*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΩΦΗΣ Κλείνει το Περιβαλλοντικό Κέντρο Βιστωνίδας

30 Ιουλίου
*Ερώτηση καταθέτει ο Αλέκος Κοντός και για το συγκεκριμένο θέμα στην Βουλή των Ελλήνων.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 10 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας, ανάμεσά τους και αυτό της Ξάνθης κλείνουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Αντίθετα λόγω Πεταλωτή, την «γλιτώνει» το Περιβαλλοντικό Κέντρο Μαρώνειας Κομοτηνής!!!!!
Συγκεκριμένα με έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Φώφης Γεννηματά, που απεστάλλη στις 22 Ιουλίου, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας «λόγω οργανωτικών αδυναμιών», όπως αναφέρεται για τα ΚΠΕ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης ενώ Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ Αττικής.
Όπως δήλωσε στον «Μ» ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός το βράδυ της Παρασκευής, θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και για το θέμα αυτό. Πάντως στις προθέσεις του Δημάρχου Βιστωνίδας Βασίλη Τσολακίδη είναι να λειτουργήσει ο Δήμος το Κέντρο στη χειρότερη περίπτωση με δικές του δαπάνες που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλες...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »