*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Μαρτίου

ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

01 Μαρτίου
Δόθηκαν σε… τρεις μέρες όπως απαιτούσε να δοθούν το Ν.Σ.Κ. από τις 18 Φεβρουαρίου 2011 ή όχι;*Η έκθεση απαιτεί και τεκμηρίωση για το πώς περιήλθαν πριν τις ανταλλαγές στην κατοχή της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και άλλα στοιχεία*Τα ίδια στοιχεία ζητήθηκαν από τον Ν.Σ.Κ. από τις ανάλογες υπηρεσίες του Νομού Ξάνθης και την ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ του Δημοσίου κύριε Θανάση Ξυνίδη;Την πλήρη αποτίμηση της Βατοπαιδινής περιουσίας στη Θράκη, ζήτησαν επειγόντως οι Νομικές Υπηρεσίες του Κράτους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» στις 18 Φλεβάρη.
Στο δημοσίευμα που υπογράφει η Μελαχρινή Μαρτίδου, είχε γραφεί χαρακτηριστικά το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
«Ανάστατες είναι οι υπηρεσίες που έλαβαν επείγουσα εντολή από την Αθήνα με τη οποία καλούνται μέχρι τη Δευτέρα να δώσουν μια ολοκληρωμένη, σαφή πρόταση για την περιουσία των Βατοπαιδινών, την κατοχή των εκτάσεων του δημοσίου πριν την οποιαδήποτε ανταλλαγή στο πλαίσιο έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το γραφείο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».
Η εφημερίδα μάλιστα στη συνέχεια του ρεπορτάζ, έγραφε και τα παρακάτω:
«Το περίεργο είναι ότι ενώ το έγγραφο- σύμφωνα με πληροφορίες- έφθασε χθες, καλούνται μέχρι τη Δευτέρα να απαντήσουν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε πραγματικό χρόνο, αφού τα στοιχεία αυτά απαιτούν τοπογραφικά διαγράμματα χιλιάδων εκτάσεων σε παραλίμνιες και μη περιοχές, νομοθεσία γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς, γνωμοδοτήσεις και άλλα έγγραφα, που να αποδεικνύουν την κυριότητα του δημοσίου, που σε καμιά περίπτωση δε βγαίνουν ως δια μαγείας με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά απαιτούν επίμονη και συστηματική έρευνα ημερών, για να υπάρξει μια επαρκής γνωμοδότηση κι απεικόνιση της υφιστάμενης πραγματικότητας»

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
To πλήρες περιεχόμενο του εγγράφου αναφέρει:
«Ελληνική Δημοκρατία
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Γραφείο Νομικού Συμβούλου
Υπουργείου Οικονομικών
Ομάδα Εργασίας για τις υποθέσεις της Ι.Μ. Βατοπαιδίου
Προς
Κτηματική Υπηρεσία Ν. Ροδόπης
Ν.Α. Ροδόπης – Έβρου, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, Τμήμα Διαχείρισης Αγροτικής Γης
Ν.Α. Ροδόπης – Έβρου, Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης, Διεύθυνση Τοπογραφικής
Διεύθυνση Δασών Ροδόπης
Τμήμα Προστασίας
Ι.Θ.’ ΕΠΚΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο
15η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
Θέμα: Ζητούνται στοιχεία
Κατόπιν της υπ’ αριθ. 2429/12.2.2010 εντολής του υπουργού Οικονομικών περί ασκήσεως κάθε ενδεικνυόμενης δικαστικής ενέργειας για την αναγνώριση, διεκδίκηση και εν γένει διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου στις υποθέσεις ανταλλαγής ακινήτων του με τμήματα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και της συγκρότησης, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 17783/327104/19.2.2010 πράξη του προέδρου του Ν.Σ.Κ., Ομάδας Εργασίας, με έργο τη δικαστική διεκδίκηση των ακινήτων αυτών, όπως αυτή ανασυγκροτήθηκε με την υπ’ αριθ. 105805/327104/14.9.2010 πράξη του προέδρου του Ν.Σ.Κ., παρακαλούνται οι υπηρεσίες, προς τις οποίες απευθύνεται το παρόν έγγραφο, κατά το λόγο αρμοδιότητάς τους, το αργότερο μέχρι 20.2.2011, α) να μας προσδιορίσουν τις εκτάσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, κατ’ είδος (λ.χ. όχθες, τμήματα αιγιαλιού, δάση, έλη, κληροτεμάχια, κοινόχρηστες ή διαθέσιμες εποικιστικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι κλπ), εμβαδό και όρια, αποτυπώνοντας αυτές πάνω στο, διαβιβαζόμενο με το παρόν, τοπογραφικό διάγραμμα των παραλιμνίων εκτάσεων Ν. Ξάνθης, οι οποίες αντηλλάγησαν με δημόσια κτήματα με το υπ’ αριθ. 2195/21-12-2005 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Αθηνών Αικατερίνης Πελέκη, β) να μας προσδιορίσουν τον τρόπο που περιήλθαν στο Δημόσιο (λ.χ. βάσει διεθνών συνθηκών, ως διάδοχο της Ε.Α.Π., λόγω απαλλοτρίωσης κλπ) ή σε τρίτα πρόσωπα (λ.χ. διανομές, αναδασμοί κλπ) και γ) να μας αποστείλουν κάθε στοιχείο που αποδεικνύει όλα τα ανωτέρω.
Ο πρόεδρος Ν.Σ.Κ., Διονύσιος Χειμώνας»

ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αυτό που δεν αναφέρει ο «Χρόνος» Κομοτηνής, αν και ήδη οι τρεις μέρες παρήλθαν και σήμερα ήδη έχουμε 1 Μαρτίου 2011.
Τι έγινε; Δόθηκαν τα στοιχεία που ζητάει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Ροδόπης, από την Διεύθυνση Δασών Ροδόπης, από το Τμήμα Προστασίας Ι.Θ. ΕΠΚΑ, από το Αρχαιολογικό Μουσείο
και από την 15η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων; Επίσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε την δική μας ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ξάνθης και τον πρώην Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Θανάση Ξυνίδη.
-Τα ίδια στοιχεία ζητήθηκαν από τον Ν.Σ.Κ. από τις ανάλογες υπηρεσίες του Νομού Ξάνθης; Αφού στο Νομό Ξάνθης «διεκδικεί» το μεγαλύτερο κομμάτι ακινήτων η Μονή Βατοπεδίου; Ποιος θα μας απαντήσει;
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »