*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαρτίου

«Φαρισαίος» ο Εφραίμ!

04 Μαρτίου
Με προσωπείο δήθεν «αγίου», ο Εφραίμ από τη μια δηλώνει στους Παπαχελάδες ότι, «Συγχωρεί όλους όσους τον «πολεμήσαμε»…» κι από την άλλη, επαναφέρει τις αγωγές του και μας ζητάει χρηματικές αποζημιώσεις ύψους 500.000 Ευρώ!Μπλόκαραν φορο - έλεγχο της Μονής Βατοπεδίου
*Για τηλεφώνημα του μοναχού Αρσένιου στον Γ. Αγγέλου τον Μάρτιο του 2007 έκανε λόγο ο πρώην διευθυντής της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔ Σ. Γκασούκας!
ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΧΕΛΑ!
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ΦΑΚΕΛΟΙ» παίζουν «σκοτεινό» ρόλο σε μεγάλα και καυτά θέματα για τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας! Οργίλο δημοσίευμα και Αθηναϊκής εφημερίδας για την συνέντευξη με τον Εφραίμ!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!
Εμείς Εφραίμ, δεν συγχωρούμε ούτε εσένα, ούτε τον Αρσένιο, ούτε την «παρέα» σου από την Κύπρο που καταλάβατε το μοναστήρι! Ας σας συγχωρήσει ο Θεός
«Με προσωπείο δήθεν «αγίου», ο Εφραίμ από τη μια δηλώνει στους Παπαχελάδες ότι, «συγχωρεί όλους όσους τον «πολεμήσαμε»…» κι από την άλλη, επαναφέρει τις αγωγές του και απαιτεί από τον «Μαχητή» και τον εκδότη του Πάνο Παπαδόπουλο, χρηματικές αποζημιώσεις ύψους 500.000 Ευρώ!

Η «ΣΤΗΜΕΝΗ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ
«Μετά από 1,5 χρόνο αποφάσισα να μιλήσω. Διάφοροι κατόρθωσαν να πείσουν το λαό ότι ο μοναχός έρχεται εδώ για να κάνει χρήματα. Όχι δεν έρχεται γι' αυτό. Έρχεται για να διακονήσει το λαό»!
Αυτά, και πολλά άλλα, αναφέρει στον Αλέξη Παπαχελά και στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Νέοι Φάκελοι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ σπάζοντας τη σιωπή του εν όψει και της δεύτερης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την πολύκροτη υπόθεση.
Οι μοναχοί του Βατοπεδίου παρουσίασαν στους Νέους Φακέλους αυτοκρατορικά χρυσόβουλα από τους Βυζαντινούς χρόνους, αλλά και έγγραφα του Φαναρίου από το 19ο αιώνα, που όπως είπαν αποδεικνύουν την κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου για τη λίμνη της Βιστωνίδας.
Το πιο ωραίο από όλα; «Την ανταλλαγή ακινήτων για την κυριότητα της Βιστωνίδας την επέβαλαν οι φορείς και δεν έχει σχέση η τότε κυβέρνηση" αναφέρει στην συνέντευξή του ο ηγούμενος της Μονής, ενώ φυσικά αυτό είναι παντελές ψευδές…
Για την επίσκεψη και διανυκτέρευση του Κώστα Καραμανλή στη Μονή Βατοπεδίου το καλοκαίρι του 2006 τονίζει ότι «δεν είχαμε στενή σχέση με τον Καραμανλή μια φορά τον είδαμε, συζητήσαμε μαζί του αλλά δεν είχαμε περισσότερη σχέση, μιλήσαμε πνευματικά. Ήρθε όπως όλοι οι άνθρωποι και του ζήτησα να κάνουμε ένα ίδρυμα που θα περιλαμβάνει κέντρο απεξάρτησης ναρκομανών και γηροκομείο».
Ο κ. Εφραίμ διαψεύδει ότι υπήρχε ανάλογη βοήθεια από τον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου αλλά και από τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο για τον οποίο αναφέρει ότι διατηρούσαν μόνο φιλική σχέση, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες άλλα δήλωσαν διαψεύδοντας και σε αυτό τον Εφραίμ…
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης κάνει λόγο για εθιμοτυπικές επαφές με την αδελφότητα της Μονής, και για διακριτικές πιέσεις όσον αφορά την τρίτη γνωμοδότηση για την παραχώρηση 25.000 στρεμμάτων των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης.
Για το θέμα της παραχώρησης μίλησαν στους Νέους Φακέλους και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης καθώς και ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας.
Για τα 45 εκατ. ευρώ που χρειάστηκαν για την αναστήλωση της Μονής, που ανέλαβε σχεδόν ερειπωμένη ο Εφραίμ, ο ηγούμενος αναφέρει ότι βρέθηκαν χάρη σε κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις.
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»
Την ίδια ώρα, σκληρή επίθεση κατά του δημοσιογράφο κ.Παπαχελά για την παραπάνω συνέντευξη, εξαπέλυσε η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ». Σε άρθρο σχόλιο μάλιστα του εκδότη της κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, η εφημερίδα σημειώνει τα παρακάτω:
«Ενώ ο Εφραίμ το έπαιξε παρθένα κόρη και ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας πούλησε μαγκιά… στους «Φακέλους»
Ένας Παπαχελάς ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
Απογοήτευση. Απεδείχθη περίτρανα ότι ο Αλέξης Παπαχελάς μπορεί να «παίζει» με θέματα Πολιτικής Ελληνικά και ξένα, με κάποια άνεση, αλλά για τα Εκκλησιααστικά βρίσκεται ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. Και αυτό φάνηκε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια στην προχθεσινή εκπομπή του στον ΣΚΑΪ (Φάκελοι) όπου επιχείρησε να παρουσιάσει τον Εφραίμ και το πρόβλημα ΒΑΤΟΠΕΔΙ….
Έφθασε ο ίδιος στο Άγιο Όρος για να συνομιλήσει με τον «Ηγούμενο», του Μοναστηρίου, αλλά τελικά παρέδωσε την όλη συνέντευξη σε μία άτονη και μακρόσυρτη «απολογία», δίκην Παρθένας κόρης του Παρθεναγωγείου Χιλ στα όσα ήθελε να ακούσουμε ο Εφραίμ και μόνο! Καμία «πικρή ερώτηση» (σχεδόν), κανένα στρίμωγμα του πονηρού Κυπρίου Καλόγερου, που όπως τα είπε, σύντομα, θα έχει την απαίτηση να του ζητήσουν συγνώμη όσοι τον ενόχλησαν με την όλη ιστορία του!
Από την άλλη άφησε τον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα να πουλήσει μαγκιά, να βγει στον αέρα επιθετικός και με συμπεριφορά που έδειξε καθαρά ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τις καουμπόικες απαντήσεις που έδινε!
Δυστυχώς, ο Αλέξης Παπαχελάς απέδειξε ότι ΔΕΝ γνωρίζει το θέμα Εκκλησία και Ειδικά το θέμα Άγιον Όρος. Απλώς έδειξε κάποιες αναμνηστικές αφίξεις στο Βατοπέδι, αφήνοντας τον Εφραίμ να αμνηστεύει αυτούς που ήθελε!
Μια ιστορία ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.
ΓΡΗΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μπλόκαραν φορο - έλεγχο της Μονής Βατοπεδίου
Για τηλεφώνημα του μοναχού Αρσένιου στον Γ. Αγγέλου τον Μάρτιο του 2007 έκανε λόγο ο πρώην διευθυντής της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔ Σ. Γκασούκας
Ερωτηματικά για τη μη διενέργεια φορολογικού ελέγχου στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου επί ΝΔ προκαλεί ενημερωτικό σημείωμα της υπηρεσίας φορολογικών ελέγχων προς τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αντ. Μπέζα, με το οποίο προτείνεται η συγκρότηση δύο ειδικών συνεργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο συντάχθηκε τον Απρίλιο του 2009 ύστερα από αίτημα του προέδρου της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Στ. Γκρόζου, φέρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπηρεσιών, ωστόσο υπάρχει ιδιόχειρο σημείωμα ότι επεστράφη στην υπηρεσία στις 30/9/2009, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.
Εν τω μεταξύ και στη νέα κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι ο πρώην διευθυντής της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔ, Σ. Γκασούκας, επιβεβαίωσε χθες όσα είχε πει στην προηγούμενη Εξεταστική για το τηλεφώνημα του μοναχού Αρσένιου στον Γ. Αγγέλου, τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, στις 26 Μαρτίου 2007.
Επιβεβαίωσε, ακόμη πως ο Αρσένιος είχε συμμετάσχει δύο φορές το 2005 σε συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΔ, ενώ το 2007 ήταν παρά πολύ συχνές οι παρουσίες του στις υπηρεσίες της ΚΕΔ, προκειμένου να προχωρήσουν οι ανταλλαγές.
Η κατάθεση προκάλεσε ένταση. Από τη ΝΔ, ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε «κωμική» την κατάθεση του μάρτυρα. Από το ΠΑΣΟΚ, ο Ντ. Ρόβλιας κατηγόρησε τη ΝΔ για «απόφαση πρόκλησης τεχνητής έντασης» και «παρεμπόδιση των εργασιών, όταν θα θίγεται το Μαξίμου της προηγούμενης κυβέρνησης», ενώ ο Δ. Τσιρώνης έκανε λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού» του μάρτυρα.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό στο συμβόλαιο ανταλλαγών με αριθμ. 2335 της 12/4/2006, αναφέρεται πως η Μονή έδωσε στην ΚΕΔ 24.625 ευρώ σε μετρητά λόγω της διαφοράς αξίας που υπήρξε, ωστόσο έως και σήμερα δεν έχουν κατατεθεί στο ταμείο της.
«Φαρισαίος» ο Εφραίμ
ΤΟ πιο τρανταχτό σημείο υποκρισίας; Ο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου όπως ανέφερε στον Παπαχελά, συνχωρεί όλους όσους τον «πολεμήσαμε»…» κι από την άλλη, επαναφέρει τις αγωγές του κατά του «Μ» και του εκδότη του Πάνο Παπαδόπουλου και μας ζητάει χρηματικές αποζημιώσεις ύψους 500.000 Ευρώ!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »