*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαρτίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

04 Μαρτίου
*Η ώρα της αλήθειας έφτασε… κι από σήμερα μέχρι και την ημέρα της παρέλασης (την Κυριακή), θα φανεί πως πήγαμε φέτος από επισκέπτες και ξένους...
Μέχρι χθες το βράδυ πάντως τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά! Ελάχιστοι μέχρι στιγμής οι ξένοι που ήρθα να περάσουν το καρναβάλι στη πόλη μας...

*Στις 1.30 με δύο το μεσημέρι, αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή η παρέλαση από τον φόρο όπως κάθε χρόνο...
Θα την μεταδώσει απευθείας το Xanthi channel με την Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ενώ αντίθετα η ΕΡΤ θα μεταδώσει τη παρέλαση σε βιντεοσκόπηση το βράδυ της Κυριακής 7-9. Για την ακρίβεια, τμήμα της φετινής παρέλασης...

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάνης καλεί όλους τους Ξανθιώτες στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας που θα γίνει κα φέτος στην Γαλάνη. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, με παραδοσιακή φασολάδα και σαρακοστανιανά εδέσματα. Να πετάξουμε χαρταετό δίπλα στο ποτάμι.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάνης
.

*Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι μια αρκούδα έγινε χριστουγεννιάτικο έδεσμα από λαθροκυνηγούς στα Γρεβενά!
Την υπόθεση ερευνά το δασαρχείο έπειτα από καταγγελία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», που πάντως δεν διαθέτει αποδεικτικό υλικό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Καλλιστώ», πληροφορήθηκε το περιστατικό τον περασμένο Δεκέμβριο και παρά την έλλειψη φωτογραφιών ή άλλου αποδεικτικού υλικού, οι καταγγελίες έφτασαν στους ανθρώπους της από περισσότερες από μία πηγές. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον λόγο αυτό δεν έγινε καμιά επίσημη ανακοίνωση.
Επιστολή έχει σταλεί για την υπόθεση και στον εισαγγελέα Γρεβενών από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, που ζητεί την άμεση παρέμβασή του, ενώ την οργή του για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός εξέφρασε με δηλώσεις του στη στήλη και ο Πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης Λοίζος Σερραίος.

*Πλουσιότεροι γίνονται φέτος οι πλούσιοι στην Τουρκία, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του περιοδικού Forbes, η συνολική περιουσία των 100 Τούρκων «Κροίσων» αγγίζει φέτος τα 104 δισ. δολάρια -καταγράφοντας σημαντική αύξηση από πέρσι, όταν ανήλθε στα 87 δισ. δολάρια. Στην κορυφή της λίστας σκαρφάλωσε φέτος ο Μεχμέτ Εμίν Καραμεχμέτ, ο οποίος μέσω της Cukorova Ηolding κυριαρχεί στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, των ΜΜΕ και των κατασκευών, και ο οποίος βλέπει την περιουσία του να φτάνει στα 4 δισ. δολ., από 2,9 δισ. δολ. το 2010. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται η Σεμαχάτ Αρσέλ (της γνωστής δυναστείας Κοτς) και ο Χουσνού Οζιεγκίν, που έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τουρκίας με την πώληση της Finansbank στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας το 2006, που φέτος, όμως, «πέφτει» στην τρίτη θέση της λίστας των πλουσιότερων Τούρκων με περιουσία 3 δισ. δολαρίων. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ραχμί Κοτς (2,9 δισ. δολ.) και Μουράτ Ούλκερ (2,8 δισ. δολ.)

*Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μας ενημέρωσε ότι ο “φράχτης” θα γίνει, ενώ ήδη μας έχει ζητηθεί εγγράφως από την Ελληνική Αστυνομία, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή». Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »