*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Δεκεμβρίου

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!

30 Δεκεμβρίου
Συζήτηση για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στο Νομό –Γιώργος Παυλίδης: θα προσφέρω από την ΠεριφέρειαΧωρίς διενέξεις και με επιφυλάξεις για το νέο θέσμο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης την Τετάρτη το μεσημέρι.
Με συγκίνηση και ευχαριστίες σε συνεργάτες αλλά και συμβούλους, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε σε όλα όσα προσέφερε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στο τόπο.
Ο Φώτης Καραλίδης, υποσχέθηκε από την πλευρά του να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την Ξάνθη μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ ο Δημήτρης Φωτιάδης ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους, έφοσον το 2011 θα είναι μία δύσκολη χρονιά για την χώρα και χαρακτήρισε «φορομπηχτικό» το σχέδιο Καλλικράτης.
Εκτός ημερήσιας διάταξης δεν συζητήθηκε κανένα θέμα. Ωστόσο παρέμβαση υπηρξε από το Νομαρχιακό Σύμβπουλο Στέλιο Μωραϊτη, σε σχέση με έκγριση θέματος προηγούμενης συνεδρίασης που αφορούσε την εγκατάσταση ξενοδοχειακής μονάδας σε περιοχή του Δήμου Τοπείρου. Όπου όμως ο κ. Μωραϊτης διαπίστωσε ότι πίσω από το θέμα κρύβεται ιδιώτης και ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Αρχικώς, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά που επιτεύχθηκαν στο Νομό μέσα από τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη Ξάνθη, από τη θέση πια του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.–Θ. «Στις 31 Δεκεμβρίου γράφεται ο επίλογος του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ότι έχουμε προσφέρει πολλά στη Ξάνθη. Ένας θεσμός κλείνει ένας νέος θεσμός έρχεται να υπηρετήσει τη κοινωνία. Ευχαριστώ όλους εσάς για τη συνεργασία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παυλίδης.
Με τη σειρά του, ο Φώτης Καραλίδης υποστήξριξε ότι όποιες διενέξεις σημειώθηκαν κατά καιρούς στο Νομαρχιακό Συμβούλο ήταν πολιτικές πάντοτε και όχι προσωπικές. «Θέλω να πιστεύω ότι η καινούργια χρονιά που έρχεται ανοίγει σε όλους μας μια νεά πρόκληση, στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μία ανοχή λειτουργικής αδυναμίαςτι πρώτες ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καραλίδης.
Με αιχμές για την Κυβέρνηση και την εφαρμογή του σχεδίου, ο Δημήτρης Φωτιάδης αποχαιρέτησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αναφέρθηκε επίσης στις υποβαθμίσεις των νοσοκομειακών μονάδω και κατέληξε λέγοντας ότι ναι μεν ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΛΙΓΟΙ!
Στα εντός ημερήσιας διατάξης θέματα, με ενδιαφέρον συζητήθηκε η έγκριση συμμετοχής και υλοποίησης του έργου: Στοχευμένες παρεμβάσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία της φυματίωσης & της ηπατίτιδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγραία 2007 – 2013.
Το θέμα εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας Ανδρέας Νεάρχου. Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων, ο κ.Νεάρχου ανέφερε ότι τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα. Σε ότι αφορά τα κρούσματα έχει ήδη γίνει μία πρώτη καταγραφή.
Στο δεύτερο σκέλος του πρώτου θέματος, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης ενημέρωσε το σώμα για 3 άλλα προτεινόμενα προς χρηματοδότηση προγράμματα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007- 2013 », στα οποία συμμετέχει η Νομαρχία Ξάνθης.
Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδης, το πρώτο αφορά αίτημα του Δήμου Ζλάτογκράντ για το δάσος του Σμόλιαν, όπου ζητείται εταίρος για την ανάπτυξη αυτού από την Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στα όρια με τη χώρα μας.
Το δεύτερο αφορά τις διασυνοριακές συνδέσεις με τη γείτονα χώρα, για τις οποίες ο Νομάρχης υποστήριξε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθούν σωστά. Και το τρίτο και τελευταίο θέμα αφορά τον επιδημιολογικό χάρτη ( ζήτημα που είχε συζητήθει και στο παρελθόν), όπου σε συνεργάσια με όλους τους φορείς καταρτίζεται μία ασπίδα προστασίας ασθενειών.
Το 3ο εντός ημερήσιας διάταξης έως και το 6ο, αφορούσε την έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων, στις περιοχές Γκιώνα, Πεζούλα και Πολύσιτο από την εταιρεία ΕΝΕΞΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Τα θέματα εγκρίθηκαν με την επισήμανση του Νομάρχη Ξάνθης να υπάρξει ένα όριο ως προς την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ανά το Νόμο και να τηρηθεί στο έπακρον ο νόμος σε σχέση με την ποσόστωση.
Και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν.
Έτσι έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης, με τους συμβούλους να ανταλάσσουν ευχές για το νέο έτος και να λαμβάνουν ένα αναμνηστικό δώρο από το Νομάρχη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »