*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαρτίου

ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ «ΝΑΤΑΣΣΑ» ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΑΝ! ΣΕ… ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ!

01 Μαρτίου
Σε ανοιχτή διαβούλευση με όλες τις κοινωνικές ομάδες βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με απώτερο σκοπό να ακούσει προτάσεις και λύσεις και να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών.
Ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε ότι στην εκδήλωση και μάλιστα σε μια εποχή που η Ν.Δ. έχει ανοδική πορεία, δεν γέμισε ούτε το…μισό «Νατάσσα», γεγονός που φανερώνει μέχρι ένα βαθμό και την μικρές δυνατότητες της σημερινής κομματικής οργάνωσης…
Το παρών στην ενημερωτική εκδήλωση, έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής και Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Φίλιππος Τσαλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Α.Μ. – Θ. Γιώργος Παυλίδης, ο πρώην Βουλευτής Γιώργος Παυλακάκης, οι πολιτευτές του κόμματος και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα απουσίαζε από την εκδήλωση ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που ήταν αδιάθετος, σύμφωνα με πληροφορίες μας.
Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Θεοδοσία Ιακωβίδου, εξαπέλυσε επίθεση για την οικονομική της πολιτικής και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σπορά ψευδών υποσχέσεων που μόνο μέλημα είχαν την παραπλάνηση των πολιτών.
Με την φράση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ημιδιάλυση ξεκίνησε την ομιλία του, ο βουλευτής της Εύβοιας και έκανε λόγο για προσυμφωνία Παπανδρέου με τον Στρος Καν.
Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της δημοσίας περιουσίας, που θα συντελέσει δραστικά στη μείωση του ελλείμματος, ο κ.Κεδίκογλου τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιτευχθεί αυτό, χωρίς ωστόσο να απεμποληστεί η κυριότητα του δημοσίου. Αναφέρθηκε στα περίφημα ΣΔΙΤ
(συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα), που όμως δεν απέδωσαν τα μέγιστα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την αναποτελεσματική της πολιτική. Αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της έλλειψης ρευστότητας και υποστήριξε ότι υπάρχουν τρόποι για διέξοδο από την οικονομική κρίση αρκεί να υπάρχει η βούληση.
Σύμφωνα με τον κ.Κεδίκολγου σε δύο βασικά σημεία πρέπει να εστιάσει η κρατική μηχανή. Το πρώτο αφορά, την αύξηση των εξαγωγών (όπου μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση) και το δεύτερο η προσέλκυση επενδύσεων ( σημείο που υστερεί λόγο του επενδυτικού νόμου)

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Πρώτος νόμος, που θα έπρεπε να ψηφίσει η Κυβέρνηση είναι ο αναπτυξιακός νόμος και ο νόμος για τους μετανάστες, που θα μπορούσε να επακολουθήσει.
«Η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς κάνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, γιατί είναι ζήτημα εθνικής σημασίας να αποτραπεί ο κατήφορος. Είμαστε εθνικά η καλύτερη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου.

ΛΟΓΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο βουλευτής Εύβοιας επιτέθηκε στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για μονομερή προβολή του ΠΑΣΟΚ. Έκανε λόγο για απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ και χαρακτήρισε κυβερνητικό πρακτορείο ευθυνών το ΑΜΕ – ΑΠΕ, που εκδιώκει δημοσιογράφους κάτω από πρωτοφανείς εκβιασμούς.
Στόχος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η στήριξη των Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν ελέγχονται και έρχονται σε αμεσότερη επαφή με τον πολίτη, τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο η επίκληση του περιβόητου Νόμου Ρουσόπουλου μάλλον τον…διέψευσε από μόνη της, αφού ο πρώην Υπουργός Τύπου απέτυχε πλήρως και στα καθήκοντά του αλλά και στους Νόμους του που εξυπηρέτησαν κυρίως τα γνωστά εκδοτικά και εργολαβικά συγκροτήματα Τύπου και τηλεόρασης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Ο κ.Κεδίκογλου αναφέρθηκε στους Έλληνες αγρότες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν ειδικά φορολογικά κίνητρα με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, ώστε να διευρυνθεί η παραγωγή.
Επανέλαβε τις θέσεις της Ν.Δ. για δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες των πολιτικών από το ΄74 και έπειτα.
Κατέληξε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προχωρά στη σύμπραξη ενός Κοινωνικού Συμβολαίου Διεξόδου από την κρίση, ένα πολιτικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας που θα επαναφέρει την Ελπίδα. Σε αυτόν τον αγώνα είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κεδίκογλου δεν περισσεύει κανείς.
Προς τιμή του κυρίου Κεδίδογλου η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Νομού Ξάνθης παρέθεσε δείπνο στο ξενοδοχείο «Ξανθίππη» στο οποίο παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης. Ενώ δεν προσκλήθηκε σε αυτό κανείς δημοσιογράφος…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »