*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

Δώστε λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

26 Φεβρουαρίου
Ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τα προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη

*Αυτή τη στιγμή χιλιάδες οικοδόμοι στην περιοχή έπεσαν θύματα διαφόρων «αετονύχιδων» που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με υπηρεσίες του ΙΚΑ. Του απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τους ασφαλίσουν!!!

Ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τα προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΚΚΕ: Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας
Και Σοφία Καλαντίδου:

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Προβλήματα ασφάλισης των οικοδόμων στην Ξάνθη.
Ως γνωστόν δεκάδες χιλιάδες οικοδόμοι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας και της κλοπής των ενσήμων που υφίστανται όταν έχουν δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα ένσημα για αυτήν έστω την υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πέφτουν θύματα απάτης από μεγαλοεργολάβους – μεγαλοκατασκευαστές και διάφορα γραφεία που εμπορεύονται ένσημα.
Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν εκατοντάδες σε όλη την Ανατολική Μακεδονία. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες οικοδόμοι στην περιοχή έπεσαν θύματα διαφόρων «αετονύχιδων» που σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με υπηρεσίες του ΙΚΑ. Του απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τους ασφαλίσουν. Σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν η κατάστασή τους είναι απελπιστική.
Οφείλουμε ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την αγοραπωλησία ενσήμων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση, να αποδώσει ευθύνες όπου υπάρχουν και να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των οικοδόμων αλλά και σε ποια άμεσα μέτρα θα προχωρήσει για την αντιμετώπιση της ανεργίας του κλάδου στην περιοχή.
Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »