Αποχωρεί από τη ΝΔ ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ κάνοντας ακόμη πιο δυνατό στη συνείδηση όλων των Νεοδημοκρατών τον Αντώνη Σαμαρά!
Μαζί του μάλιστα παρασύρει σε μια απόφαση χωρίς μέλλον και άλλα οκτώ στελέχη της παράταξης, στελέχη ελάσσονος σημασίας πλην του νομαρχιακού συμβούλου Αιχάν, που όμως είναι κάτι σαν «δεξί» του χέρι, σε μια κίνηση που μπορεί να εμφανίζεται σαν ιδεολογική διαφορά με τη ΝΔ, ή καλύτερα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν έκανε αυτά που ζητούσε η μειονότητα», στην πραγματικότητα όμως είναι μια κίνηση απελπισίας του πρώην βουλευτή ώστε να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι.
Ουσιαστικά ο κ. Ιλχάν εξέφρασε την πικρία του γιατί κατά την άποψή του δεν στηρίχτηκε από το κόμμα, δεν το είπε αλλά αυτό διαφάνηκε, ωστόσο απέκρυψε επιμελώς το γεγονός ότι έστω και αν στις τελευταίες εκλογές πράγματι η ΝΔ δεν στήριξε όσο θα έπρεπε τον κ. Ιλχάν, ο ουσιαστικός πόλεμος του έγινε από το προξενείο και τους τουρκόφρωνες προπαγανδιστές της πολιτικής της Άγκυρας. Χαρακτηριστικά, στον κ. Ιλχάν χρέωναν, προεκλογικά, όλα όσα έκανε η ΝΔ, όπως το νόμο για τους Ιμάμηδες, και προπαγάνδιζαν ότι αυτά, ήταν όλα αρνητικά για την μειονότητα, ενώ
Μετά από όλα, ο κ. Ιλχάν δύο πράγματα είχε ως στόχο με την χθεσινή συνέντευξη-παρωδία και την διαδικασία που προηγήθηκε, κατά την οποία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να προσεγγίσει τα δυνατά στελέχη της ΝΔ από την μειονότητα, χωρίς όμως να το κατορθώσει!.
Πρώτον να παραμείνει ζωντανός στο πολιτικό παιχνίδι, απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής ενώ ταυτίστηκε και με την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και δεύτερο και πλέον σημαντικό, να πλησιάσει το προξενείο και τους μηχανισμούς του και να αποκτήσει την εύνοιά τους!!!
Ο κ. Ιλχάν δεν σχολίασε ερωτήσεις για το μέλλον της κίνησής του, ανέφερε όμως ότι ο ίδιος και οι άλλοι που συνυπογράφουν, παραμένουν πολιτικά πρόσωπα και θα πράξουν αναλόγως των περιστάσεων, ενώ όσον αφορά στο όριο του 3% για την είσοδο στην βουλή, είπε πως από την θέσπισή του η μειονότητα, όπως και άλλες πολιτικές παρατάξεις, δεν το είχε αποδεχθεί.
ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ
Προς την ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
Στις εσωκομματικές εκλογές της μεγάλης μας παράταξης που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και έχει ως θεμελιώδη ιδεολογική και προγραμματική αρχή την κεντροδεξιά συγκρούστηκαν δυο πολιτικές ιδεολογίες μεταξύ της κεντροδεξιάς και της δεξιάς.
Παρουσιάστηκαν δε από τους υποψηφίους αρχηγούς οι προγραμματικές αρχές, οι πολιτικές θέσεις και η ιδεολογία που θέλει να εκφράζει η Νέα Δημοκρατία στον 21 αιώνα σε μια σύγχρονη Ελλάδα.
Η πολιτική που εφαρμόστηκε με τόλμη και αποφασιστικότητα στην μειονότητα από την μεγάλη αυτή παράταξη κινήθηκε πάντα στα πλαίσια των αρχών του ιδρυτή μας όπως η πολιτική της «Ισονομίας και Ισοπολιτείας» που διακηρύχτηκε και εφαρμόστηκε από τον τότε Πρωθυπουργό και Πρόεδρο μας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αργότερα επί κυβερνήσεως και πρωθυπουργίας του Προέδρου και ηγέτη μας Κώστα Καραμανλή. Η πολιτική αυτή συνεχίστηκε με πολλές και σημαντικές θετικές παρεμβάσεις υπέρ της μειονότητας, εν τούτοις όμως σημειώθηκαν κάποιες δυσάρεστες παρεκκλίσεις μετά το 2007 ήτοι στην δεύτερη κοινοβουλευτική θητεία της κυβερνήσεως, παρά τις έντονες ενστάσεις και υποδείξεις μας να γίνουν κάποιες διορθώσεις ή εξαλείψεις.
Οι θέσεις και αρχές του κ. Σαμαρά σε σχέση με την μειονότητα ήταν γνωστές τόσο όσο ήταν Υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσο και ύστερα ως Πρόεδρος του κόμματος «Πολιτική Άνοιξη». Θέσεις και απόψεις που απέχουν από τις κεντρικές θέσεις του ιδρυτή μας και αποκλίνουν σε σοβαρό βαθμό από τις αρχές της κεντροδεξιάς. Πιστεύαμε ότι ο κ. Σαμαράς θα είχε αλλάξει τις σκέψεις του αλλά δυστυχής στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη επανέλαβε τις ίδιες θέσεις και απόψεις του για την μειονότητα τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα εκ νέου τα μέλη της μειονότητας. Ο κ. Σαμαράς που δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσεγγίσει ή να ακούσει την μειονότητα σε όλα αυτά τα χρόνια, κινήθηκε και πάλι σύμφωνα με τιδ δηλώσεις του στο ιδεολογικό πλαίσιο της δεξιάς που απέχει από τις βασικές αρχές του ιδρυτή μας.
Κατόπιν εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, επειδή δεν ανεχόμαστε τις ιδεολογικές, προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύουμε ότι αποκλίνουμε σε σημαντικό βαθμό από τις ιδεολογικές, προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ήτοι της κεντροδεξιάς. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ν.Δ. πρέπει να είναι μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή μεγάλη κεντροδεξιά με σεβασμό πρώτα από όλα στα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Με την παρούσα δηλώνουμε την απόφαση μας να αποχωρίσουμε από την Ν.Δ. (σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού) λόγω των ιδεολογιών και πολιτικών θέσεων που διακατέχουν την παρούσα ηγεσία και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αρχές και αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Κομοτηνή 4/12/2009
1) ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ –τ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
2) ΣΑΛΗΜ ΧΟΥΣΕΪΝ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑΣ
3) ΜΟΥΡΑΤ ΓΙΟΥΝΟΥΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ
4) ΧΑΣΑΝ ΧΑΣΑΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΦΙΛΛΥΡΑΣ
5) ΜΕΧΜΕΤ ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΑΡΡΙΑΝΩΝ
6) ΜΟΥΑΜΕΡ ΧΟΥΣΕΪΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑΣ – Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΕΒΡΟΥ
7) ΜΟΛΛΑ ΜΟΥΖΑΦΕΡ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΛΥΡΑΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ν.Δ. ΦΙΛΛΥΡΑΣ
8) ΧΑΤΖΗ ΣΑΛΗ ΑΧΜΕΤ ΛΟΥΦΤΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ