Ενώ ο «διορισμένος» και «πράσινος» Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης τα βλέπει όλα… ωραία και «εμπαίζει» με τη νοημοσύνη όλων μας
*Τι κάνουν Υπουργός (Σωκράτης Ξυνίδης) και Τσετίν για το πρόβλημα; Γιατί «σιωπούν» άπαντες στα καυτά προβλήματα; Που είναι «εξαφανισμένοι»;
Ξεσηκώθηκαν και οι πολίτες για δωρεάν υγεία στα Νοσοκομεία μας! Συγκεκριμένα με στόχο την πλήρη δωρεάν υγεία για όλους τους κατοίκους της περιοχής ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, καταγωγή ή ασφάλιση και τη διατήρηση της ποιότητας στην περίθαλψη και τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Ξάνθης,, πολίτες υπό την ονομασία «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ξάνθης», οργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Ξάνθης, ζητώντας αναβάθμιση και δωρεάν υγεία κι όχι περικοπές και υποβάθμιση και καταγγέλλοντας τα παρακάτω:
«Η Κυβέρνηση πετσοκόβει κυριολεκτικά τον προϋπολογισμό της Υγείας κατά 70%, τη στιγμή που η Ελλάδα είχε ήδη το 2009 μακράν το χαμηλότερο ποσοστό δημοσίων δαπανών για την υγεία στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο θα παρέχει στους πολίτες λιγότερο από το ένα τρίτο των υπηρεσιών που παρείχε μέχρι το 2009.
*Τι κάνουν Υπουργός (Σωκράτης Ξυνίδης) και Τσετίν για το πρόβλημα; Γιατί «σιωπούν» άπαντες στα καυτά προβλήματα; Που είναι «εξαφανισμένοι»;
Ξεσηκώθηκαν και οι πολίτες για δωρεάν υγεία στα Νοσοκομεία μας! Συγκεκριμένα με στόχο την πλήρη δωρεάν υγεία για όλους τους κατοίκους της περιοχής ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, καταγωγή ή ασφάλιση και τη διατήρηση της ποιότητας στην περίθαλψη και τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ν. Ξάνθης,, πολίτες υπό την ονομασία «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Ξάνθης», οργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Ξάνθης, ζητώντας αναβάθμιση και δωρεάν υγεία κι όχι περικοπές και υποβάθμιση και καταγγέλλοντας τα παρακάτω:Γιατροί και ασθενείς, αγανακτισμένοι, βιώνουν μία τραγική κατάσταση την ώρα που Νοσοκομείο Ξάνθης και Κέντρα Υγείας βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Ζητάνε από όλους εμάς να αντισταθούμε στη μετατροπή του συνταγματικού δικαιώματος της δωρεάν ποιοτικής φροντίδας - υγείας για όλους τους κατοίκους του νομού σε εμπόρευμα και να αποτρέψουμε με τον κοινό μας αγώνα την υποβάθμιση και εκχώρηση σε εμπόρους της υγείας ή τη διακοπή λειτουργίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και Κέντρων Υγείας».
Ο παιδίατρος και Διευθυντής ΕΣΕΕ, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και βραβευμένος από την ακαδημία Αθηνών για το πρόγραμμα Παιδιατρικής Ν. Ξάνθης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης Δημήτρης Αβραμίδης, αναφέρθηκε στους σκοπούς της χθεσινής διαμαρτυρίας της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ», τονίζοντας τα εξής: « Η σημερινή εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του αγώνα για την υπεράσπιση της δωρεάν υγείας για όλους, ανεξάρτητα από πορτοφόλι ή ασφάλιση. Διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα μία πορεία συνεχούς υποβάθμισης του Νοσοκομείου και αυτής οι περικοπές των δαπανών υγείας κατά 70% στα πλαίσια εφαρμογής του Μνημονίου των εντολών της τρόικας. Είναι παραμύθι ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ΕΣΥ στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη – που απέχει μακράν από την προτελευταία – στο ποσοστό των δημοσίων δαπανών για την υγεία».
Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμίδης έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στον Ν. Ξάνθης. Στα περισσότερα τμήματα η κατάσταση είναι τραγική από τις ελλείψεις. « Αγωνιζόμαστε λοιπόν, γιατί θέλουμε η Κυβέρνηση να ανακόψει την πορεία διάλυσης του ΕΣΥ. Βλέπουμε να μην μπορούν να νοσηλευτούν μικρά παιδάκια γιατί δεν υπάρχει ο ειδικός φλεβοκαθετήρας για να του βάλει ορό και να του θέσει ενδοφλέβια αγωγή και αναγκάζεσαι να το διακομίσεις στη Θεσσαλονίκη. Μήπως βγαίνει φθηνότερα? Ίσα – ίσα. Δεν υπάρχουν πληρώματα ασθενοφόρου. Τις προάλλες γεννήθηκε πρόωρα ένα βρέφος και δεν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθεί γιατί περιμέναμε να επιστρέψει το ασθενοφόρο από άλλη διαδρομή. Κατά συνέπεια μηδενίζονται έτσι οι πιθανότητες επιβίωσης του. Υπάρχει έλλειψη νοσοκομειακών γαντιών, ελλείψεις στην Παθολογική Κλινική της τάξεως του 50% σε σχέση με πέντε -έξι μήνες πριν. Επίσης, δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, με αποτέλεσμα ένας αναισθησιολόγος να αναγκαστεί να κάνει νάρκωση σε τρία χειρουργία, γεγονός πολύ επικίνδυνο. Από την άλλη, το ταμείο του δημοσίου έκοψε 270 απαραίτητες εξετάσεις. Παιδιά που έχουν σοβαρές αλλεργίες και πρέπει να τρέφονται με ειδικές τροφές, αν έχουν ταμείο πρόνοιας δεν δικαιούνται να λάβουν τις τροφές. Π. χ Ένας πατέρας με βρήκε στην αυλή του Νοσοκομείου και με μεγάλη απογοήτευση μου ανέφερε ότι το παιδί του πρέπει να πιει ειδικό γάλα αξίας 250 ευρώ λόγω αλλεργιών, χρήματα τα οποία δεν καλύπτει η Πρόνοια. Με ρώτησε τι θα κάνει; Πόσες δουλειές πρέπει να κάνει? Εμείς για αυτούς τους ανθρώπους αγωνιζόμαστε».Έπειτα, από αυτή την εικόνα διάλυσης, η ερώτηση περί ενεργειών της Κυβέρνησης προφανώς είναι περιττή. Όλα τα προβλήματα έχουν επισημανθεί επανειλημμένες φορές στην Κυβέρνηση από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Διευθυντών Κλινικής αλλά δεν αντέδρασε κανείς.
-Ερώτηση όλων των Ξανθιωτών αλλά και του «Μαχητή» μετά το μπαράζ όλων αυτών των καταγγελιών από γιατρούς, επιστήμονες και πολίτες, για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΥΓΕΙΑ στο Νομό μας!
-Τι κάνουν Υπουργός (Σωκράτης Ξυνίδης) και Τσετίν για το πρόβλημα; Ο δεύτερος είναι και γιατρός… Γιατί «σιωπούν» άπαντες στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Νομό Ξάνθης; Που είναι «εξαφανισμένοι»;
-Μόνο όταν γίνονται εκλογές θυμούνται τον κόσμο και τρέχουν στις εκλογικές τους περιφέρειες;
ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Την ίδια πάντως ώρα που συμβαίνουν αυτά με τον τομέα ΥΓΕΙΑ στο Νομό Ξάνθης και με έμφαση η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ &ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, τόνιζε: «Αγανακτούμε βλέποντας τη διάλυση του ΕΣΥ και την καθημερινή κατάρρευση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.-Αγανακτούμε που δεν λογοδοτεί κανείς από τους υπουργούς που υπέγραψαν την κατάργηση των μειοδοτικών διαγωνισμών για τις προμήθειες των Νοσοκομείων και επέτρεψαν να αγοράζονται υλικά σε πολλαπλάσιες τιμές, εξυπηρετώντας μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες», ο σημερινός διορισμένος και κομματικός διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, εμπαίζει δυστυχώς την νοημοσύνη όλων μας!
-Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα μετά τη μαζική συνταξιοδότηση ιατρικού προσωπικού τον τελευταίο μήνα, ωστόσο υποστήριξε ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την ενίσχυση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Απέρριψε δε, τις φήμες για κλείσιμο των κέντρων υγείας, υπενθυμίζοντας ότι μέσα στο έτος ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα ακόμη Κέντρο Υγείας (των Αβδήρων), ενώ έχει ενισχυθεί και το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης. «Με τα δεδομένα που υπάρχουν, το νοσοκομείο της Ξάνθης λειτουργεί ομαλά και εξυπηρετεί ικανοποιητικά τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Μπαμπαλίδης.

