*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

27 Ιανουαρίου
*Με ανακοίνωση που γνωστοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκη γνωστοποιεί την έναρξη τμημάτων εκμάθησης γραφής Braille στην Ξάνθη από 01/02/2011.Θα λειτουργήσουν τρία τμήματα, ένα πρωινό και δύο απογευματινά.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης στην Ξάνθη στην οδό Σμύρνης 3 στον 2ο όροφο και στο τηλέφωνο: 25410-62551
……
*Τη Δράμα θα επισκεφτεί αύριο και μεθαύριο η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη συνοδεία συνεργατών της. Η Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς της πόλης με τους οποίους θα συζητήσει διεξοδικά την υλοποίηση ενός Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης διαμορφωμένου ειδικά για τις ανάγκες του νομού.
Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη της κ. Κατσέλη έγινε μετά από πρόσκληση που έλαβε και την οποία τελικώς απεδέχθη από την βουλευτή Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.
……
*Σε Δημοτικό Οργανισμό μετατρέπεται το Λιμενικό Ταμείο Θάσου, καθώς με απόφαση του πρώτη Δημοτικού Συμβουλίου ενεργοποιήθηκε παλαιότερος νόμος.
Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στα χέρια του Δήμου προέρχεται σημαντικός πλούτος, καθώς το Λιμενικό Ταμείο είναι εύρωστο.
Παράλληλα, ο Δήμος θα έχει λόγο και στα έργα που γίνονται στη ζώνη του λιμανιού, καθώς, σύμφωνα με την νομοθεσία ο εκάστοτε δήμαρχος Θάσου είναι πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, πλην του λιμενάρχη, ορίζονται από το δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι υπάρχει μελέτη για την κατασκευή λιμανιού στη Θάσο που θα επιτρέπει την προσέγγιση μεγάλων επιβατικών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.
……
*Διευκολύνσεις στο θέμα της βίζας, προκειμένου οι Τούρκοι πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν περισσότερο στον Έβρο, ζητούν για άλλη μια φορά οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης. Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγους κ. Στάθης Μακρίδης, τόνισε πως «σε περίοδο κρίσης η τόνωση της αγοράς από επισκέπτες που προέρχονται από την Τουρκία και τη Βουλγαρία είναι σημαντική υπόθεση.
Αυτό, φάνηκε το καλοκαίρι όταν διαπιστώσαμε πως δειλά -δειλά είχαμε τους πρώτους επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες»
Έτσι, προκειμένου να οριστικοποιηθούν προτάσεις για την τόνωση της κίνησης και την αύξηση της επισκεψιμότητας ο Εμπορικός Σύλλογος άρχισε κύκλο επαφών με ξενοδόχους, εστιάτορες και φορείς όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια.
……
*Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να οριστεί η επιτροπή που θα εξετάσει τον επικαιροποιημένο φάκελο της μεγάλης επένδυσης γυαλιού για την Βιομηχανική Περιοχή Καβάλας, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας, Σάββα Εμινίδη.
Ο ίδιος είχε συνάντηση για το θέμα αυτό, το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα. Σύμφωνα με τον κ. Εμινίδη, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της επιτροπής αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο θα αναλάβει το πολιτικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης με την κα Γαρυφάλλου, ως υπεύθυνη της εταιρίας, αλλά και με τους φορείς της Καβάλας.
.……
*Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής δέσμευσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκταση 10.000 τ.χ. στη θέση Μαύρα Λιθάρια του Αγκίστρου (Σέρρες) προκειμένου να πραγματοποιηθούν έρευνες για χρυσό!
Τα κοιτάσματα χρυσού στην παραπάνω περιοχή είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) πάντως κάνει λόγο για ζώνη λειμωνιτικών εμφανίσεων χρυσού τόσο στον ορεινό όγκο Αγκίστρου, όσο και των ορέων Βροντούς και Μενοικίου στους νομούς Σερρών και Δράμας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »