*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

«Δεν πληρώνω...!» και στα σύνορα!

30 Μαρτίου
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Υπόμνημα - αίτηση, μουσουλμάνου κατοίκου του οικισμού Κίδαρης Θερμών Ξάνθης στον Αναπληρωτή Υπουργό και τους βουλευτές του Νομού
Καρά Αχμέτ Χουσνή:
Γιατί εμείς να πληρώνουμε τους Βουλγάρους κι αυτοί
να....ΜΗΝ πληρώνουν όταν μπαίνουν στην Ελλάδα;;;ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ «ΧΟΝΤΡΑ» ΚΑΙ ΣΕ Γ. ΠΑΥΛΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ.....ΤΣΑΡΤΣΑΡΑ!
*Εάν είναι κι από το Δημάριο να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο δρόμο με τα υπάρχοντα του Αγίου Κωνσταντίνου... θα ήταν καλύτερα εκεί που θα κινδυνεύουμε οι κάτοικοι κάθε μέρα, να κλείσει ο δρόμος πριν συμβεί το μοιραίο, διότι θα είναι πολύ αργά!!!

«Δεν πληρώνω... Δεν πληρώνω» και για τους Έλληνες υπηκόους που χρησιμοποιούν τον Τουριστικό δρόμο από τον Άγιο Κωνσταντίνο για την Βουλγαρία, κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τους Βούλγαρους υπηκόους που μπαίνουν στην χώρα μας, ζητάει με υπόμνημα - αίτηση που έστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη και τους βουλευτές του Νομού, μουσουλμάνος κάτοικος του χωριού Κίδαρης Θερμών Ξάνθης.
Ο ίδιος κάτοικος μάλιστα τα ρίχνει «χοντρά» και σε Γιώργο Παυλίδη (πρώην Νομάρχη) αλλά και Αχιλλέα Τσαρτσάρα, τονίζοντας με νόημα στο υπόμνημά του, «Εάν είναι κι από το Δημάριο να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο δρόμο με τα υπάρχοντα του Αγίου Κωνσταντίνου... θα ήταν καλύτερα εκεί που θα κινδυνεύουμε οι κάτοικοι κάθε μέρα, να κλείσει ο δρόμος πριν συμβεί το μοιραίο, διότι θα είναι πολύ αργά!!!»Κι ο νοών νοείτω...

ΥΠΟΜΝΗΜΑ –ΑΙΤΗΣΗ
Καρά Αχμέτ Χουσνή του Μεχμέτ και της Κιουρσέ , κατοίκου Κίδαρης Θερμών Ξάνθης.
ΠΡΟΣ: Γενικό Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης Κύριο Άρη Γιαννακίδη.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Αν. Μακεδονίας Και Θράκης κ. Σωκράτη Ξυνίδη.
2) Βουλευτής Ξάνθης κ. Μάνταζτη Τσετίν,
3) Βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό.
4) Δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ.
Αφορμή αυτής της επιστολής μου είναι, ότι στις 23-3-2011 και ημέρα Τετάρτη στη ραδιοφωνική εκπομπή του 3ου προγράμματος (αναζητήσεις του Γιάννη Γκορόγια), άκουσα τον Κύριο Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε μια αποστολή στην Βουλγαρία την οποία την διοργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Νομού Ξάνθης και συγκεκριμένα ο Κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας να εξηγεί ότι σκοπός αυτής της επίσκεψης στη Βουλγαρία ήταν να γίνουν κάποιες ενέργειες για μια καινούρια διάνοιξη δρόμου από το Δημάριο προς Ροντοζέμ μετά την πρώτη διάνοιξη του Αγίου Κωνσταντίνου Ζλατογκράτ, η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή.
Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα τον Κύριο Τσακίρογλου να υποστηρίζει πως τα οφέλη θα ήταν πάρα πολλά για την Ξάνθη και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή μας εάν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η διάνοιξη. Βεβαίως πιστεύω πως κανένας κάτοικος δεν θα ήταν αντίθετος με κάτι τέτοιο όπως και εγώ, αρκεί όμως να υπάρχουν πράγματι οφέλη. Αυτό που γίνεται να γίνεται σωστά, καλά και όχι επικίνδυνα για τους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα για όλο τον κόσμο. Αν είναι να ανοίξουμε μια κάθετη οδό παρόμοια με αυτή του Αγίου Κωνσταντίνου κατά την γνώμη μου ας μην γίνει ποτέ, διότι θα έχουμε κάνει ένα δεύτερο δρόμο (μονοπάτι) «σκοτώστρα» και θα σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους αναφέρω τα παραπάνω.
Ανεβαίνω καθημερινά το χωριό μου. Φτάνοντας στην διασταύρωση Λουτρά- Θερμών, Κίδαρις- Βουλγαρίας από εκεί και πάνω το υπάρχον κομμάτι του δρόμου είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνο που από θαύμα και μόνο και από μεγάλη προσοχή των κατοίκων μας δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα. Ο υπάρχων δρόμος θα μπορούσα να πω ότι δεν έχει ούτε μιας λωρίδας και αυτό το κάνει ιδίως τον χειμώνα πάρα πολύ επικίνδυνο. Γίνονται καθιζήσεις του εδάφους και πέφτουν βράχοι στο οδόστρωμα. Για αυτό λοιπόν παρακαλώ τον Κ. Γενικό τον Υπουργό μας, τον Δήμαρχο Μύκης, τους βουλευτές του Νομού μας και όλους τους εμπλεκομένους φορείς της περιοχής μας για τις δικές τους ενέργειες. Εάν είναι να κατασκευάσουμε ένα παρόμοιο δρόμο με τα υπάρχοντα του Αγίου Κωνσταντίνου καλό θα ήταν, κατά την άποψη μου να διορθώσουμε τα υπάρχοντα του , να γίνει διαπλάτυνση, εφόσον υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες και αν δεν υπάρχουν, μάλλον θα ήταν καλύτερα εκεί που θα κινδυνεύουμε οι κάτοικοι κάθε μέρα, να κλείσει ο δρόμος πριν συμβεί το μοιραίο, διότι θα είναι πολύ αργά.
Επιπλέον σας ρωτώ σαν απλός πολίτης γιατί κάθε φορά που μπαίνω στη Βουλγαρία πληρώνουμε κάποιο χρηματικό ποσό κατά την είσοδο στη Βουλγαρία ενώ το αντίστοιχο δεν συμβαίνει όταν μπαίνουν Βούλγαροι υπήκοοι στην Ελλάδα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καρά Αχμέτ Χουσνή

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »