*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: «Ταφόπλακα» στην Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Ξάνθης

31 Αυγούστου
Ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης προς την Υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τις νέες ανατροπές στη ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR
ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!
*Μία τέτοια επιλογή θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Θράκης, θα αποκλείσει όλη την παραλιακή ζώνη του Ν. Ξάνθης και θα απαξιώσει χώρους όπως η «Φωνή της Αμερικής» κ.λ.π.

ΓΙΑΤΙ «ΑΡΑΓΕ»;;;
*Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της ΚΥΑ για την συνθήκη Ramsar; Εάν ναι, γιατί η κυβέρνηση ακυρώνει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ποιες αλλαγές προτίθεται να δρομολογήσει

Σε αναστάτωση και δικαιολογημένη «οργή» βρίσκονται και πάλι οι Ξανθιώτες εξ’ αιτίας των αλλαγών που μεθοδεύει το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχέση με την περιβόητη ΣΥΝΘΗΚΗ ΡΑΜΣΑΡ που έχει οδηγήσει στο μαρασμό την Τουριστική Ανάπτυξη σε όλη τη περιοχή μας και κυρίως στις παραλίες μας. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, κατέθεσε καυτή ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά, ζητώντας να μην γίνουν οι φημολογούμενες νέες ανατροπές στη ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR αφού αυτές θα αποτελέσουν την οριστική «Ταφόπλακα»
στην Τουριστική Ανάπτυξη στο Ν. Ξάνθης!
«Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της ΚΥΑ για την συνθήκη Ramsar; Εάν ναι, γιατί η κυβέρνηση ακυρώνει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ποιες αλλαγές προτίθεται να δρομολογήσει» τονίζει στην ερώτησή του ο Αλέκος Κοντός και καταλήγει ως εξής: «Εάν δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια που βλάπτει την ανάπτυξη της περιοχής»

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ RAMSAR
Αθήνα 27-8-2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τινα Μπιρμπίλη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου
ΘΕΜΑ «Συνθήκη Ramsar».
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Νομού Ξάνθης, επετεύχθη η οριοθέτηση της συνθήκης Ramsar, η οποία άνοιγε το δρόμο για να γίνουν τουριστικοί θύλακες στην περιοχή και της έδινε σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
Η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης χαιρετήθηκε με μεγάλη ικανοποίηση από όλους τους τοπικούς φορείς της Ξάνθης.
Δυστυχώς, σήμερα, πληροφορούμεθα ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτίθεται με νέα Απόφαση να αναιρέσει όλες αυτές τις ρυθμίσεις.
Μία τέτοια επιλογή θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Θράκης, θα αποκλείσει όλη την παραλιακή ζώνη του Ν. Ξάνθης και θα απαξιώσει χώρους όπως η «Φωνή της Αμερικής» κ.λ.π.
Η ενέργεια αυτή ουσιαστικά θα βάλει «ταφόπλακα» σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τουριστικού - και όχι μόνο - τομέα στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης και ακυρώνει όλα όσα για το θέμα αυτό, με μεγάλη προσπάθεια, επετεύχθησαν την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Είναι πράγματι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή της ΚΥΑ για την συνθήκη Ramsar; Εάν ναι, γιατί η κυβέρνηση ακυρώνει τις ρυθμίσεις που έγιναν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ποιες αλλαγές προτίθεται να δρομολογήσει;
2. Εάν δεν είναι στις προθέσεις της, τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια που βλάπτει την ανάπτυξη της περιοχής;

Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »