*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

Του… Δεν πληρώνω! Τα αστικά λόγω Τσέπελη στο Δήμο

30 Μαρτίου
ΝΕΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
Ενώ οι ταξιτζήδες πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τα τέλη διαφήμισης στον Δήμο Ξάνθης, τα αστικά λεωφορεία που εισέπρατταν μπόλικο ζεστό χρήμα όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν δραχμή!!!

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΙ…
*Στα «παλιά τους υποδήματα έγραψαν οι μέτοχοι των αστικών λεωφορείων τον Δήμο Ξάνθης όταν και τους 2008 τους έστειλε ειδοποιητήρια να περάσουν από τον Δήμο και να πληρώσουν ΤΕΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ! Κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στους δρόμους της πόλης με κινητή διαφήμιση χωρίς… καμία άδεια!

ΚΑΙ TO ΣΔΟΕ «ΨΑΧΝΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ!
*Με εντολές Δημάρχου, έγγραφο του Δήμου χθες στους μετόχους των αστικών λεωφορείων «να πληρώσουν και… αναδρομικά (!) τις κινητές διαφημίσεις τους!» Χιλιάδες Ευρώ εισπράχτηκαν μόνο την τελευταία 10ετία!!!

ΝΕΑ καραμπινάτη παρανομία, αυτή τη φορά στα τέλη κινητής διαφήμισης, αποκαλύφθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης!!!!
Συγκεκριμένα, ενώ οι ταξιτζήδες πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τα τέλη διαφήμισης στον Δήμο Ξάνθης (ως ορίζει ο Νόμος…), τα αστικά λεωφορεία που εισέπρατταν μπόλικο ζεστό χρήμα όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν δραχμή μέχρι σήμερα!!! Και πολλοί εκτιμούν ότι αυτό συνέβη, χάρις στις «παρασκηνιακές» παρεμβάσεις και προσβάσεις που έχει στον Δήμο Ξάνθης, ο ισχυρός «υπαρχηγός» του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης που είναι ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ και στα αστικά λεωφορεία!!! (Σ.Σ. Ήδη κάνουμε έρευνα στο θέμα για να δούμε πόσα αστικά διαθέτει και τι ποσοστά στις αστικές συγκοινωνίες…)
Όλα ξεκίνησαν όταν στα προχθεσινά θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροποής, περιλαμβανόταν κι ο ορισμός ποσού που πρέπει να εισπράττει ο δήμος από διαφήμιση, στατική και κινούμενη. Όσον αφορά την στατική ο νόμος είναι συγκεκριμένος κι εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση ενώ για την κινούμενη απεδείχθη ότι εισπράττεται μόνο απ’ τα ταξί, όχι όμως από τα….αστικά λεωφορεία για ευνόητους λόγους που ο καθείς μπορεί να υποθέσει!
Μετά λοιπόν από ερωτήσεις που τέθηκαν στην υπάλληλο που εισηγήθηκε το θέμα, αποδείχτηκε ότι τα ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ για την κινητή τους διαφήμηση, δεν έχουν δώσει δραχμή στον Δήμο, μολονότι υπάρχει και σχετική επιστολή που τους είχε σταλεί το 2008!!!
Και από τότε μέχρι σήμερα, δεν έγιναν φυσικά οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο, ώστε να εισπραχτούν τα συγκεκριμένα τέλη όπως όφειλαν να κάνουν τα αστικά, καθότι στα «παλιά τους υποδήματα έγραψαν οι μέτοχοι των αστικών λεωφορείων τον Δήμο Ξάνθης, αφού θεώρησαν ότι είχαν οι άνθρωποι λόγω Τσέπελη «ασυλία» και της λογικής του, «Δεν πληρώνω….αφού ο Δήμος είναι δικός μας και κάνουμε ότι θέλουμε»!!!

ΚΑΙ TO ΣΔΟΕ «ΨΑΧΝΕΙ» ΤΟ ΘΕΜΑ!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη το συγκεκριμένο θέμα των διαφημίσεων στα αστικά λεωφορεία Ξάνθης «ψάχνει» και το ΣΔΟΕ, αφού τουλάχιστον επί μια 10ετία ασκούν ακίνητη διαφήμιση και ουδείς γνωρίζει με τι «άδεια» κυκλοφορούσαν έτσι τα αυτοκίνητά τους, αφού δεν είχαν κάνει ούτε καν…αίτηση στον Δήμο Ξάνθης, όπως ορίζει ο Νόμος!
Αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ήδη από χθες με εντολές Δημάρχου και υπογραφή του αρμόδιου αντιδημάρχου, εστάλη χθες έγγραφο του Δήμου Ξάνθης στους μετόχους των αστικών λεωφορείων «να πληρώσουν και… αναδρομικά (!) τις κινητές διαφημίσεις τους!»
-Εικάζεται πάντως ότι χιλιάδες Ευρώ εισπράχτηκαν μόνο την τελευταία 10ετία από τα αστικά λεωφορεία της πόλης, αλλά χωρίς στη συγκεκριμένη περίπτωση να τηρηθεί η νομιμότητα!!!
Ο «Μ» ακόμη και μετά τις εντολές του Δημάρχου Ξάνθης που εμφανίστηκε και στο συγκεκριμένο θέμα να μη… γνωρίζει για την παράνομη λειτουργία των αστικών λεωφορείων στο θέμα της κινητής διαφήμισης, θα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο θέμα στο οποίο θα επανέρθουμε με ακόμη πιο τρανταχτές λεπτομέρειες αφού χθες παρά την προσπάθειά μας, το «κουβάρι» της συγκεκριμένης υπόθεσης, παράμενε «μπλεγμένο»…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »