*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ 200.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΟΚΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

01 Ιουνίου

Και ο… «άγιος» τελικά «φοβέρα» θέλει!!! Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται και από το χθεσινό δελτίο τύπου της Νομαρχίας Ξάνθης, αφού μετά τη δυναμική παρέμβαση του Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη που βγήκε δημόσια και κατήγγειλε την Κυβέρνηση γιατί «ενώ έδωσε περίπου 1.950.000 Ευρω για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν έδωσε δραχμή στην δική μας Περιφέρεια, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης!!!
Υπενθυμίζουμε τι ακριβώς έλεγε λοιπόν σ ‘ εκείνη τη διαμαρτυρία καταγγελία του ο Νομάρχης Ξάνθης προ ημερών:
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης, δια του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών Ν. Ξάνθης, άρχισε την υλοποίηση του έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών, από τις 27 Μαΐου 2010. Το έργο θα καλύψει όχι μόνο τις παραλιακές αλλά και τις υπόλοιπες, αστικές-περιαστικές περιοχές, όπου παρατηρείται το πρόβλημα ανάπτυξης των. Σημειώνεται ότι στο νομό υπάρχουν περίπου 85.000 χιλιάδες στρέμματα γης, εν δυνάμει εστίες εκκόλαψης.
Οι πόροι της Νομαρχίας είναι, λόγω κρίσης, πολύ περιορισμένοι. Με αυτούς, ξεκινήσαμε την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και για το 2010, διαθέτοντας το ποσό των 183.000 ευρώ, αφού δεν επαρκούν. Ξεκινήσαμε πριν 12 χρόνια με καθαρό στόχο να ανατρέψουμε το αντιαναπτυξιακό και επιβαρυντικό για τη δημόσια υγεία πρόβλημα. Έκτοτε πετύχαμε πολλά, τα αποτελέσματα είναι κοινώς αποδεκτά.
Η Κυβέρνηση, σημειώνουμε, χρηματοδοτεί για το 2010 την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 1.950.000 ευρώ (!!!), ενώ δεν δίνει ούτε ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.(!!!) Δυστυχώς, παρότι το ζητάμε επίμονα από τις αρχές του έτους, δεν έχουμε την οφειλόμενη συνδρομή από πουθενά.
Τους καλούμε να μας συνδράμουν και στην Περιφέρειά μας, άλλως να εξηγήσουν δημόσια τους λόγους της διακριτικής σε βάρος μας μεταχείρισης.
Συνεχίζουμε σταθερά, με πράξεις, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

200.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΦΙΕΡΕΙΑ
Χθες λοιπόν οι δηλώσεις του Νομάρχη Ξάνθης, ευαισθητοποίησαν τάχιστα την Κυβέρνηση. Το χθεσινό δελτίο τύπου της Νομαρχίας Ξάνθης τα λέει όλα:
«Στη συνέχεια του από 27 Μαΐου 2010 Δελτίου Τύπου μας, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. μας ανακοίνωσε προέγκριση του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για χρηματοδότηση 200.000 ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Νομό Ξάνθης, τα οποία, εκτιμούμε, όταν οριστικοποιηθούν, σε συνδυασμό με το ποσό που διαθέτει η Νομαρχία, θα καλύψει ένα επαρκές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από τώρα μέχρι και το Φθινόπωρο, για το 2010.
Ξάνθη, 31 Μαΐου 2010
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »