*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

ωσαννά!

30 Νοεμβρίου
«Παγίδα» που έστησαν οι δύο «Ψευτομουφτήδες» στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, ή…αφέλεια της «στιγμής» που εξέθεσε την Ελλάδα αλλά και την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου;«Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.ΜΕΤΕ:
Εμείς ζητήσαμε να φωτογραφηθούμε με
τον Πατριάρχη των… Ρωμιών δίπλα μας!


Οϊμέ

Κάντε αυτό που θα ωφελήσει την Πατρίδα και την Ορθοδοξία! Φτάνει όμως! Μη μας «εμπαίζετε» άλλο… Μη μας ξεφτιλίσετε κι άλλο!

Ωσαννά! (Δόξα ο εν τοις υψίστοις).
-Μια «πανηγυρική» φωτογραφία που ήδη έγινε «σημαία» για την Άγκυρα και τους «ενταύθα» «πρακτορίσκους» της και παράλληλα αιτία για «κραυγές» απαξίωσης και από την ίδια την Τουρκία (ο Οικουμενικός Πατριάρχης, χαρακτηρίζεται απαξιωτικά, «Πατριάρχης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης», αλλά και από ακραίες «κραυγές» απαξίωσης των ενταύθα Ελλήνων πατριωτών τύπου «Αντιφωνητή», αποτελεί πλέον το «θέμα» των σημερινών ημερών για την Θράκη και τον Ελληνισμό. (Σ. Σ. Όλα τα άλλα, οικονομική κρίση, πως θα «βγάλουμε» τις γιορτές κλπ ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν…προς το παρόν φυσικά.)
Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος (Τούρκος υπήκοος και πολίτης), περιχαρής να φωτογραφίζεται και να…νομιμοποιεί ως…θρησκευτικούς ηγέτες της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτ. Θράκης, τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ «Ψευτομουφτήδες» Ξάνθης (Μετέ) και Κομοτηνής (Σερίφ)! (Σ. Σ. Κατάρα στους Τούρκους που θα ψηφίσουν Ρωμιό στις εκλογές….είναι το σύνθημα του Μετέ κάθε φορά που γίνονται Εθνικές ή δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα!!!)
Τα ερωτήματα…Τα οποία θέτουμε επιχειρώντας στην ουσία να πείσουμε και τους…εαυτούς μας, ότι κάτι «παίχτηκε» με τη συγκεκριμένη φωτογραφία...και δεν είναι δυνατόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης να μη γνώριζε με ποιους φωτογραφίζονταν και πως θα «χρησιμοποιούσαν» την παραπάνω φωτογραφία…
«Παγίδα» που έστησαν οι δύο «Ψευτομουφτήδες» στον κ.Βαρθολομαίο, ή…αφέλεια της «στιγμής» που εξέθεσε την Ελλάδα αλλά και την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας μας;
-Σίγουρα πάντως αν και …μη έγκυρη εφημερίδας, (κάποιοι μας χαρακτήρισαν μεταξύ Εspresso και Καθημερινής), δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε σενάρια….συνωμοσίας! Και απλά αναζητούμε μέσα από «κομμάτια και θρύψαλα» της εθνικής μας «ξεφτίλας», ένα ακόμη άλλοθι για να ξεχάσουμε….ΚΑΙ αυτό! Περιμένοντας το επόμενο «χτύπημα»….
Την ίδια ώρα που ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης κ.Μετέ με ύφος…ΑρχιΜουφτή Βαλκανίων, διατυμπανίζει στον Τουρκόφωνο τύπο όλο υπερηφάνεια:
«Εμείς ζητήσαμε να φωτογραφηθούμε με τον Πατριάρχη των… Ρωμιών δίπλα μας! Ο Πατριάρχης χωρίς να διστάσει επέδειξε μια συμπεριφορά που δείχνει την αξία που πρέπει να αποδίδεται στους ηγέτες της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης. Εγώ ως ένας μουφτής ευχαρίστησα μέσω των δικηγόρων του τον κύριο Βαρθολομαίο για αυτή την συμπεριφορά που επέδειξε»!!!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», ΧΩΡΙΣ ΝΑ… ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!
De facto αναγνώριση των ψευτομουφτήδων της Θράκης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο
Έχω προσωπικά γράψει πολλές φορές – και στον «Αντιφωνητή» και σε άλλα έντυπα και ιστοσελίδες – για το χυδαίο υποκείμενο που στην κρισιμότερη ίσως περίοδο της νεότερης ιστορίας του Ελληνισμού έστειλε ο Θεός (προφανώς προς δοκιμασία ή μάλλον προς τιμωρία μας) στην ηγεσία του ένδοξου πατριαρχικού θρόνου Κωνσταντινουπόλεως, ενός θρόνου που τον τίμησαν μεγάλοι πατέρες, τεράστιες οσιακές μορφές και ακατάβλητοι μάρτυρες της πίστης και του έθνους. Προφανώς οι πιο πολλοί από σας έχετε ήδη πληροφορηθεί για το νέο κατόρθωμα του θλιβερού αυτού ανθυποτζουτζέ των ΗΠΑνθρώπων, της Νέας Τάξης, της Νέας Εποχής, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των άλλων οργάνων του διεθνούς Σιωνισμού. Δείτε το τώρα και όπως το παρουσιάζει επιχαίροντας η κομοτηνέζικη τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» στις 26-11-2010 (μετάφραση http://tourkikanea.wordpress.com). Προσέξτε ότι δεν αναφέρει καν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάνοντας απλώς γενικά λόγο για θρησκευτικούς ηγέτες μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία. Βοήθειά μας:
Στη «Διάσκεψη Θρησκευτικού Τουρισμού – Κωνσταντινούπολη 2010» που διοργανώθηκε στο μέγαρο διεθνών συνεδρίων και εκθέσεων Λουτφού Κιρντάρ, προσεκλήθησαν οι εκλεγμένοι μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μέτε. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση οι μουφτήδες μας, συνομίλησαν με θρησκευτικούς ηγέτες μειονοτήτων που ζούνε στην Τουρκία, Επίσης είχαν την ευκαιρία να συγχαρούνε τον νεοδιόριστο Υπουργό Θρησκειών της Τουρκικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Γκιορμέζ και να του ευχηθούνε να έχει επιτυχίες στα νέα του καθήκοντα.
Οι μουφτήδες μας σε πολλές από τις συνεδρίες αυτού του συμποσίου συνομίλησαν με πολλούς επιστήμονες από Ελλάδα, Γερμανία και Τουρκία που μετείχαν στο συμπόσιο. Στην ομιλία που έκανε στο συμπόσιο ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, είπε ότι η χώρα μας είναι πλούσια από πλευράς θρησκευτικού τουρισμού, και ότι αν οπουδήποτε στην Ελλάδα γινόταν ένα μεβλίτι ή μια προσευχή σε ένα από τα επισκευασμένα τζαμιά, αυτό θα τραβούσε πολλούς μουσουλμάνους από τα Βαλκάνια, από την Τουρκία και από την Ελλάδα σε εκείνη την περιοχή, θα υπήρχε σε εκείνη την περιοχή μια οικονομική κίνηση, και ταυτόχρονα θα ήταν επωφελές για την εικόνα της χώρας μας, καθώς οι άνθρωποι θα γνώριζαν ο ένας τον άλλο μέσα σε περιβάλλον ανοχής. Ανέφερε πως σε αυτό το πλαίσιο έχει απευθυνθεί στους Έλληνες αρμόδιους και αναμένει την άδεια τους. Η πολύ θετική αυτή διάσκεψη, αποφασίστηκε τα επόμενα χρόνια να γίνει στο Ικόνιο, στο Μάρντιν ή στο Χατάϊ.
Ν. Δαπέργολας (ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ)

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ!
Τουρκόφωνη εφημερίδα «Μπιρλίκ» ( 27-11-2010)
Ο Μουφτής Μέτε σχολίασε την «Διάσκεψη Θρησκευτικού Τουρισμού- Κωνσταντινούπολη 2010».
H εκδήλωση «Μέρες Θρησκευτικού τουρισμού» που οργανώθηκε το 2002, το 2004 και το 2006 από τον TÜRSAB και την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων στο Κουσάντασι, στην Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη, φέτος με την επιλογή της Κωνσταντινούπολης ως Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, και με την συνεργασία του Πρακτορείου Κωνσταντινούπολη-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010, έφτασε σε διεθνές επίπεδο.
Η «Διάσκεψη Θρησκευτικού Τουρισμού 2010»οργανώθηκε στις 23-24 Νοεμβρίου 2010 στο Μέγαρο Διεθνών Συνεδρίων και Εκθέσεων Λουτφί Κιρντάρ
Στα εγκαίνια που άρχισαν με χορό Αλεβιτών, μίλησαν ο πρόεδρος του TÜRSAB Μπασαράν Ουλουσόϊ, ο πρόεδρος του Πρακτορείου Κωνσταντινούπολη-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010 Σεκίμπ Αβντάβιτς, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Χουσείν Αβνί Μουτλού, και ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Μεχμέτ Γκιορμέζ . Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πατριάρχης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος, ο αρχιραβίνος της Τουρκίας Ραβ Ισακ Χαλεβά, ο πατριαρχικός επίτροπος από την κοινότητα των Ασσυρίων της Άγκυρας μητροπολίτης Γιουσούφ Τσετίν, ο πατριαρχικός επίτροπος του καθολικού Πατριαρχείου των Ασσυρίων Γιουσούφ Σαάγ, ο πατριαρχικός επίτροπος των καθολικών Κελντάνι της Τουρκίας Φρανσουά Γιακάν, πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες, εκπρόσωποι δημόσιων φορέων, και εκλεκτοί καλεσμένοι του τουριστικού τομέα. Οι ομιλητές που πήραν τον λόγο, τόνισαν το πόσο σημαντικοί είναι ο ενοποιητικός ρόλος των θρησκειών και ο θρησκευτικός τουρισμός για την Κωνσταντινούπολη.
Στην διάσκεψη μετείχαν από την Δυτική Θράκη, ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, και ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Αχμέτ Μέτε. Ο Μουφτής Μέτε μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα Μπιρλίκ είπε πως η διάσκεψη ήταν πολύ καλή για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον Ελληνικό τύπο, σχετικά με μια φωτογραφία του μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μετά την διάσκεψη.

ΜΕΤΕ: ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ,ΑΥΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ
Κύριε Μουφτή μου, εσείς και ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μετείχατε σε μια διάσκεψη, μας την σχολιάζετε ;
«Οι χώρες σε πολλά μέρη του κόσμου διαίρεσαν τον τουρισμό σε διάφορους τομείς, και για αυτό οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις όπου οι άνθρωποι του «Θρησκευτικού Τουρισμού» εν μέσω ανεκτικότητας γνωρίζουν ο ένας τον άλλο πολύ καλύτερα. Μια εξ αυτών των εκδηλώσεων έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία οργανώνει για τέταρτη φορά μια τέτοια διάσκεψη. Στην διοργανωθείσα εκδήλωση, τέθηκαν θέματα όπως το πώς θα εξελιχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός, σε τι βαθμό επωφελείται και επηρεάζεται η Τουρκία από αυτό, το πώς μπορούνε να συμβάλουν στον παγκόσμιο θρησκευτικό τουρισμό συνέδρια όπως αυτό, και μια σειρά από παρόμοια θέματα.
Όπως είναι γνωστό, πολλά από τα ωραία κέντρα της Χριστιανοσύνης βρίσκονται στα εδάφη της Τουρκίας. Για αυτό οι προσπάθειες της Τουρκίας για την κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τους, στοχεύουν και στην συμμετοχή των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων. Αν είναι ανάγκη να δώσω ένα παράδειγμα αυτής της προσπάθειας, θα πω για την συζήτηση που έγινε για την κατάσταση των προσκυνητών που πάνε στην Σαουδική Αραβία, σχετικά με την οποία ομιλητές από διάφορα μέρη του κόσμου παρέθεσαν τις απόψεις τους. Στο συνέδριο αυτό μετείχαν και καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Σε αυτήν την ωραία και σημαντική εκδήλωση μας κάλεσαν κι εμάς, και για δύο μέρες μετείχαμε στις εκδηλώσεις. Ακούσαμε τους ομιλητές και ανταλλάξαμε απόψεις μαζί τους. Ένας από τους στόχους αυτού του συνεδρίου ήταν ο διάλογος ανάμεσα στις θρησκείες και τα δυνητικά οφέλη του διαλόγου αυτού για τις θρησκείες και τον θρησκευτικό τουρισμό».
Κύριε Μουφτή μου, σας είδαμε σε μια φωτογραφία μαζί με τον Βαρθολομαίο. Μας το σχολιάζετε αυτό, πως βγήκε αυτή η φωτογραφία;
«Πρόσέξτε τώρα, ούτε εμείς, ούτε ο κύριος Βαρθολομαίος δεν είμαστε πολιτικοί ηγέτες. Εμείς είμαστε θρησκευτικοί ηγέτες κοινοτήτων. Συνεπώς ο κύριος Βαρθολομαίος το ξέρει, και ο ίδιος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Τονίζοντας αυτό επιθυμώ να πω μια αλήθεια. Όταν εμείς πήγαμε δίπλα στον κύριο Βαρθολομαίο μας υποδέχτηκε με πολύ θερμό και ειλικρινή τρόπο. Ο ίδιος μας έσφιξε το χέρι και μας ευχήθηκε για το περασμένο Μπαϊράμι. Τον ρωτήσαμε αν μπορούμε να βγούμε μια φωτογραφία μαζί του και ο ίδιος με έναν ευγενικό τρόπο μας απάντησε ¨με ευχαρίστηση¨. Την φωτογραφία που βλέπετε τη τραβήξαμε με την θέληση του και μαζί με ηγέτες άλλων θρησκειών. Εμείς νωρίτερα τον ρωτήσαμε, ζητήσαμε άδεια ώστε να μην υπάρχει καμιά πίεση και επιφύλαξη, διότι σκεφτήκαμε πως μπορεί να του προκληθούνε προβλήματα. Ο ίδιος χωρίς να διστάσει επέδειξε μια συμπεριφορά που δείχνει την αξία που πρέπει να αποδίδεται στους ηγέτες της κοινότητας της Δυτικής Θράκης. Εγώ ως ένας μουφτής ευχαρίστησα μέσω των δικηγόρων του τον κύριο Βαρθολομαίο για αυτή την συμπεριφορά που επέδειξε. Τι θέλω να πω με αυτό. Ένας θρησκευτικός ηγέτης φέρθηκε όπως έπρεπε, και μέσα από εσάς επιθυμώ ξανά να επαναλάβω το εξής. Εντέλει τραβήχτηκε μια φωτογραφία, κα μάλιστα μια πολύ ωραία φωτογραφία πιστεύω. Γιατί δηλαδή οι θρησκευτικού ηγέτες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και της Μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορούνε να έρθουν δίπλα δίπλα ; Ανάμεσα μας υπάρχει μήπως κάτι που δεν μπορούμε να μοιράσουμε ; Ή μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν μπορεί να απομακρυνθεί ; Πάνω μας υπάρχουν δύο κράτη. Εμείς συναντιόμαστε και θα συνεχίσουμε να συναντιόμαστε, επειδή πιστεύουμε πως αυτά τα δύο κράτη ως αποτέλεσμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και του αγώνα που πρέπει να δώσουμε θα βρούνε το σωστό. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη ή τελευταία φορά. Εάν επιθυμούμε να κερδίζουν οι κοινωνίες, πρέπει όλοι αυτά να τα αντιμετωπίζουν καλοπροαίρετα. Τέλος πρέπει να πω και το εξής. Στην φωτογραφία αυτή ούτε για τον κύριο Βαρθολομαίο ούτε για εμάς υπάρχει κάτι που να χρήζει ψόγου. Είναι μόνο μια φωτογραφία, μια σημαντική και άξια χειροκροτήματος φωτογραφία».
Ο Ελληνικός τύπος οργίστηκε, μίλησε για μεγάλη γκάφα, και έγραψε πως πρέπει αμέσως να παραιτηθούνε οι σύμβουλοι του κυρίου Βαρθολομαίου, τι λέτε για αυτό ;
«Είναι μια πολύ λάθος στάση. Την στιγμή μάλιστα που η φιλία ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα συνεχίζει να μεγαλώνει, παράδειγμα βλέπετε πως αποδόθηκε το Ορφανοτροφείο στο Πατριαρχείο. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη την ώρα που γίνεται αυτό το όμορφο και έγκαιρο βήμα, μια κίνηση που θα έπρεπε να χειροκροτηθεί, να προκαλούνε με το παραμικρό, λέγοντας γιατί συναντιούνται οι ηγέτες των κοινοτήτων. Είναι πολύ λάθος να λένε τέτοιου είδους λόγια».
Σχόλιο : Το λάθος Αχμέτ δεν ήταν δικό σου, άλλος το έκανε. Εσύ έπραξες το καθήκον σου…
(Μπιρλίκ-27/11/2010)

Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
-Οϊμέ! (Εκφράζοντας τη μεγάλη μας λύπη και απελπισία για όσα διαπράττονται εδώ και λίγους μήνες στη περιοχή μας..)!
Κάντε αυτό που θα ωφελήσει την Πατρίδα και την Ορθοδοξία! Θέλετε να εκλέγονται στην Ελλάδα οι Μουφτήδες, ενώ ακόμη και στην Τουρκία τους ΔΙΟΡΙΖΕΙ το Τουρκικό Κράτος; Θέλετε από τώρα και πριν λήξη η θητεία τους, να «αντικαταστήσετε» τους… Σινίκογλου, δηλαδή τους διορισμένους Μουφτήδες που εσείς δεχόμασταν στα Υπουργεία σας (τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και Ν.Δ.);;;;
-Παναγιώτατε, κύριε Πρωθυπουργέ, κυρία Μπακογιάννη, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κύριε Υπουργέ μας Σωκράτη Ξυνίδη…
-Θέλετε ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης να χαρακτηρίζεται με περισσή απρέπεια από τον κάθε «Ψευτομουφτή» «πρακτορίσκο» κ. Μετέ ως… «Πατριάρχης των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης»;
-Οϊμέ… και ξανά Οϊμε!
-Κάντε το! Εσείς Κυβερνάτε, εσείς καθορίζεται την Εξωτερική μας πολιτική
-Κάντε αυτό που θα ωφελήσει την Πατρίδα και την Ορθοδοξία! Επιτέλους με μια ΕΝΙΑΙΑ Εθνική Στρατηγική και πολιτική. Φτάνει όμως!
-Φτάνει όμως! Μη μας «εμπαίζετε» άλλο… Μη μας ξεφτιλίσετε κι άλλο!
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »