*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ: Ψευδής πληροφόρηση, δημιουργία δυσμενούς «κλίματος σε βάρος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

30 Μαρτίου
Για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» της 25/03/2010 υπό τον τίτλο «Διερεύνηση δεδομένων δεκαετίας. Μαύρες τρύπες των αναθέσεων» κλπ *Δηλώνουμε ότι εφεξής οποτεδήποτε υποπέσει στην αντίληψή μας δημοσίευμα που θίγει το κύρος του Πανεπιστημίου, την τιμή και την υπόληψη των μελών της Διοίκησής του, θα γίνεται άμεσα προσφυγή στα αρμόδια αστικά και ποινικά Δικαστήρια ώστε να αποδεικνύεται τελικά η αλήθεια…
…..
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ στην 26/03/2010 συνεδρίασή του αφού έλαβε υπόψη το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ» της 25/03/2010 υπό τον τίτλο «Διερεύνηση δεδομένων δεκαετίας. Μαύρες τρύπες των αναθέσεων» και επειδή αρμοδίως γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε τα οικονομικά δεδομένα του Πανεπιστημίου, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα στηρίζεται σε λάθος υποθέσεις, παρέχει ψευδή πληροφόρηση και αποτελεί απεγνωσμένη προσπάθεια δημιουργίας δυσμενούς «κλίματος» σε βάρος του Πανεπιστημίου και της Διοίκησής του, με πλήρη την απουσία της άποψης του ΔΠΘ.
Δημοσιεύματα όπως αυτό προωθούν εσφαλμένη πληροφόρηση και εξυπηρετούν σκοπούς βλαπτικούς προς το Πανεπιστήμιο. Άξιζε να περιμένει η αρθρογράφος να ενημερωθεί ουσιαστικά και υπεύθυνα για το πόρισμα, καθώς επίσης για την άποψη του Εισαγγελέα, του Υπουργείου Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τα όσα αναφέρει στο δημοσίευμά της.
Δηλώνουμε ότι εφεξής οποτεδήποτε υποπέσει στην αντίληψή μας δημοσίευμα που θίγει το κύρος του Πανεπιστημίου, την τιμή και την υπόληψη των μελών της Διοίκησής του, θα γίνεται άμεσα προσφυγή στα αρμόδια αστικά και ποινικά Δικαστήρια ώστε να αποδεικνύεται τελικά η αλήθεια.
Υ.Γ.: Είναι φανερό ότι η συντάκτης του δημοσιεύματος εμπλέκει στην υπόθεση του πορίσματος και τις επερχόμενες Πρυτανικές εκλογές για να δημιουργηθούν στο κοινό και τους εκλέκτορες σχετικοί συνειρμοί. Ωστόσο η Πανεπιστημιακή Κοινότητα έχει και γνώση και κρίση. Ας περιμένουμε την δημοσίευση του πορίσματος διότι τότε ο συνειρμός που προσπαθεί να προκαλέσει η συντάκτης ίσως λειτουργήσει προς την άλλη κατεύθυνση.
Από την Πρυτανεία του ΔΠΘ
……

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »