*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Φεβρουαρίου

Γιατί δεν το έκανες μέχρι σήμερα κ. Δήμαρχε; Κατεδαφίζεται η «Αρχόντισσα» για να γίνει κατόπιν εορτής... νόμιμη!

25 Φεβρουαρίου
Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης, με τον Μανώλη Τσέπελη να δέχεται «πυρά» από όλες τις πλευρές και τον Δήμαρχο Ξάνθης να επιχειρεί την πλήρη «συγκάλυψη» του θέματοςΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ!
*Καταγγελίες των κατοίκων ότι «κρυφά» και με την ανοχή του Δημάρχου Ξάνθης, ο Τσέπελης συνεχίζει τις…εργασίες στην «κλειδωμένη» «Αρχόντισσα»!!!! Τον «πρόδωσε» και ο τεράστιος κάδος που ΠΑΡΑΝΟΜΑ τοποθέτησε εκεί ο «υπαρχηγός» και «γέμισε» με νέα…μπάζα!Τέλος (;) στις φωνές που βάλλονται κατά του Μανώλη Τσέπελη, εξαιτίας της εμπλοκής του στο μη νόμιμο κατάστημα της πρώην ταβέρνας «Αρχόντισσα», επεχείρησε να βάλει κατά της διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης λέγοντας ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί για να γίνει από την αρχή... νόμιμο!!!
Ωστόσο για τη θέση αυτή του Δημάρχου Ξάνθης υπάρχουν νέα μεγάλα ερωτηματικά, καθώς εκφράζεται η άποψη ότι «με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Ξάνθης επιχειρεί να «κλείσει» το θέμα ώστε να «συγκαλύψει» και τις δικές του ευθύνες, για το πώς λειτουργούσε τότε παράνομα μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο κατάστημα!»
-Δηλαδή έπρεπε να γίνει «πρωτοσέλιδο» το θέμα και να το προβάλει ο Τύπος για να…ευαισθητοποιηθεί ο Δήμαρχος και να αποφασίσει την…κατόπιν εορτής «κατεδάφιση» των….αυθαιρέτων;

ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΨΙΑ!
Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες, δεν είχε ακόμη η αυτοψία των αυθαιρεσιών Τσέπελη στην πρώην «Αρχόντισσα», διότι κατά τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Χρήστο Μούργκα πήγαν οι υπάλληλοι δύο φορές και βρήκαν την πόρτα…κλειστή με κλειδαριά!!!
Ωστόσο και σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων «κρυφά» και με την ανοχή του Δημάρχου Ξάνθης, ο Τσέπελης συνεχίζει τις…εργασίες στην «κλειδωμένη» «Αρχόντισσα»!!!! Τον «πρόδωσε» μάλιστα για δεύτερη φορά και ο τεράστιος κάδος που ΠΑΡΑΝΟΜΑ τοποθέτησε εκεί ο «υπαρχηγός» και «γέμισε» με νέα…μπάζα!
Επισημαίνεται ότι ο κύριος Τσέπελης για την κατάληψη του πεζοδρομίου και του δρόμου, όφειλε πριν την τοποθέτηση του τεράστιου κάδου του για τις άνευ οικοδομικής άδειας εργασίες του, να πάρει ΑΔΕΙΑ και από το Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, όπως όλοι οι κοινοί θνητοί!!! Ωστόσο ούτε τέτοια άδεια πήρε και ο κάδος παραμένει εκεί, γεμάτος από…νέα μπάζα και σκουπίδια, προφανώς για να υποδεχτεί και τους επισκέπτες εν όψει του Καρναβαλιού….

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αρχικώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Τσαβδάρη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ενημέρωσε το σώμα για τη διεξαγωγή αγώνων της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ ( ανδρών - γυναικών), στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στη Ξάνθη στις 11 και 12 Ιουνίου. Το κόστος για το Δήμο Ξάνθης θα είναι περίπου 5.000 ευρώ και οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.
Ο Γιώργος Κολλάρος, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης και ζήτησε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα και κυρίως των εποχικών που εργάζονται σκληρά κυρίως την περίοδο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Αναφορικά με το θέμα του Μανώλη Τσέπελη και τις εργασίες που εκτελούνται στην πρώην ταβέρνα «Αρχόντισσα», ο κ. Κολλάρος αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι προσωπικά ζητήματα δημοτικών συμβούλων που δεν σχετίζονται με τον Δήμο Ξάνθης δεν είναι δυνατόν να συζητούνται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου!!!
Στάση που επίσης προκάλεσε ποικίλα ερωτηματικά, καθώς η παρέμβαση του συμβούλου του ΚΚΕ στην ουσία ήρθε ως ο... «από μηχανή Θεός» για τον κύριο Τσέπελη!!!
Απαντώντας, ο Δήμαρχος Ξάνθης υποστήριξε ότι το θέμα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα δεν μπορεί να αποσαφινηστεί , εφόσον το αρμόδιο ελεγκτικό συνέδριο δεν επιδέχεται αλλαγή στον τρόπο πληρωμής και δεν υπάρχει άλλος τρόπος νόμιμης καταβολής των δεδουλευμένων. Δεσμεύτηκε όμως να διερευνηθούν και άλλοι τρόποι.
Στα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, γνωστοποίησε στο σώμα ανακοίνωση των δημοτικών υπαλλήλων, από την οποία προκύπτουν αιχμές σε σχέση με τους Δημοτικούς Συμβούλους, την πολιτική τους ταυτότητα και τη δράση τους στον Δήμο Ξάνθης. Γνωστοποίησε επίσης ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ξάνθης, όπου κατόπιν πρότασης του Νίκου Ανταμπούφη, αποφασίστηκε να συσταθεί ψήφισμα συμπαράστασης και να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς.

ΠΟΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΞ
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε το σώμα για την πολυσέλιδη έκθεση ( πόρισμα) για την ΔΕΥΑΞ, που διενεργήθηκε πρόσφατα από τους αρμόδιους ελεγκτές της Οικονομικής Επιθεώρησης της Περιφέρειας, τα στοιχεία της οποίας ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκαν εξαιτίας του όγκου της εκθέσεως.
Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου, που κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση στην γνωστοποίηση του πορίσματος, εφόσον αυτό ήταν στα χέρια της Δημοτικής Αρχής από τις 2 Φεβρουαρίου. Τόνισε ακόμη ότι στην περίπτωση που προκύπτουν στοιχεία σε βάρος ατόμων του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ δεν είναι δυνατόν στη συνέχεια της συνεδρίασης να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ύδρευσης.
Με την φράση «εάν δεν σας αρέσουν τα πρόσωπα ζητήστε την παραίτησή τους», απάντησε ο Δήμαρχος.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ Η «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ!!!
Ακολούθησε συζήτηση για το φλέγον θέμα που προέκυψε με το κτίριο της πρώην ταβέρνας "ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ" στην Παλιά Πόλη. Ο Χρίστος Πούλιος ζήτησε διευκρινήσεις σε σχέση με την δράση του Μανώλη Τσέπελη, ενοικιαστή του καταστήματος, καθώς προκύπτουν στοιχεία για παράνομο τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος και μάλιστα άνευ της απαιτούμενης άδειας. «Κατ’ επανάληψη πρωτοκλασάτα στελέχη του Δημάρχου θίγουν το κοινό αίσθημα», είπε χαρακτηριστικά ο Χρίστος Πούλιος.
Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ανακοινώνοντας ότι το κτίριο θα κατεδαφιστεί και θα έρθει στην αρχική του μορφή, προκειμένου να παύσει κάθε μη νόμιμη λειτουργία αυτού. Τόνισε μάλιστα ότι το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια της Πολεοδομίας και της Εφορίας Νεότερων μνημείων, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη νόμιμη λειτουργία του καταστήματος! Ωστόσο και αυτή η παρέμβαση του Δημάρχου Ξάνθης, θεωρείται ότι «έμμεσα» θέλει να «κλείσει» το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην υπάρξουν ενδεχόμενες παραλείψεις του Δήμου Ξάνθης, όσο προς την παράνομη λειτουργία του μαγαζιού μέχρι σήμερα...!
Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Στυλιανίδης σε σχέση με τα όσα υποστήριξε ο Χρίστος Πούλιος περί πρωτοκλασάτων στελεχών, είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν έχων καλά παιδιά ή μπάσταρδα!».

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το δεύτερο θέμα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης, η παράταξη του Χρίστου Πούλιου αφορούσε τις εργασίες του νέου Δημαρχείου, που έχουν σταματήσει. Ο κ.Πούλιος ζήτησε να μάθει το λόγο καθώς και την φάση που βρίσκονται οι όποιες εργασίες.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ξάνθης, το έργο διεκόπη προσωρινά εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 470.00 ευρώ. Σε ότι αφορά το υπάρχον Δημαρχιακό Μέγαρο, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάστασή του.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Τη δυσμενή κατάσταση της λειτουργίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι αυτής παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, έθιξε με ερώτησή του προς την Δημοτική Αρχή Ξάνθης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος. Επεσήμανε δε ότι η εταιρεία έπαψε να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην εταιρεία, εξαιτίας προγραμμάτων που δεν προχώρησαν. Ωστόσο καθησύχασε τους απλήρωτους εργαζομένους, λέγοντας ότι ήδη η Αναπτυξιακή Εταιρεία βρίσκεται σε σημείο αναδιάρθρωσης. Πρότεινε μάλιστα να διεξαχθούν νωρίτερα οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. της εταιρείας.
Στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Απόστολος Αγκόρτζας, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης συμμετείχε πάντοτε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες επίλυσης των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Ωστόσο ο κ.Αγκόρτζας δέχθηκε τα πυρά του Θανάση Ξυνίδη, καθώς για αδιευκρίνιστους λόγους δεν προχώρησαν προγράμματα του Leader και της Αλιείας.

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗΣ - ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΕ!!!
Από τα πλέον ενδιαφέροντα ζητήματα και μάλιστα εν όψει οικονομικής κρίσης, έθεσε ο Νίκος Ανταμπούφης προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Πρότεινε μείωση μισθών των δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων κλπ., χωρίς ωστόσο να λάβει συγκεκριμένη απάντηση και επέμεινε λέγοντας ότι θα μπορούσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να περικόψουν από τις απολαβές τους και να συνεισφέρουν σε ένα κοινωφελή σκοπό!!!
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε ότι το θέμα θα πρέπει να επιληφθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου για να γνωμοδοτήσει στη συνέχεια. Ο δε Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στις περικοπές που επήλθαν εξαιτίας του Καλλικράτη και γνωστοποίησε εν ολίγοις τις απολαβές του και τα έξοδά του.
Κανείς από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους δεν έλαβε θέση στο θέμα.

ΤΟΥΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ!
ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΣ Ή ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ «ΚΑΛΕ» ΣΤΑ ΚΙΜΜΕΡΙΑ
Στα εντός ημερήσιας διάταξης θέματα, μακρά συζήτηση έγινε για το πρώτο ζήτημα που αφορούσε τη λήψη απόφασης σχετικά με την 12/2010 του τοπικού συμβουλίου Κιμμερίων περί προσβολής ή μη της απόφασης ως αναδασωτέας έκτασης της περιοχής ΚΑΛΕ Κιμμερίων. Ωστόσο οι ημερομηνίες προσβολής ή όχι της απόφασης έχουν παρέλθει, γεγονός που αναγκάζει τη Δημοτική Αρχή να προβεί σε άλλες διαδικασίες παρέμβασης.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός της θερμής υποστήριξης που εξέλαβαν κτηνοτρόφοι των Κιμμερίων από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μανώλη Τσέπελη.
Ο Νίκος Ανταμπούφης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην αναδάσωση. Πέραν αυτού - όπως τόνισε - η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ο Μανώλης Φανουράκης άφησε αιχμές ως προς την λειτουργία του Δασαρχείου Ξάνθης, ενώ ο Μανώλης Τσέπελης υποστήριξε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν περίπου 45 χοιροτροφικές μονάδες και δεν είναι δυνατόν να περιοριστούν ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει ότι όλες αυτές οι μονάδες λειτουργούσαν και λειτουργούν μέχρι τώρα... παράνομα!
Ο δε Δημήτρης Μπένης πρότεινε να συνταχθεί και να αποσταλεί ένα υπόμνημα στη Δασική Υπηρεσία Ξάνθης.
Τελικώς αποφασίστηκε να διερευνηθεί το θέμα με άλλους τρόπους, εφόσον η ημερομηνία προσβολής ή μη της απόφασης της Δασικής Υπηρεσίας έχει παρέλθει.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Ένταση επικράτησε και στο τρίτο εντός ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε την έγκριση η μη απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΞ για την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2011.
Ο Θανάσης Ξυνίδης αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ, κατηγορώντας το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΞ για μεγάλες δαπάνες και για μεταφορά χρεών από το παρελθόν στον υπάρχοντα προϋπολογισμό.
Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης, ξεκαθάρισε ότι για να πληρωθούν τα έξοδα της διεξαγωγής του Καρναβαλιού, έπρεπε πρώτα να έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός. Σε ότι αφορά τα έσοδα, διευκρίνισε ότι αυτά προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα και από τον Δήμο Ξάνθης.
Στη συνέχεια ο επί των οικονομικών υπεύθυνος της ΔΗΚΕΞ κ. Εγγλεζάκης τόνισε ότι υπάρχουν ασάφειες εξαιτίας του Καλλικράτη και διευκρίνισε ότι αρμόδιος δεν μπορεί να εγκρίνει κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει προϋπολογισμός.
Ο κ.Ξυνίδης επέμεινε στην αρχική του θέση και ζήτησε να μάθει που δαπανήθηκαν οι 470.000 ευρώ στις 14 Νοεμβρίου από τα ταμεία της ΔΗΚΕΞ.
«Όφειλε η εταιρεία να μας πει! Είναι πολιτικά ερωτήματα αυτά! Ότι και να μου πείτε έχω αμφιβολίες», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ξυνίδης.

ΑΝΑΨΕ ΠΑΛΙ «ΦΩΤΙΕΣ» Ο ΒΟΡΙΔΗΣ
Η φράση του νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βορίδη: «Δεν ξέρουμε που πετάχτηκαν 500. 000 ευρώ!», πυροδότησε το κλίμα της συνεδρίασης. Ο Δημήτρης Μπένης σύνεστησε στον κ. Βορίδη να προσέχει τι λέει, καθώς όπως υποστήριξε με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις και για τον δρόμο στην Alex Pack.
O Χρίστος Πούλιος, ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τα έσοδα της ΔΗΚΕΞ.
Ο Μανώλης Φανουράκης κάλεσε όποιον έχει αμφιβολίες για τα οικονομικά να έρθει να ελέγξει αυτοπροσώπως.
Τελικώς το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Το 9ο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, που αφορούσε τον ορισμό μελών, Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και των αναπληρωτών τους, αναβλήθηκε μετά από προτροπή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου να τοποθετηθούν άτομα μη εκλεγμένα στο δημοτικό συμβούλιο που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην επιχείρηση ύδρευσης.
Τα λοιπά θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »