*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

NIKH ΚΟΝΤΟΥ Νέα Πρόεδρος ΝΟΔΕ η Σούλα Πρόεδρος Τοπικής η Γκιρτζίκη

01 Ιουνίου

Ανοργανωσιά, πολλά παράπονα, «έξω» δεκάδες Νεοδημοκράτες που ήθελαν να ψηφίσουν και δεν τους το… επέτρεψαν και ένα σωρό παρατράγουδα
ΑΠΟ ΤΟΥΣ 9 ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ 8!
*Η «ποσόστωση» διέσωσε τη κόρη του Γιάννη Ράπτη που εκλέχθηκε μέλος στη Τοπική, Μιχάλης Σαραλέκος και Δημοσθένης Σταματιάδης εκλέχθηκαν ψηλά δίνοντας το «στίγμα» της ανανέωσης. Από τους 9 εκλέχθηκαν οι 8 υποψήφιοι…Ανοργανωσιά, πολλά παράπονα, «έξω» από τις εσωκομματικές δεκάδες Νεοδημοκράτες με ιστορία που ήθελαν να ψηφίσουν και δεν τους το… επέτρεψαν και ένα σωρό παρατράγουδα, συνέθεσαν τελικά τις προχθεσινές εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης.

Προσήλθαν και ψήφισαν περίπου 1600 Νεοδημοκράτες (κάλλιστα θα ήταν πάνω από 2.000 αν δεν «σαμπόταρε» τις εκλογές ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης ή αν επέτρεψαν στο κόσμο να ψηφίσει), ενώ το εκλογική αποτέλεσμα τελικά εξελίχθηκε και σε μια καθαρή νίκη Κοντού επί των εσωκομματικών αντιπάλων, αφού «εξέλεξε» δύο στους δύο! Δηλαδή τόσο την νέα Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου όσο και τη νέα Πρόεδρο της Τοπικής Αλεξία Γκιρτζίκη.
Νικητής των προχθεσινών εσωκομματικών εκλογών εμφανέστατα ήταν ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που την τελευταία στιγμή (Παρασκευή απόγευμα) έκανε στροφή υπέρ της Σούλας Ιακωβίδου και έκανε την ανατροπή αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή το «φαβορί» λέγονταν Περικλής Καρβουνίδης, ενώ «δική» του καθαρά είναι και η νέα Πρόεδρος της Τοπικής Αλεξία Γκιρτζίκη.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 9 ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ 8!
Το «τραγελαφικό» των εκλογών στη Τοπική; Από τους 9 υποψήφιους για την τοπική εκλέχθηκαν οι 8! Μάλιστα εκ των προτέρων εκλέγονταν λόγω ποσόστωσης και οι 5 γυναίκες υποψήφιες! Οπότε το ελάχιστο ενδιαφέρον ήταν στις ψήφους που θα έπαιρναν οι άνδρες υποψήφιοι για την Τοπική…
Από κει και μετά αν αναλύσει κανείς το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαπιστώσει ότι η «ποσόστωση» διέσωσε ακόμη και τη κόρη του Γιάννη Ράπτη που εκλέχθηκε μέλος στη Τοπική, αν και ισοψήφισε με άνδρα υποψήφιο.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ…
Από τα νέα πρόσωπα που μπορείς να πει κανείς ότι αναδύουν «γαλάζια» ελπίδα είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Σαραλέκος και ο Δημοσθένης Σταματιάδης που εκλέχθηκαν ψηλά δίνοντας το «στίγμα» και της ποιοτικής ανανέωσης. Βέβαια αν παραιτηθούν 2-3 μέλη στη πορεία για ανεξήγητους λόγους, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στη ΔΗΜΤΟ Ξάνθης, αφού δεν υπήρξε η πρόβλεψη… αναπληρωματικών!
Για την ιστορία πάντως πρώτος σε ψήφους εκλέχθηκε ο αδελφός του Σάκη Κριτσίνη, ο Μάριος, ενώ νέο πρόσωπο με ανεξαρτησία σκέψης και δυναμισμό θεωρείται και ο Δημήτρης Γεωργανάς. Γιος του Γιάννη και της Νινής.
Επίσης σημαντική η εκλογή στη νέα Τοπική των Ηλία Συμεών και Σουλεϊμάν Νιχάτ.
Η εκλογή του τελευταίου ίσως σημαίνει και την έναρξη να έρθει περισσότερη μειονότητα στη Νέα Δημοκρατία…
Ίσως…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »