*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Φεβρουαρίου

Μας το έδωσε, για να το…συντηρήσουμε! Διαφωνίδης, «δείχνει» Ευα ως ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ για το σχολείο της Ν. Κεσσάνης!

26 Φεβρουαρίου
Άλλα λέει στην εισήγηση του ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων κι άλλα ισχυρίζεται στο χθεσινό ρεπορτάζ το «Εμπρός»«ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗΣ:
*Ο Αντινομάρχης Ξάνθης επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του «Μ» μιλώντας στην εκπομπή του Γκορόγια. «Το σχολείο ήταν υπό αναστολή λειτουργίας» κι όχι υπό ΠΑΥΣΗ, δεν πτοείται από απειλές συμφερόντων…!
«ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!
*Την Δευτέρα κατηγορούμενη στο Εφετείο για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ, τον Απρίλιο κατηγορούμενη για το Υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης, ύστερα από καταγγελίες του Σαλτούρου.
………
ΤΗΝ Δήμαρχο των Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ, «έδειξε» χθες με πρωτοσέλιδό του στο «Εμπρός» ο κύριος Διαφωνίδης «ΩΣ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ» της καραμπινάτης ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ του Δήμου Αβδήρων να νοικιάσει ένα πανέμορφο και καινούργιο σχολείο σε ΙΔΙΩΤΗ!
Ο κ.Γιάννης Διαφωνίδης, συνεχίζοντας τον αγώνα του ώστε να μη γίνει το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ στο δημοτικό σχολείο Νέας Κεσσάνης αλλά στο μικρό και παλιό σχολείο του Μυρωδάτου που είναι τελείως ακατάλληλο, προσπάθησε χθες να κάνει το «μαύρο-άσπρο», μιλώντας για τη «δική του αλήθεια» κι όχι την πραγματική αλήθεια!
Κι όλα αυτά προκειμένου το «παλατάκι» σχολείο της Νέας Κεσσάνης να λειτουργήσει ως ΚΕΚ για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας κι όχι ως ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες από τους Νομούς Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο, «ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ» και λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία της Δημάρχου στην οποία γράφει επί λέξει, «Δήμαρχος Αβδήρων, κατηγορείται γιατί ενδιαφέρθηκε να μην καταστραφεί το σχολείο!», στην ουσία η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», «δείχνει» πλέον την «απούσα» από την επίμαχη συνεδρίαση Δήμαρχο Αβδήρων, ως πρωταγωνίστρια και ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ στο θέμα που τον τελευταίο καιρό ταλανίζει τη τοπική κοινωνία!
Και φανερώνει από τη πλευρά της «γαλάζιας» Ευας μια τεράστια διαπλοκή!!!
-Γιατί μέχρι και χθες η Δήμαρχος Αβδήρων έλεγε, «το θέμα ψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο, εγώ ήμουν…ΑΠΟΥΣΑ»! Τώρα τα άλλαξε και ισχυρίζεται ότι, «κατηγορείται γιατί ενδιαφέρθηκε να μην καταστραφεί το σχολείο»!!!
Με τίτλο, «Όλη η αλήθεια!-Όλα νόμιμα και καθαρά», η εφημερίδα «Εμπρός» ισχυρίζεται λοιπόν ότι, «η Δήμαρχος Αβδήρων νοίκιασε το σχολείο της Νέας Κεσσάνης στο ΚΕΠ Πύργου για να μη…καταστραφεί, υπενθυμίζοντας τις λεηλασίες στα Λουτρά Ποταμιάς!!!»
-Όπου όμως αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, αφού άφησε τα ΛΟΥΤΡΑ χωρίς φύλακα με αποτέλεσμα δύο φορές να το «χτυπήσουν» οι κλέφτρες…
ΑΛΛΑ ΤΟ «ΕΜΠΡΟΣ», ΑΛΛΑ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε μια προσπάθειά του να «απολογηθούν» εφημερίδα και Δήμαρχος Αβδήρων που μέχρι χθες εμφανίζονταν και…πολιτικοί «αντίπαλοι», το «Εμπρός» εμφανίζει τον Δήμο να «ενδιαφέρεται» να νοικιάσει το σχολείο για ΚΕΠ, πολύ πριν προταθεί από τη Νομαρχία Ξάνθης ως…Ειδικό Γυμνάσιο»!!!
Ενώ ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων κύριος Μαυρομάτης στην εισήγησή του, μιλάει «για ενδιαφέρον δύο ΚΕΚ να νοικιάσουν το συγκεκριμένο χώρο»!!!!
Ο Γ. Διαφωνίδης ισχυρίζεται ότι το σχολείο δήθεν δεν λειτουργούσε επί 3-4 χρόνια και άρα ήταν…σε ΠΑΥΣΗ, ενώ στη πραγματικότητα το σχολείο δεν λειτούργησε 2-3 χρόνια και ήταν «σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!!»
-Και εν πάση περιπτώσει, ακόμη και ως ΚΕΚ να λειτουργούσε ΤΩΡΑ, ο Νόμος ορίζει ανά πάσα στιγμή θα έπρεπε οι νέοι «ενοικιαστές» να «διέκοπταν» και να το έδιναν για Ειδικό Σχολείο αν το ήθελε η Νομαρχία Ξάνθης!!!!!
Ο Γ. Διαφωνίδης αποφεύγοντας να αναφέρει «ποια η σχέση της εφημερίδας «Εμπρός» με το CONSUL Πύργου Ηλείας», λέει ότι «ο Δήμος Αβδήρων με επιστολή του στη Περιφέρεια ζήτησε τη γνωμάτευσή από την Περιφέρεια», που την δίνει πλέον με…Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στις 6 Νοεμβρίου 2009, με την προϋπόθεση όμως ότι «ο Δήμος Αβδήρων θα πάρει και το ΟΚ του 3ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»!!!! Έγκριση που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
……

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΠΟΣΟ
ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΥΠΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗ»;;;
Και συνεχίζει ο κύριος Διαφωνίδης στο «Εμπρός»:
«Από τα παραπάνω, που είναι η ξεκάθαρη αλήθεια, φαίνεται ότι ο δήμος έδρασε με νομιμότητα, με διαφάνεια και προς το συμφέρον του δήμου διότι με την μίσθωση διασφάλισε έσοδα αλλά και προστασία του κτιρίου.
Και μια παρατήρηση ως προς τη δικαιολογία της «αναστολής». Προβλήθηκε ότι το σχολείο της Κεσσάνης δεν έχει κλείσει, ότι τελεί υπό αναστολή. Δηλαδή 3-4 χρόνια ήταν υπό αναστολή. Για πόσα άλλα; Μα η αναστολή κύριοι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας, έχει καταληκτικό χρόνο. Δεν είναι επ’ αόριστον!»
-Και ποιος είσαι κύριε Διαφωνίδη που θα αποφασίσεις πόσα χρόνια μπορεί να είναι υπό αναστολή ένα σχολείο;
-Που όπως είπε ο Αντινομάρχης Ξάνθης Περικλής Καρβουνίδης ήταν ΚΛΕΙΣΤΟ επί δύο χρόνια κι όχι…3-4!!!
Μόνο με Υπουργική απόφαση μπορεί ένα σχολείο να τεθεί υπό ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΥΣΗ! Και τέτοια δεν υπάρχει!!!
…….












Γ. ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΡΩΔΑΤΟ, «ΕΦΕΥΡΑΝ» ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ…ΕΓΩΪΣΜΟ ΤΟΥΣ!
…Και συνεχίζει ο ιδιοκτήτης του «Εμπρός» με πυρά κατά των Περικλή Καρβουνίδη (Αντινομάρχης Ξάνθης) και Μπάμπη Δημαρχόπουλο (Νομαρχιακό σύμβουλο Ξάνθης):
«Εφεύραν τη δικαιολογία αυτή για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και το γεγονός ότι ο δήμος ενδιαφέρθηκε πριν από αυτούς για την τύχη του κτιρίου.
Αυτά είναι, εν συντομία τα γεγονότα και στοιχεία της υπόθεσης αυτής. Για την οποία το Νομαρχιακό Συμβούλιο φρονίμως ποιών, πρότεινε το Ειδικό Σχολείο να γίνει το Δημοτικό Σχολείο Μυρωδάτου εφόσον διαπιστωθεί εάν υπάρχει νομικό κώλυμα για το σχολείο Κεσσάνης το οποίο μισθώθηκε ως γνωστόν σε ιδιωτικό ΚΕΚ πολύ πριν».
-Δηλαδή με το ζόρι το Νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης θα πρέπει να κάνει το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ στο Σχολείο Μυρωδάτου που είναι τελείως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΜΙΚΡΟ και ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ για κάτι τόσο μεγάλο!
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κυρίου Διαφωνίδη και του ΚΕΚ Πύργου!!!
Και συνεχίζει ο κύριος Διαφωνίδης τονίζοντας ότι: «Το τελικό λόγο θα έχει το Υπουργείο Παιδεία και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ»,!
Και καταλήγει με την επισήμανση ότι «η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ! Μπορεί η Περιφέρεια να την δεχτεί ή όχι!!!»
Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»:
Κυρία Ευα, κύριε Διαφωνίδη….Το σχολείο Νέας Κεσσάνης είναι «υπό αναστολή λειτουργίας»!!! Κι εκεί το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει το ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ για τα παιδιά με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΆΓΚΕΣ από όλη την Περιφέρεια. Τελειώσαμε!
-Αν αποτολμά παρέμβαση η Υπουργός Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου, ή η Περιφερειάρχης κ.Κόκλα, ή αν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης θέλει να εξυπηρετήσει τον «σύντροφο» κύριο Διαφωνίδη και το ΚΕΚ CONSUL Πύργου Ηλείας, ιδού η Ρόδος…
….
«ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!
Η Δήμαρχος Αβδήρων ας μη ξεχνάει πάντως, ότι υποθέσεις σαν αυτή του Σχολείου που «βρωμάνε» έχει αρκετές στη πλάτη της…
Και αναφέρομαι στο παράνομο Πόρτο Μόλο.
-Όπως δεν πρέπει να ξεχνάει ότι την Δευτέρα είναι κατηγορούμενη στο Εφετείο Θράκης για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ, ενώ τον Απρίλιο είναι κατηγορούμενη για το Υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης, ύστερα από καταγγελίες του Παναγιώτη Σαλτούρου. Αυτά για σήμερα…
-Γιατί εμείς θα περιμένουμε τον Εισαγγελέα Ξάνθης να μας καλέσει να καταθέσουμε για την παραπάνω σκανδαλώδη υπόθεση!!! Και την «πρασινογαλάζια» ΔΙΑΠΛΟΚΗ σε όλη τη διάστασή της….!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »