*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαρτίου

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ: 200.000 Ευρώ για την αγορά μόνιμων εξεδρών!

03 Μαρτίου
Συνάντηση Φανουράκη με Περιφερειάρχη και Φώτη Καραλίδη για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι - Αν δεν κάνει δεκτό το Υπουργείο Πολιτισμού το αίτημα της ΔΗΚΕΞΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ
*7.000 Ευρώ για την ενοικίαση του VAN, ζητάει η ΕΡΤ
για να μεταδώσει σε βιντεοσκόπηση την Κυριακάτικη
παρέλαση του Καρναβαλιού, ενώ το συνεργείο ούτως
ή άλλως θα βρίσκεται στη Ξάνθη λόγω Skoda από το Σάββατο!

«ΣΟΥΠΑ» ΕΓΙΝΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
*Τον ανεπαρκή Χρήστο Νέζο φέρνει πάλι παρουσιαστή για την παρέλαση ο Φανουράκης, παρά την λαϊκή κατακραυγή λες και είναι… ιδιοκτησία του το Καρναβάλι!
Ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά 7.000 Ευρώ ζήτησε η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ από την ΔΗΚΕΞ για να καλύψει σε βιντεοσκόπηση (19.00-21.00) (κι όχι απευθείας), τη μεγάλη παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού τη Κυριακή 6 Μαρτίου.
Το αίτημα μάλιστα τέθηκε υπό «εκβιαστικούς» όρους, -άλλως δεν καλύπτουμε!!!- όταν η ΕΡΤ είναι αυτή που θα επωφεληθεί της διαφήμισης που θα προβληθεί εκείνη την ώρα, ενώ και το συνεργείο της (τυχαία αλλά αυτό δεν έχει σημασία…), θα είναι από το Σάββατο στη Ξάνθη, λόγω της κάλυψης του αγώνα Skoda Ξάνθη - Κέρκυρα, οπότε μια…φιλοξενία είναι όλο κι όλο το πρόβλημα, αφού το τηλεοπτικό της συνεργείο θα βρίσκεται ούτως ή άλλως εδώ…!
Στο θέμα ζητήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης η παρέμβαση του Θρακιώτη Υπουργού Γιώργου Πεταλωτή, αφού το ποσόν πράγματι είναι πολύ υψηλό, καθώς σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η αμοιβή του παρουσιαστή Χρήστου Νέζου που κατά τα… καθιερωμένα Φανουράκη-Τσέπελη, παρουσιάζει την τελευταία 12ετία παρά την ανεπάρκειά του και τη λαϊκή κατακραυγή την παρέλαση του Καρναβαλιού μας!!!
-Χρήστος Νέζος που «κληρονόμησε» και συνέχισε ο Μανώλης Φανουράκης από τον… Τσέπελη και στοιχίζει κατά πληροφορίες μας στη ΔΗΚΕΞ πάνω από 4-5.000 Ευρώ (αμοιβή, έξοδα φιλοξενίας, διασκέδασης κλπ) και κατά γενική ομολογία έχει γίνει... «σούπα»! Γεγονός δεν πτοεί καθόλου βέβαια ούτε τον Δήμαρχο Ξάνθης, ούτε όμως και τον Νο 2 υπαρχηγό του!
Υπενθυμίζεται ότι ο επί σειρά ετών κορυφαίος εκφωνητής της παρέλασης του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού με διοργανωτή την ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Τένης Καμαρίδης, ουδέποτε εισέπραξε μία δραχμή για τις υπηρεσίες του, μολονότι ήταν κλάσεις καλύτερος του Γιώργου Νέζου…
Αλλά και ουδέποτε τον προσκάλεσαν οι Τσέπελης - Φανουράκης να παρουσιάσει μια παρέλαση από τα έτη 1991-2011, προφανώς γιατί θα πρόσφερε κάποια συμβολική αμοιβή στο Γηροκομείο ή το Ψυχολογικό κέντρο, ή δεν θα καταδέχονταν να πάρει δραχμή!!!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ-ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ
Ωστόσο υπάρχουν και οι καλές ειδήσεις…Το ενδιαφέρον του λοιπόν για την επιτυχία του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού έδειξε χθες έμπρακτα ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης όταν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΞ Μανώλη Φανουράκη παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη.
Η συνάντηση κύλησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και σε αυτήν ο Μανώλης Φανουράκης έθεσε διάφορα θέματα για την καλύτερη οργάνωση του Καρναβαλιού μεταξύ των οποίων και την κατασκευή ΜΟΝΙΜΩΝ εξεδρών, αίτημα που διατύπωσε και στον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού κ.Γερουλάνο εδώ και αρκετές εβδομάδες και προς το παρόν παραμένει αναπάντητο…
Ο κύριος Γιαννακίδης δεσμεύτηκε να εγκρίνει πίστωση 200.000 Ευρώ στην ΔΗΚΕΞ από την Περιφέρεια προκειμένου «να αγοράσει με το κονδύλιο αυτό ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ στις οποίες θα τελούνται οι διάφορες εκδηλώσεις των Γιορτών Π. Πόλης αλλά και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού»!
Μιλώντας στο «Μ» ο Μανώλης Φανουράκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την συνάντηση που είχε με τους κυρίους Άρη Γιαννακίδη - Φώτη Καραλίδη εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι, «θα ικανοποιηθεί το αίτημά του Δήμου Ξάνθης για την αγορά μόνιμων εξεδρών», ενώ δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του ότι «παρά την οικονομική κρίση, πολύς κόσμος θα επισκεφθεί στο 3ήμερο και φέτος το Καρναβάλι μας και την Ξάνθη».
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »