Κι άλλες «παράνομες» και μάλιστα επιμελώς «κρυμμένες» ΚΕΡΑΙΕΣ κινητής τηλεφωνίας, ανακαλύπτουν καθημερινά οι πολίτες στη Ξάνθη. Μετά την οδό Μαυρομιχάλη (και μάλιστα απέναντι από το Δημαρχείο…), πολίτες «ανακάλυψαν» και κατήγγειλαν στην Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης, δύο νέες κεραίες που ανήκουν μάλιστα στις γνωστές εταιρείες Vodafone και Wind.
Πρόκειται για δύο κεραίες που ανήκουν στο Vodafone και τη Wind. Δεν διαθέτει άδεια από την ΕΕΤΤ η οποία έχει προβεί σε αυτοψία μετά από καταγγελία των κατοίκων, έχει καλέσει σε ακρόαση τις εταιρίες και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (εικόνα 3). Οι κάτοικοι έχουν συλλέξει υπογραφές ενώ έχει κινητοποιηθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ενός Σχολείου που βρίσκεται κοντά και επίκειται κινητοποίηση και άλλων. Ο κατασκευαστής της οικοδομής δεν κατοικεί σε αυτή ενώ οι ένοικοι δεν έχουν αντιδράσει καθόλου παρά την κινητοποίηση των περιοίκων, γεγονός που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως!!! (Σ.Σ. Μήπως κάποιοι ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ για την τοποθέτηση των «κρυμμένων» αυτών κεραιών; Γιατί δεν μπορεί οι εταιρείες από μόνες τους να κάνουν τέτοιες κατασκευές και να μη… γνωρίζει κανείς; Μήπως γίνονται δηλαδή σε συνεννόηση με ορισμένους; Που παίρνουν χρήματα γι’ αυτή τη δουλειά;)
Πρόκειται για δύο κεραίες που ανήκουν στο Vodafone και τη Wind. Δεν διαθέτει άδεια από την ΕΕΤΤ η οποία έχει προβεί σε αυτοψία μετά από καταγγελία των κατοίκων, έχει καλέσει σε ακρόαση τις εταιρίες και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων (εικόνα 3). Οι κάτοικοι έχουν συλλέξει υπογραφές ενώ έχει κινητοποιηθεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ενός Σχολείου που βρίσκεται κοντά και επίκειται κινητοποίηση και άλλων. Ο κατασκευαστής της οικοδομής δεν κατοικεί σε αυτή ενώ οι ένοικοι δεν έχουν αντιδράσει καθόλου παρά την κινητοποίηση των περιοίκων, γεγονός που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως!!! (Σ.Σ. Μήπως κάποιοι ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ για την τοποθέτηση των «κρυμμένων» αυτών κεραιών; Γιατί δεν μπορεί οι εταιρείες από μόνες τους να κάνουν τέτοιες κατασκευές και να μη… γνωρίζει κανείς; Μήπως γίνονται δηλαδή σε συνεννόηση με ορισμένους; Που παίρνουν χρήματα γι’ αυτή τη δουλειά;)ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, «κρυμμένες» κεραίες όμως κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και δημοσιευμάτων σε τοπικές εφημερίδες και blog έχουν καταγγελθεί ότι λειτουργούν και στις οδούς Δημοκρίτου και Φιλαδελφείας.Στην οδό Δημοκρίτου για παράδειγμα η συγκεκριμένη κεραία ανήκει στην εταιρία Vodafone. Από την έρευνα προέκυψε ότι δεν διαθέτει κανένα από τα τρία δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον νόμο. Ούτε ένα!!! Ήδη η πολεοδομία έχει προβεί στη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης και στις 2 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία εντός της οποίας η εταιρία καλείται να συμμορφωθεί. Μετά την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να κατεδαφιστεί. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κινητοποιηθεί έγκαιρα, έχουν προβεί σε δύο καταγγελίες στον Εισαγγελέα, και προετοιμάζονται για την κατάθεση αγωγών. Θεωρείται δεδομένο ότι αργά η γρήγορα η κεραία θα απομακρυνθεί, ωστόσο ακόμη… λειτουργεί!
Επίσης στην οδό Μαυρομιχάλη, απέναντι από το Δημαρχείο, θέμα που αποκάλυψε για πρώτη φορά ο «ΜΑΧΗΤΗΣ».
-Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο πάροχος που τις έχει εγκαταστήσει αλλά θεωρείται δεδομένο ότι η Vodafone είναι τουλάχιστον ο ένας. Δεν διαθέτει, κατά πάσα πιθανότητα, καμία από τις επίμαχες αδειοδοτήσεις. Υπάρχει ήδη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και δύο καταγγελίες στην Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης που έχει προχωρήσει σε σχετική αυτοψία και διαπίστωσε την ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών . Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του οικήματος που νοίκιαζε παλαιότερα δύο δωμάτια του τελευταίου ορόφου, σταμάτησε να τα νοικιάζει και εγκατέστησε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δεν διαμένει στην Ξάνθη και τα στοιχεία του (η Πολεοδομία αναφέρεται σε κάποια φερόμενη ως ιδιοκτήτρια) δεν έχουν εξακριβωθεί. Σύντομα θα υποχρεωθεί να τις απομακρύνει, επίσης αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Θα υπάρχουν κυρώσεις; Μπορεί δηλαδή ένας ιδιώτης έναντι οικονομικού τιμήματος να εγκαθιστά κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες του κτιρίου.
Πάντως σύμφωνα με XanthiPress.gr που πράγματι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα αυτό, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που ακολουθείται για τις παράνομες κεραίες που έχουν εντοπιστεί στην πόλη της Ξάνθης και ανήκουν στη Vodafone (και στις τρεις περιπτώσεις), παγώνουν οι 20 νέες αιτήσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που έχουν υποβληθεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Με λίγα λόγια, η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα στις εταιρίες που έχουν εγκαταστήσει τις κεραίες. Εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες κινηθούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, πολύ σύντομα καμία από τις τρεις κεραίες δεν θα εκπέμπει μέσα στις κατοικημένες περιοχές. Επομένως απαιτείται εγρήγορση όσων διαπιστώνουν την ύπαρξη των καμουφλαρισμένων κεραιών (σίγουρα υπάρχουν και άλλες που δεν έχουν εντοπιστεί). Το καμουφλάζ που από μόνο του μαρτυρά ότι η κεραία είναι παράνομη, θα πρέπει να «πονηρέψει» από μόνο του όλους τους πολίτες που θα πρέπει να ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ! Ο «Μαχητής» βρίσκεται στο πλευρό τους για τέτοια ζητήματα και τα τηλέφωνά μας (25410/244.64& 25410/63/600) είναι στη διάθεσή τους!

