*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Αυγούστου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 1-1 ΑΟΞάρα! Άξιζε και την ΝΙΚΗ με σούπερ την εμφάνιση στο β’ ημίχρονο!

28 Αυγούστου
ΣΟΥΠΕΡ Ο ΕΛΙΝΓΚΤΟΝ!
*Ο Ελινγκτον αξιοποίησε την αδράνεια Μπουμσόνγκ και Καντέ, ισοφάρισε στο 51’
ΜΕ σούπερ εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, η Skoda Ξάνθη κατόρθωσε μέσα στην «άδεια» Λεωφόρο να πάρει παλικαρίσιο «Χ», ενώ άνετα θα μπορούσε να κερδίσει και το παιχνίδι…
Σούπερ ο Έλινγκτον που αξιοποίησε την αδράνεια Μπουμσόνγκ και Καντέ, και ισοφάρισε στο 51!
Όλη η ομάδα μας στο β’ ημίχρονο με την ψυχολογία του ΝΙΚΗΤΗ, ήταν υπέροχη! «Πάτησε» τους «βάζελους» στη κυριολεξία και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον…
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μια διαφορετική πρεμιέρα περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από την πρωταθλήτρια ομάδα της περυσινής περιόδου. Οι «Πρωταθλητές» υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 από την SKODA Ξάνθη στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο και έκαναν ποδαρικό με το αριστερό στο νέο πρωτάθλημα.
Αν και προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με τον Πετρόπουλο, οι πρωταθλητές πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση, ουδέποτε βρήκαν ρυθμό, δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την ισοφάριση του Ελινγκτον (51’) και γνώρισαν από νωρίς την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια.
Όσο για την Ξάνθη, πάλεψε για το βαθμό και τον πήρε.
Το 4-2-3-1 του Νίκου Νιόπλια δεν είχε εκπλήξεις, με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών Σισέ, Ζιλμπέρτο και του τιμωρημένου Σαριέγκι. Μπροστά από τον Τζόρβα, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Καντέ. Σιμάο και Κατσουράνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Γκοβού δεξιά, τον Λέτο αριστερά και τον Νίνη πίσω από τον Σισέ.
Από την άλλη πλευρά, το 4-1-4-1 του Νίκου Κεχαγιά είχε τον Ελινγκτον στην κορυφή της επίθεσης, τους Πόι και Κατόνγκο στα δύο άκρα, τους Στρμπα και Βασιλακάκη στον κεντρικό άξονα και τον Αντεφέμι πίσω τους, μπροστά από την αμυντική τετράδα των Μπέρτου, Τζάγκι, Κωστούλα και Γκλέισον. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκσπούρνιγκ.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε νωρίς με τον Πετρόπουλο, μόλις στο 9’, αλλά αυτό δεν τον βοήθησε. Ρυθμό δεν βρήκε, ούτε ανάπτυξη από τον κεντρικό άξονα. Δεν έπαιξε γρήγορα και έψαξε τις επιθέσεις από τα άκρα, κυρίως από δεξιά με τον Γκοβού. Είχε 3-4 τελικές προσπάθειες με Λέτο, Νίνη και Πετρόπουλο, αλλά καμία μεγάλη ευκαιρία. Από την πλευρά της η Ξάνθη κλείστηκε στο «καβούκι» της μέχρι το 25’ και σταδιακά άρχισε να βγαίνει προς τα εμπρός, έχοντας την καλή στιγμή με τον Στρμπα (42’).
Και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ, αλλά από τους φιλοξενούμενους. Ο Ελινγκτον αξιοποίησε την αδράνεια Μπουμσόνγκ και Καντέ, ισοφάρισε στο 51’ και τα «φίδια» άρχισαν να ζώνουν τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές μας πήραν ψυχολογία και έδειξαν επιθετικές τάσεις, οι «πράσινοι» παρέμεναν χωρίς ρυθμό και με λάθη-αστάθειες, ενώ δεν «απάντησαν» άμεσα με Γκοβού (54’) και Σπυρόπουλο (59’).
Ο Νιόπλιας έριξε τον Καραγκούνη αντί του Κατσουράνη (65’) και λίγο αργότερα άλλαξε επιτελικό μέσο, με τον Κλέιτον αντί του Νίνη. Οι προσπάθειες για πίεση συνεχίστηκαν, οι «πράσινοι» είχαν τα ηνία, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Γκοβού (73’) και Πετρόπουλο (86’), απείλησαν και με τον Καραγκούνη (72’, 79’), αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη παρά τις δύο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις με τους Μπουμπσόνγκ και... Σταθάκη!
ΣΚΟΡΕΡΣ: 9' Πετρόπουλος - 51' Ελινγκτον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) (Πολύ καλός)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Λέτο - 18' Πόι, 82' Στρμπα , 90'+2' Μπούγκα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας 6, Σεϊταρίδης 6 (86' Μαρίνος), Σπυρόπουλος 4, Μπουμσόνγκ 6, Καντέ 6, Κατσουράνης 5 (65' Καραγκούνης 5), Σιμάο 4, Γκοβού 6, Λέτο 6, Νίνης 7 (75' Κλέιτον 5), Πετρόπουλος 6.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ 8, Μπέρτος 8, Τζάγκι 8, Κωστούλας 7, Γκλέισον 8, Στρμπα 8, Αντεφέμι 6, Βασιλακάκης 7 (89’ Σταθάκης), Κατόνγκο 8, Πόι 6 (70' Μαρσελίνιο 7), Έλινγκτον 8 (82' Μπούγκα).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »