*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «DIANA»

30 Μαρτίου
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου για τη χαρτοποιία Θράκης «DIANA» που με την επίκληση έλλειψης πρώτων υλών, έδωσε κανονική άδεια στους 130 περίπου εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στη χαρτοβιομηχανία «DIANA» στην Ξάνθη
Η χαρτοβιομηχανία «DIANA» στην Ξάνθη, συμφερόντων ομίλου Ζερίτη, με την επίκληση έλλειψης πρώτων υλών, έδωσε κανονική άδεια στους 130 περίπου εργαζόμενους, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή.
Η αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, της Ε.Ε., που για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας –ανταγωνιστικότητας «θυσιάζει» τα συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων.
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επιδοτηθεί, επιχορηγηθεί, στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου, με ευνοϊκούς όρους και διατηρεί εργοστάσια στη Βουλγαρία, Αίγυπτο.
Η ενέργεια αυτή προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της εταιρείας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από αντεργατικές αποφάσεις της εν λόγω εταιρείας.
Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »