*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουνίου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας!

19 Ιουνίου
ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΔΩΝΙ
ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
*Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. μίλησε χθες στην «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου έξω από τα δόντια για όλους και για όλα, κατηγορώντας όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για την κακοδιαχείριση των τελευταίων 20 ετών.ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ «Μ» ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Στις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του «Μ» στηρίχτηκε η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ για το Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πρότεινα τον Πάνο Παπαδόπουλο για μάρτυρα, εγώ μίλησα ευθέως για «Νόμο Μαντέλη, μετά την κατάθεση της πρώην Διευθύντριας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.Περιοδεία στην Θράκη, πραγματοποίησε το διήμερο Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου, ο Βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Θανάσης Πλεύρης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΛΑΟΣ, προκειμένου να ενημερωθούν οι Βουλευτές του κόμματος για τα τρέχοντα προβλήματα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, μεταφέροντας τα στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Θράκη, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, όπως είναι η σημερινή περίοδος, διότι από την μια πλευρά υπάρχει μια βαθύτατη οικονομική κρίση, που μαστίζει όλη την χώρα αλλά ειδικά σε αυτήν εδώ την περιοχή παρουσιάζετε τον τελευταίο καιρό μια στροφή της Τουρκικής Πολιτικής που δεν έχει πλέον σε προτεραιότητα την Κύπρο και το Αιγαίο αλλά μεταφέρει την προτεραιότητά της στην Θράκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στα ΜΜΕ στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και έδωσε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» του Πάνου Παπαδόπουλου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, κατά το δόγμα Νταβούντογλου, υπάρχει προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το Μουσουλμανικό στοιχείο, οπουδήποτε και αν υπάρχει στην Ευρώπη, προκειμένου να μπορέσει η Τουρκία να περνά δικές της θέσεις.
«Σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να προστατέψουμε τους Έλληνες μουσουλμάνους, από την επέκταση που παρατηρείτε και την δράση του Τουρκικού Προξενείου που υπάρχει, που πραγματικά εκβιάζοντας αυτούς τους ανθρώπους, δεν τους αφήνει να είναι Έλληνες όπως είναι, δεν τους αφήνει να είναι πομάκοι και θέλει σώνει και καλά μέσα σε αυτήν την δραστηριότητα να μπορέσει να τους πάρει στην αγκαλιά του. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε προς σ’ αυτήν κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας την ευαισθησία που υπάρχει για το θέμα, προς την κατεύθυνση που πήρε αυτό ο Τουρκικός Επεκτατισμός».
Ο Θανάσης Πλεύρης, εξέφρασε την ανησυχία του, για τις συναντήσεις Παπανδρέου – Ερντογάν, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκετε σε μια αδύναμη θέση.
« Ο φόβος είναι ότι μέσα από αυτήν οικονομική συγκυρία, κάποιοι θα προσπαθήσουν να κλείσουν θέματα Εθνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Σκοπιανό, το Κυπριακό, και βέβαια το θέμα της Θράκης».
Είναι γεγονός πως ο κ. Πλεύρης, γνωρίζει την περιοχή της Ξάνθης, από την δράση του στην εξεταστική επιτροπή όπου ασχολήθηκε με τα ζητήματα και μπόρεσε μέσα από αυτά να δει και άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρέπει να φύγει το Τουρκικό Προξενείο από την Κομοτηνή ο κ. Πλεύρης δήλωσε τα ακόλουθα: « Αυτήν την στιγμή θεωρώ ότι το Τουρκικό Προξενείο, υπερβαίνει τα εσκαμένα, δεν λειτουργεί ως Προξενείο και άρα, από την στιγμή που δεν είναι τηρεί τον ρόλο του, πρέπει να φύγει. Ξέρω τι κίνδυνοι υπάρχουν αναφορικά με την απομάκρυνση του Προξενείου αλλά αυτήν την στιγμή με τον τρόπο που λειτουργεί δηλαδή ως προβοκάτορας του Τουρκικού κράτους και γι αυτόν τον λόγο δεν έχει καμία θέση στην Θράκη».
Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν την περιοχή της Θράκης, και συγκεκριμένα την διαμαρτυρία των πομακικών συλλόγων που οι ίδιοι λένε ότι τους υποχρεώνουν να μαθαίνουν την Τουρκική γλώσσα ενώ δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν. Ζωντανό παράδειγμα είναι αυτό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, όπου είδαμε μια δασκάλα που προσπάθησε σε αυτά τα παιδιά, να κάνει το αυτονόητο, αυτό που γίνετε σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος. Αναφέρθηκε και στην Θάλια Δραγώνα, η οποία μάζευε υπογραφές μαζί με μουσουλμάνους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φύγει η κ. Νικοπούλου από την Θράκη, προσπαθώντας τώρα το Υπουργεί Παιδείας να μας πείσει πως δεν έχει καμία σχέση με αυτήν την απομάκρυνση. « Εγώ θα κρίνω την κάθε Κυβερνητική επιλογή αναλόγως με την πράξη του κάθε Υπουργού. Στα θέματα της Παιδείας βλέπουμε μια προσέγγιση ανησυχητική. Γενικότερα η τάση αυτήν την στιγμή μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, είναι να ανοίγει η χώρα θέματα, διεκδικήσεων της Τουρκίας χωρίς να θέτει η ίδια όρους και διεκδικήσεις που μπορεί να έχει. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Όταν έρχεται εδώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός και αναφέρετε ότι πρέπει να λειτουργήσει το Τζαμί που υπήρχε ως μουσείο στο μοναστηράκι, δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν έθεσε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός το αντίστοιχο θέμα για την Αγία Σοφία», κατέληξε λέγοντας ο κ. Πλεύρης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!
Εξ’ άλλου ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου τα είπε «έξω από τα δόντια», για όλους και για όλα, κατηγορώντας όλες τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για την κακοδιαχείριση των τελευταίων 20 ετών!!!
Όμως ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. είχε ξεχωριστά εγκώμια και για τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο με τον οποίο τους συνδέει φιλία από την ημέρα που συναντήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή.
«Στις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ του «Μ» στηρίχτηκε η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ για το Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πρότεινα τον Πάνο Παπαδόπουλο για μάρτυρα και στην δεύτερη Εξεταστική», τόνισε ο κύριος Πλεύρης, που αμφισβήτησε ανοιχτά και την κατάθεση της πρώην Διευθύντριας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κυρίας Μαντέλη, χαριτολογώντας και λέγοντας ότι, «εγώ πρώτος μίλησα και για «Νόμο Μαντέλη», που χρησιμοποίησε στην επιστολή του στην Εξεταστική και ο πρώην Υπουργός κ.Κοντό!!!
Εξ’ άλλου σε σχετική ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, ο κύριος Πλεύρης είπε ότι ο ίδιος και στη παρούσα κρίσιμη φάση που βρίσκεται η πατρίδα μας, είναι υπέρ στο να συσταθεί μια «Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας», γιατί κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα «σωθεί» η χώρα από τη πτώχευση, ενώ η Ελλάδα περνάει ίσως τη μεγαλύτερη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ στην τελευταία 50ετία!

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙ
ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΧΙΝΟΥ
Στο μεταξύ οι Βουλευτές του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Αθανάσιος Πλεύρης (Α΄ Αθηνών) και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις ανθελληνικές προκλήσεις που έγιναν σε μουσουλμανικό τέμενος στον Εχίνο.
Βάσει δημοσιευμάτων τοπικού τύπου καθώς και όπως προβλήθηκε στην εκπομπή του σταθμού ΑLTER «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», την Κυριακή 23-5-2010 στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Εχίνος της Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η τελετή χάτιμ, δηλ. περάτωσης ετήσιων μαθημάτων Κορανίου. Περισσότερα από δεκαπέντε άτομα ανάμεσα στους παρευρισκόμενους φορούσαν μπλούζα με την «σημαία» της φερόμενης ως «Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Δ. Θράκης» και την φράση «Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά» δηλ.του Οθωμανού Στρατηγού πού είχε κατακτήσει την Θράκη τον 14ο αιώνα.
Οι Βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς με ποια δικαιοδοσία πραγματοποίησαν την συγκεκριμένη τελετή, εάν ζητήθηκαν ευθύνες από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για αυτήν την προκλητικότατη ανθελληνική ενέργεια, καθώς εάν πρόκειται να αποστείλει τα στοιχεία στην αρμόδια εισαγγελική αρχή προκριμένου να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του ψευτομουφτή Αχμέτ Μέμε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »