*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαΐου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

25 Μαΐου
Στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες εθελοντές συνέχισαν την εκστρατεία καθαρισμού σε έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της χώρους, στο σύμπλεγμα Βιστωνίδας – Ισμαρίδας (από τα Άβδηρα μέχρι το Πόρτο Λάγος).
……
*Όπως είναι γνωστό, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας - Ισμαρίδας συμμετέχει για πρώτη φορά στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο, 1-31 Μαΐου 2011» (μια πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με στόχο τον εθελοντικό καθαρισμό ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών) και προσκαλεί εθελοντές για συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση.
Ο Φ.Δ. οργανώνει τον καθαρισμό των ακτών (παραλίες νομού Ξάνθης) σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων και το Γραφείο Περιβαλλοντικής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων Αβδήρων, Γενισέας και 4ου Δημοτικού Ξάνθης, καθώς και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.
……
*Το πρόγραμμα καθαρισμού ήδη ξεκίνησε από την παραλία δυτικά από το Λιμάνι των Αβδήρων, συνεχίστηκε χθες στην παραλία Άη Γιάννη – Πόρτο Μόλο και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου, με τον καθαρισμό της παραλίας και του Αλσυλλίου του Πόρτο Λάγος, μπροστά από το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.
Όλες οι δράσεις θα ξεκινούν στις 9.30 το πρωί και στους εθελοντές θα προσφέρονται γάντια – προσφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης.
……
*Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αριθμό τηλεφώνου 25410-96646 του Κέντρου Πληροφόρησης (10:00- 14:00) και στην ιστοσελίδα: www.epamath.gr (Επικοινωνία).
……
*«Η ανεξάντλητη ρυποχωρητικότητα της θάλασσας και του περιβάλλοντος εν γένει αποτελεί μια λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί από παλιά έως σήμερα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το παράκτιο και θαλάσσιο οικοσύστημα και τον άνθρωπο. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί από μόνο του. Είναι καιρός να αναλάβουμε δράση για να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο από τις έντονες ανθρωπογενείς πιέσεις, όπως η αλόγιστη απόρριψη των σκουπιδιών μας στη φύση. Η ενεργή συμμετοχή μας σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, βυθού, άλλων φυσικών περιοχών, αλλά ακόμη και της γειτονιάς ή της αυλής του σχολείου μας είναι η αρχή!...» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας.
……
*Γενετικό υλικό του Ντομινίκ Στρος-Καν βρέθηκε στα ρούχα της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα NBC και ABC. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία και παρέπεμψε στις δικαστικές Αρχές οι οποίες επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.
……
*Τα αποτελέσματα από το τεστ DNA που έγινε στο θύμα και στη σουίτα του ξενοδοχείου αναμένονταν στις αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με το NBC σπέρμα του Στρος-Καν βρέθηκε στον γιακά του πουκαμίσου της καμαριέρας.
Πάντως η εκπρόσωπος των δικαστικών Αρχών, Έριν Ντάγκαν, είχε ξεκαθαρίσει προχθές το πρωί ότι δεν επρόκειτο να ανακοινωθεί τίποτα σχετικό πριν από τη δίκη, θέση που επανέλαβε και το απόγευμα.
……
*Οι κάτοικοι του δήμου Παγγαίου θα έχουν τη δυνατότητα σήμερα να επωφεληθούν από την περιοδεία Κινητής Ιατρικής Μονάδας , που θα επισκεφθεί τέσσερις τοπικές κοινότητες για να εξετάσει προληπτικά και δωρεάν όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
……
*Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμο Παγγαίου, σε συνεργασία με την 4η ΔΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης. Η Κινητή Μονάδα του Προγράμματος «Προστασία» θα είναι στη διάθεση των δημοτών, για προληπτικό έλεγχο της υγείας τους με σειρά εξετάσεων από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Μονάδας, κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:
25 Μαΐου στον Ακροπόταμο,
26 Μαΐου στη Νικήσιανη και
27 Μαΐου στο Οφρύνιο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »