*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουνίου

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: Πως λειτουργούν και πως «πληρώνονται» οι «προσοντούχοι δάσκαλοι» στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης;

19 Ιουνίου
Ο Βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ο Βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναφορικά με το καθεστώς των «προσοντούχων δασκάλων» που επικρατεί στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης.
Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία της δασκάλας κ. Χαράς Νικοπούλου στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος» (1/6/2010), σε ορισμένα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, υπηρετούν με το λεγόμενο καθεστώς του «προσοντούχου δασκάλου», μουσουλμάνοι διδάσκοντες οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία απολύτως πιστοποίηση για τη θέση αυτή, και οι οποίοι δεν πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά από άγνωστη πηγή.
Αυτοί οι «προσοντούχοι δάσκαλοι» ασκούν ασφυκτικό έλεγχο, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, στους μουσουλμάνους τακτικούς δασκάλους και διευθυντές που πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο και δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία με την αδιάλλακτη συμπεριφορά τους έναντι των δασκάλων, για ζητήματα που άπτονται αμιγώς της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του ωρολογίου προγράμματος.
Ο Βουλευτής ρωτά να μάθει από ποιο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπεται αυτός ο θεσμός, ποια είναι τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν για να υπηρετήσουν στα μειονοτικά σχολεία, πώς πληρώνονται, ποια είναι ακριβώς τα καθήκοντα τους, ποια αρμόδια υπηρεσία ελέγχει την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και πόσοι τέτοιοι δάσκαλοι εργάζονται σήμερα στην Θράκη και σε ποια σχολεία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »