*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Φεβρουαρίου

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: Τα «σκ….», καταλήγουν στη θάλασσα!

27 Φεβρουαρίου

Από τον Απρίλιο ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου αλλά δεν έκαναν τίποτα μέχρι σήμερα, παρά τις καταγγελίες βόμβα της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων
ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
*Η Δήμαρχος Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ έκανε αποχέτευση χωρίς ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ, κινδυνεύει η υγεία του λαού, τα λύματα χύνονται 100 μέτρα μακρύτερα από το Κέντρο Υγείας Αβδήρων!

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
*Ανεξέλεγκτη η διάθεση λυμάτων κατοικιών του οικισμού Αβδήρων σε αγωγό όμβριων ο οποίος καταλήγει σε κανάλι νότια του οικισμού με τελική κατάληξη στη θάλασσα!!!

Η «ΑΣΥΛΙΑ»ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ!
*Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
*Η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών των οικισμών Ν. Ολβίου και Παλιννοστούντων Αβάτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν σε αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια
…..
Η καταγγελία της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων Ξάνθης, «σπάζει» κόκαλα και δείχνει παράλληλα «μιας ιδιότυπης «ασυλίας» που παρέχετε στους Δημάρχους, αφού ενώ ελέγχονται από την Διεύθυνση Υγιεινής, συνεχίζουν το…χαβά τους και δεν παίρνουν κανένα μέτρο!», καθώς και στα δικαστήρια να πάνε….το πιο πιθανό να αθωωθούνε λόγω μη ύπαρξης…δόλου!
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Κι έχουμε και λέμε. Από το 2008 και στη συνέχεια από τον Απρίλιο 2009 καταγγέλθηκαν οι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου ότι τα λύματα από τους βόθρους συγκεκριμένων οικισμών, ή καταλήγουν στη θάλασσα την οποία ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ συνειδητά ή τα πετάνε μέσα στα χωράφια και στα κανάλια επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον!
Κι όμως, δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα, παρά τις καταγγελίες βόμβα της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων που αναγκάστηκαν στη συνέχεια και τους κατήγγειλαν στον «Μαχητή», αφού τα «σκ…» εξακολουθούν να καταλήγουν στη θάλασσα των Αβδήρων για παράδειγμα και ο Δήμος παρά τις εντολές της Διεύθυνσης Υγιεινής, συστηματικά αδρανεί!
Η σημερινή μας αποκάλυψη!
Ο Δήμος Αβδήρων ενώ έκανε αποχετευτικό, δεν έκανε ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ με αποτέλεσμα όλα τα «σκ….» (λύματα) του οικισμού Αβδήρων, να καταλήγουν στην ακτή και την θάλασσα και μάλιστα 100 μέτρα μακριά από το νέο Κέντρο Υγείας Αβδήρων που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1 Μαρτίου!!!
«Ανεξέλεγκτη η διάθεση λυμάτων κατοικιών του οικισμού Αβδήρων σε αγωγό όμβριων ο οποίος καταλήγει σε κανάλι νότια του οικισμού με τελική κατάληξη στη θάλασσα!!!», αναφέρει το πόρισμα βόμβα της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχίας Ξάνθης, που τονίζει με έμφαση ότι:
«Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης!»
Δηλαδή ενώ τους είχαν ήδη ενημερώσει ξανά και ξανά…οι Δήμαρχοι αδράνησαν πλήρως! Μόνο για το σχέδιο «Καλλικράτης» προφανώς ενδιαφέρονται!
Επίσης στο Δήμο Τοπείρου, «Η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών των οικισμών Ν. Ολβίου και Παλιννοστούντων Αβάτου έχει ως αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν σε αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια!»
Κι εκεί οι ίδιες διαπιστώσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής.
«ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης!»
Αναλυτικά τα δύο έγγραφα ντοκουμέντα που έχουμε στη διάθεσή μας και αποκαλύπτουμε σήμερα αναφέρουν τα παρακάτω:
…….
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
Ν. Α. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο
Πληροφορίες: Ανδρέας Νεάρχου
Τηλέφωνο: 25410-65734
E-mail : healthdirection@xan.forthnet.gr
Ξάνθη 21 Απριλίου 2009
Αριθ. Πρωτ.: Δ. Υ. 1751
ΠΡΟΣ: Το Δήμο Αβδήρων Άβδηρα
ΘΕΜΑ: Διάθεση λυμάτων οικισμού Αβδήρων.
ΣΧΕΤ: α) Το υπ’ αριθ. Πρωτ. 1004/7/21-ιβ/23.01.2009 έγγραφο Αγρονομικού Τμήματος Ξάνθης
β) Η από 16.01.2009 Αίτηση – καταγγελία της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων Ξάνθης.
γ) Η από 6.02.2009 Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της Υπηρεσίας μας.
δ) Το υπ’ αριθ. Πρωτ. Δ. Υ. 750/20.02.2009 έγγραφό μας.
ε) Η από 13.04.2009 Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της υπηρεσίας μας .
Στη συνέχεια α, β, και δ σχετικών εγγράφων και μετά από νέα καταγγελία της κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων, αναφορικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών του οικισμού Αβδήρων σε αγωγό όμβριων ο οποίος καταλήγει σε κανάλι νότια του οικισμού με τελική κατάληξη στη θάλασσα, υπάλληλοι μας διενήργησαν εκ νέου υγειονομική επιθεώρηση.
Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις γ και ε ανωτέρω σχετικές Εκθέσεις Υγειονομικής Επιθεώρησης.
Παρακαλούμε όπως λάβετε τα απαραίτητα μέτρα λόγω αρμοδιότητας σύμφωνα με τον ισχύοντα κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να αποσυνδεθούν οι παράνομες συνδέσεις λυμάτων κατοικιών του οικισμού και παράλληλα οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω κατοικιών να υποχρεωθούν στην κατασκευή υπεδάφιων συστημάτων (βόθρους) για την διάθεση των λυμάτων τους ώστε να σταματήσει η ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και παράλληλα η ύπαρξη ανθυγιεινών εστιών στη περιοχή.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
Ανδρέας Νεάρχου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
2. Γενικό Δ/ντή Ν. Δ. Ξάνθης
3. Τμήμα Περιβάλλοντος Ν. Δ. Ξάνθης
4. Αγρονομικό Τμήμα Ξάνθης
5. Κοινοπραξία βυτιοφόρων μεταφοράς Λυμάτων Ξάνθης
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Τμήμα Π. Υ. και Υγειομικού Ελέγχου
Φ. 802/ε6/2009
………………
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
Ν. Α. ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο
Πληροφορίες: Ανδρέας Νεάρχου
Τηλέφωνο: 25410-65734
E-mail : healthdirection@xan.forthnet.gr
Ξάνθη 21 Απριλίου 2009
Αριθ. Πρωτ.: Δ.Υ. 1899
ΠΡΟΣ: Το Δήμο Τοπείρου Εύλαλο
ΘΕΜΑ: Διάθεση λυμάτων οικισμών Αβάτου και Ν. Ολβίου.
ΣΧΕΤ: α) από 16.01.2009 αίτηση – καταγγελία της Κοινοπραξίας βυτιοφόρων Μεταφοράς λυμάτων Ξάνθης.
β) Η από 4.02.2009 και 11.02.2009 Υγειονομική Επιθεώρηση και η σχετική Έκθεση
γ) Το υπ’ αριθ. Δ. Υ. 215/13.02.2009 έγγραφό μας
δ) Η από 13.04.2009 Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της υπηρεσίας μας.
Σε συνέχεια α, β και γ σχετικών εγγράφων και μετά από νέα καταγγελία της κοινοπραξίας βυτιοφόρων μεταφοράς λυμάτων Ν. Ξάνθης, αναφορικά με την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων κατοικιών των οικισμών Ν. Ολβίου και Παλιννοστούντων Αβάτου, σε αγωγούς όμβριων με κατάληξη σε αρδευτικά ή αποστραγγιστικά κανάλια, υπάλληλοι μας διενήργησαν εκ νέου υγειονομική επιθεώρηση.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει η ίδια όπως περιγράφεται στις, β και δ ανωτέρω Εκθέσεις Υγειονομικών Επιθεωρήσεων.
Γι αυτό παρακαλούμε να φροντίσετε λόγω αρμοδιότητας σύμφωνα με το ισχύοντα κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων α) να αποσυνδεθούν οι παράνομες συνδέσεις λυμάτων κατοικιών του οικισμού Ν. Ολβίου και παράλληλα οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω κατοικιών να υποχρεωθούν στην κατασκευή υπεδάφιων συστημάτων (βόθρους) για την διάθεση των λυμάτων τους και β) σε ότι αφορά τον οικισμό παλιννοστούντων στο Άβατο θα πρέπει να λειτουργήσει το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των λυμάτων, σε αντίθετη περίπτωση να κατασκευασθούν υπεδάφια συστήματα αποχέτευσης (βόθροι) για την διάθεση των λυμάτων των κατοικιών του οικισμού.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
Ανδρέας Νεάρχου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
3. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
4. Γενικό Δ/ντή Ν. Δ. Ξάνθης
3. Τμήμα Περιβάλλοντος Ν. Δ. Ξάνθης
6. Αγρονομικό Τμήμα Ξάνθης
7. Κοινοπραξία βυτιοφόρων μεταφοράς Λυμάτων Ξάνθης
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
Τμήμα Π.Υ. και Υγειομικού Ελέγχου
Φ. 802/ε6/2009

…………

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »