30 Ιουλίου
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από ένα 6μηνο περίπου, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είχε κατατεθεί από τη ΣΕΚΕ και αφορά την Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμη ύλη βιομάζα που προτίθεται να λειτουργήσει μέσα στο 2011 η ΣΕΚΕ.
Με βάση τη σχετική μελέτη που κατέθεσε η κορυφαία Συνεταιριστική Εταιρεία Καπνοπαραγωγών Ελλάδας, η μονάδα θα είναι ισχύος 999 KW και αναμένεται να είναι το πρώτο βήμα παροχής ενέργειας από την ΣΕΚΕ που πήρε αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου ν’ αυξήσει τα έσοδά της πουλώντας ενέργεια στην ΔΕΗ. Η μονάδα θα τροφοδοτείται με υπολείμματα καλαμποκιού(φύλλα και κορμούς μετά την αρχική επεξεργασία) αλλά και με αγριοαγκινάρα.
Σε δηλώσεις που μας έκανε την Παρασκευή το βράδυ ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιούνται τα αγροτικά υποπροϊόντα αλλά και προϊόντα (όπως η αγριοαγκινάρα) για την παραγωγή ρεύματος που θα αποτελεί μια ακόμη πηγή εσόδων για την εταιρεία που τον τρόπο αυτό θέλει να καλύψει και ενδεχόμενες νέες μειώσεις στην καπνοκαλλιέργεια στην Ελλάδα ή την γενικότερη κρίση στον καπνό. Η μονάδα θα καλύπτει σημαντικό μέρος των αναγκών της ΣΕΚΕ σε ηλεκτρική ενέργεια μειώνοντας αισθητά τα έξοδά της και μάλιστα με ενέργεια φιλική στο περιβάλλον.
Η διοίκηση της ΣΕΚΕ εκτός από την καλλιέργεια εδώ και καιρό έχει επεκτείνει τους στόχους τους και στην μείωση των εξόδων της με την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα αλλά και άλλες δραστηριότητες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »