*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Αυγούστου

ΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Τα κίνητρα ανήκουν μόνο στη Θράκη…!

28 Αυγούστου
Σκληρή δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης που συγχαίρει το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ξάνθης για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει σε σύσκεψη τα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
«ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
*Από το 1994 «φώναζα» ότι Καβάλα και Δράμα είχαν αποκλειστικό στόχο και σκοπό, να ενταχτούν στην ίδια ζώνη με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Δυστυχώς με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ετοιμάζει η σημερινή Κυβέρνηση, αυτό υλοποιείται και στη πράξη… Κάτι τέτοιο όμως θα αποτελέσει την οριστική «ταφόπετρα» στην ανάπτυξη και των τριών Νομών της Θράκης
Με σκληρή και καθαρή δήλωση αντέδρασε ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για τα ΚΙΝΗΤΡΑ της Θράκης σε σχέση με τον νέο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ της Κυβέρνησης που εντάσσει στην ίδια ζώνη (Γ’ Ζώνη) τους Νομούς Καβάλας και Δράμας με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης να συγκαλέσει σε σύσκεψη και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Θράκης, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στο υπό κατάθεση Νομοσχέδιο για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επισημαίνοντας στις δηλώσεις του ότι «κάτι τέτοιο θα αποτελέσει «ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ» στην ανάπτυξη, αφού κανείς πλέον επιχειρηματίας δεν θα έρχεται να επενδύει στη περιοχή της Θράκης, από την ώρα που Καβάλα και Δράμα λόγω λιμανιού, του κάθετου δρόμου (από Εξοχή Δράμας) και Σιδηροδρόμου, θα προτιμά τους κοντινούς Νομούς της Περιφέρειας.
«Από το 1994 «φώναζα» ότι Καβάλα και Δράμα είχαν αποκλειστικό στόχο και σκοπό, να ενταχτούν στην ίδια ζώνη με τους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, «υποκλέπτοντας» στην ουσία τα ΚΙΝΗΤΡΑ της Θράκης που πρέπει να παραμείνουν μόνο για την Θράκη, πριν ερημώσει κι άλλο η περιοχή μας. Τέτοιοι κάποιοι χλεύαζαν και αμφισβητούσαν τις θέσεις μου….Δυστυχώς όμως με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που ετοιμάζει η σημερινή Κυβέρνηση, αυτό υλοποιείται και στη πράξη… Κάτι τέτοιο όμως θα αποτελέσει την οριστική «ταφόπετρα» στην ανάπτυξη και των τριών Νομών της Θράκης. Καλώ το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ της Ξάνθης να συνεχίσει τις παρόμοιες θετικές πρωτοβουλίες του σε συνεργασία πάντα με τα Επιμελητήρια Ροδόπης και Έβρου. Ο Δήμος Ξάνθης κι εγώ προσωπικά στεκόμαστε στο πλευρό των επιχειρηματιών και του Επιμελητηρίου Ξάνθης με όλες μας τις δυνάμεις».
Όπως γράψαμε και στο φύλλο μας, την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010 στο Γραφείο Προέδρου και Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Θράκης, με την παρουσία Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων, των Συνδέσμων Βιομηχάνων και των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Θράκης, με θέμα το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
Επισημάνθηκαν οι αδυναμίες του υπό διαβούλευση σχεδίου του Αναπτυξιακού Νόμου και έγιναν παρεμβάσεις και προτάσεις από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θράκης για αλλαγές που θα προσδώσουν στη Θράκη ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προοπτικές ανάπτυξης.
Τέλος αποφασίστηκε μετά από επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν στη σύσκεψη, να διαμορφωθεί ένα υπόμνημα - πλαίσιο εξειδικευμένων μέτρων για τη Θράκη, που θα παρουσιαστεί στους πολιτικούς παράγοντες της Θράκης σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν όλοι οι πολιτικοί της Θράκης και οι Φορείς. Εν τη ενώσει….τα ΚΙΝΗΤΡΑ που δεν πρέπει να φύγουν από τη περιοχή μας!

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΚΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ
Συναντήσεις του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης με αρμόδιους
Υπουργούς για αποπληρωμή της Δημόσιας δαπάνης αλλά και την αποπληρωμή
ενός ακόμη εξαμήνου της επιδότησης εργασίας (12%).

Συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς, είχε στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Ξάνθης με αιτήματα την αποπληρωμή της Δημόσιας δαπάνης αλλά και την αποπληρωμή ενός ακόμη εξαμήνου της επιδότησης εργασίας (12%).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Ο Σύνδεσμος μας, εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους Συνδέσμους της ΘΡΑΚΗΣ, επεδίωξε και πέτυχε να έχει συναντήσεις για θέματα των επιχειρήσεων της περιοχής μας, με διάφορους αρμόδιους Υπουργούς. Οι συναντήσεις (που ελπίζουμε πως θα έχουν και συνέχεια) έγιναν χθες, 26/08/10 στην Αθήνα, σ’ ένα πολύ καλό κλίμα, όπου ανεπτύχθηκαν οι εκατέρωθεν απόψεις και θέσεις. Αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων ήταν η εξασφάλιση και η άμεση διάθεση των σχετικών κονδυλίων:
α.Για την αποπληρωμή της Δημόσιας Δαπάνης, σ’ όσες Επιχειρήσεις ολοκλήρωσαν Επενδυτικά Σχέδια στην περιοχή μας, και β. Την αποπληρωμή ενός ακόμη εξαμήνου, της επιδότησης του κόστους εργασίας (12%). Στην όλη μας προσπάθεια, είχαμε την αμέριστη στήριξη του Γεν. Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Ξάνθης κ. Σ. Ξυνίδη, τον οποίο και Δημόσια Ευχαριστούμε.
Για τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Βιομηχάνων Ξάνθης
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ
Σκαρλάτος Βασίλης



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »