*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Δεκεμβρίου

ΔΥΟ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! Και για Σγουρίδη, & για Πεντζουρίδη!

29 Δεκεμβρίου
Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» στα σκαλοπάτια της Βουλής…

*Όταν ένας πολιτικός δεν έχει τα «κότσια» να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ενώπιον 25 ανθρώπων, τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τα «κότσια» να κάνει τις «ανατροπές» που «απαιτούν» οι πολίτες…
*Αν ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν μπορεί να αντιληφθεί «ποιόν» ή «ποιους» υπονοεί ο Σγουρίδης με τη φράση «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από τη Δημαρχία…», ας τον μηνύσει για να… μάθει! Οι πολίτες πάντως δεν έχουν κανένα ερωτηματικό…
Όταν εμείς «τολμούσαμε» να τα βάλουμε με τον πανίσχυρο «Σγουριδισμό» οι περισσότεροι γαλάζιοι και πράσινοι Νομάρχες και Δήμαρχοι, «στοιβάζονταν» τότε στα σκαλοπάτια της Βουλής…
«Γλύφοντάς» τον στη κυριολεξία. Όπως και οι νυν υβριστές του…
Εμείς ουδέποτε ταυτιστήκαμε ή συμπορευθήκαμε με τον «Σγουριδισμό», ώστε να μπορεί σήμερα ο οποιοσδήποτε να μας «κατηγορεί» ότι τον «χτυπάμε» τώρα που είναι πλέον «αδύναμος» κι όχι… «πανίσχυρος»!
Ωστόσο μας προξένησε μεγάλη απορία όταν στο φύλλο της «ΘΡΑΚΗΣ» τη περασμένη Πέμπτη (24/12) με την υπογραφή κάποιου Γιώργου Συληγαρδάκη που προσφάτως «μετακόμισε» από το «Εμπρός» στις εφημερίδες «Θράκη» και «Επικαιρότητα», φιλοξενήθηκε μια «υποτιθέμενη δήλωση» του Σγουρίδη για δικό μας ρεπορτάζ, ΑΠΑΞΙΩΝΤΑΣ ο συντάκτης της να πάρει παράλληλα και την δική μας άποψη… για λόγους ευνόητους.
ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗ «ΘΡΑΚΗ» ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ-ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ
Στην «ΘΡΑΚΗ» λοιπόν της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου 2009, μεταξύ των άλλων δημοσιεύτηκαν τα παρακάτω:
«Στη χθεσινή έκδοσή του ο «ΜΑΧΗΤΗΣ» έγραψε μεταξύ άλλων:
«…Ενδεικτική λοιπόν είναι η δήλωση του Παναγιώτη Σγουρίδη όταν είδε την θερμή αποδοχή της υποψηφιότητάς του στη τοπική κοινωνία και τον ρώτησε ένας από τους παρόντες, αν προτίθεται να διεκδικήσει τον Δήμο της Ξάνθης… «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από την Δημαρχία…!»»
Και συνέχιζε η εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ» κάνοντας υποτίθεται… «ρεπορτάζ» για το δικό μας… «ρεπορτάζ»:
«Πιο συγκεκριμένα, σε προσπάθεια της «Θ» να επικοινωνήσει μαζί του για το ίδιο θέμα, ο κ. Σγουρίδης μας τόνισε ότι «δεν διαψεύδω ούτε επιβεβαιώνω πράγματα τα οποία γράφει ο καθένας χωρίς να έχω πει τίποτε σχετικό εγώ. Απορώ μάλιστα, αφού σήμερα έχει επικοινωνήσει μαζί μου σχεδόν όλος ο τοπικός τύπος για το ίδιο θέμα, πως γίνεται να παρασύρεστε όλοι από κάτι που έγραψε από το μυαλό του ένας άνθρωπος τον οποίο έχω μηνύσει και έχω καταδικάσει στα ελληνικά δικαστήρια σε 11 μήνες φυλάκιση και με τον οποίο δεν έχω ούτε καλημέρα»
«ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ» ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ!
Όπως ήταν επόμενο, η δήλωση του κυρίου Σγουρίδη μας προκάλεσε από τη μια «μειδιάματα» από την άλλη όμως προβληματιστήκαμε, διότι «εδώ και καιρό, τουλάχιστον μια…καλημέρα την έχουμε με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής. Από το 1995 μέχρι σήμερα πέρασαν 14 χρόνια…»!!!
Κι επειδή γνωρίζουμε και τη λειτουργία του γνωστού Π.Β.Π, τίποτα δεν μας παραξένεψε στο δημοσίευμα, διότι σε άλλη περίπτωση ο Συληγαρδάκης είχε το θάρρος να μας πάρει τηλέφωνο και να πάρει και τη δική μας άποψη!
Ωστόσο ο ίδιος ο Παναγιώτης Σγουρίδης έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια, επικοινωνώντας μαζί μας και τονίζοντάς μας με έμφαση τα παρακάτω:
«Πράγματι με πήρε από τη «ΘΡΑΚΗ» ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, αλλά εγώ προσωπικά ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ! Απλά χαριτολογώντας του είπα ότι, «μολονότι εγώ τον Παπαδόπουλο τον οδήγησα στα δικαστήρια και τον καταδίκασα, τον παραδέχομαι. Είναι πολύ μάγκας και ο καλύτερος δημοσιογράφος, αφού σας έκανε όλους για μια ακόμη φορά να τρέχετε από πίσω του και να ψάχνετε…»!
ΔΥΟ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
Και για Σγουρίδη, & για Πεντζουρίδη!
ΩΣΤΟΣΟ πέραν των παραπάνω οφείλουμε στους δύο πρώην «κολλητούς» και «φίλους» Σγουρίδη και Πεντζουρίδη δύο ξεκάθαρες απαντήσεις.
Απάντηση 1η προς Σγουρίδη:
1.Όταν ένας πολιτικός δεν έχει τα «κότσια» να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ενώπιον 25 ανθρώπων, τότε σημαίνει ότι δεν έχει και τα «κότσια» να κάνει τις «ανατροπές» που «απαιτούν» οι πολίτες….
2.Την χρονική περίοδο που «καυχιέσαι» κύριε Σγουρίδη (1995-1997) ότι με «καταδίκασες» στα δικαστήρια, κι εγώ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ δύο τοπικούς εκδότες με τελεσίδικες αποφάσεις του Εφετείου Κομοτηνής αλλά και στα πολιτικά δικαστήρια, εξ’ αιτίας σου! (Σ. Σ. Φιλοξένησαν στα έντυπά τους, συκοφαντικές και εξυβριστικές επιστολές σου σε βάρος μου) Κι εσύ την «γλίτωσες» αποκλειστικά και μόνο διότι είχες ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ!!! Πίσω από την «οποία» καλύφθηκες τόσο στις δικές μου μηνύσεις, όσο και στη μήνυση του τότε βουλευτή Νίκου Λαμπαδάρη!
3.Όταν λοιπόν «θυμάσαι» κάποια πράγματα «και χαίρεσαι», θα πρέπει με ΣΕΒΑΣΜΟ να λές όλη την αλήθεια κι όχι τη μισή στους πολίτες….Κι όχι αυτά που σε «βολεύουν»!
4.Δεν χρειάζομαι «πιστοποιητικά» από σένα για την δημοσιογραφία μου. Το ότι από το 1981 μέχρι σήμερα τα έντυπα που εκδίδω είναι ΠΡΩΤΑ σε αναγνωσιμότητα, δεν είναι τυχαίο….
Απάντηση 2η προς Πεντζουρίδη:
1. Όφειλες κι εσύ κι ο συνεργάτης σου να ρωτήσετε και μένα για την δήλωση του κυρίου Σγουρίδη και να πάρετε και τη δική μου θέση. «Αθλίως» σκεπτόμενος, δεν το έπραξες…ενώ εγώ στη πρόσφατη αντιπαράθεσή σου με τον Βαγγέλη Βασιλειάδη, σου «δίδαξα» τι σημαίνει «ευπρέπεια»…
2. Το με «ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» που επεχείρησες φίλτατε Π.Β.Π, δυστυχώς φανερώνει ένα πράγμα. Ότι με τίποτα δεν αλλάζεις!!! Και δεν αξίζεις ούτε τη μεγαλοψυχία μου… Ότι και να έχεις εσύ (τώρα) με τον Σγουρίδη, αυτό αποτελεί «προσωπική σας υπόθεση» Ίδια «οικογένεια» είστε να τα ΛΥΣΕΤΕ όπως έχετε μάθει τόσα χρόνια…
3. Αν θέλεις να υπενθυμίσω τις δικές σου τελεσίδικες καταδίκες στο Εφετείο, μπορώ κάλλιστα να σου υπενθυμίσω τη γνωστή υπόθεση με το Επιμελητήριο…
Δεν είναι δυνατόν στον άνθρωπο που «χρωστάς» το ότι «δεν πήγες ΦΥΛΑΚΗ», να του φέρεσαι με τόσο «υποκριτικό» και «ύπουλο»τρόπο… Δεν αδίκησες εμένα αλλά μόνο τον εαυτό σου. Κρίμα μόνο γιατί πίστευα ότι άξιζες για καλύτερα πράγματα…
ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗ «Θ» ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ….
Στην εφημερίδα «ΘΡΑΚΗΣ» όμως είδα και τον Δήμαρχο Ξάνθης να «σχολιάζει» το ρεπορτάζ του «Μαχητή» με μια επίσης υποκριτική δήλωση, οπότε οφείλω και σε αυτόν μια απάντηση.
Κατά την εφημερίδα «Θράκη» λοιπόν, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, απάντησε:
«Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα ερμηνεύσει τις δηλώσεις του κου Σγουρίδη, αν και πιστεύω ότι δεν έχουν γίνει δηλώσεις. Εντούτοις, αν θεωρήσουμε ότι έχουν ειπωθεί όλα αυτά που δημοσιεύονται, τότε, θα πρέπει ο κ. Σγουρίδης, να εξηγήσει και τι εννοεί…».
Απάντηση 3η προς Δήμαρχο Ξάνθης
1. Είναι δυνατόν να αμφισβητεί ο Δήμαρχος Ξάνθης τη δήλωση του κυρίου Σγουρίδη ισχυριζόμενος ότι «δεν έγινε»;;; Και ούτε λίγο ούτε πολύ να χαρακτηρίζει «αναξιόπιστη» την εφημερίδα που μέχρι σήμερα (από το 1994), τον ΕΞΕΦΡΑΖΕ δημόσια στον πολιτικό του λόγο.
2. Η δήλωση του κυρίου Σγουρίδη γνωρίζεις πολύ καλά φίλτατε Λάκη γιατί στην ίδια ομάδα είστε άλλωστε, (της ΑΣΠΙΔΑΣ Ξάνθης), έγινε και παρα-έγινε!!!
-Άλλωστε τον τελευταίο καιρό συχνά πάς στου Δάγκα και γνωρίζεις πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι, «υπάρχει ήδη ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Σγουρίδη..»! Που με τον Πεντζουρίδη μάλιστα σφόδρα κατά, αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική…
3. Αν φίλτατε Δήμαρχε της Ξάνθης δεν μπορείς να αντιληφθείς «ποιόν» ή «ποιους» υπονοεί ο Σγουρίδης με τη φράση «Όλοι μαζί, να διώξουμε την κόπρο του Αυγείου από τη Δημαρχία…», ας τον μηνύσεις για να….μάθει! Διότι την δική σου δημοτική παράταξη ευθέως «φωτογραφίζει»…
-Οι Ξανθιώτες πάντως δεν έχουν κανένα ερωτηματικό… Και φυσικά ο νούς τους στον πρώτο και καλύτερο που «προσέτρεξε» είναι στον «αφανή εταίρο» του Elisso…Που ποιος ξέρει μέχρι το τέλος της 4ετίας που αλλού μπορεί να τον «ανακαλύψουμε» και πάλι ως… «αφανή εταίρο»!!!
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙΟ
Και μια λιτή και ξεκάθαρη απάντηση στον «εργολάβο», γεν. διευθυντή της ΣΕΚΑΠ και νέο Διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΙΟ-FILTER Χρίστο Πούλιο σχετικά με τις δηλώσεις του στην ίδια εφημερίδα (ΘΡΑΚΗ) και τους «πιστούς που καλεί να προσέλθουν…»!
-Φίλτατε Χρίστο, μου θυμίζεις το γνωμικό, «άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός και τάβαλε αλλιώς…»!
Μόνο ο σημερινός Δήμαρχος με τον «υπαρχηγό» του εφόσον διατηρηθεί το ίδιο «δημοτικό τοπίο» μπορούν να σε βγάλουν Δήμαρχο αυτής της πόλης…
-Δυστυχώς όμως για σένα, «οι Ξανθιώτες (πολίτες) όπως έχουν ήδη αποδείξει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις προηγούνται πλέον των πολιτικών…!».
Π.Π.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »