*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Οκτωβρίου

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΟ «ΝΕΟ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ «ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ»

28 Οκτωβρίου
Είναι εμφανές όσο κι αν δεν φαίνεται, λόγω της «κρίσης» στη Νέα Δημοκρατία πως και στο ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα αυξάνονται και πληθαίνουν, καθώς η εκλογή του ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ που εκφράζει το «νέο Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ», δημιουργεί ερωτηματικά για το ρόλο του κόμματος με την Κυβέρνηση, κόντρα επίσης στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που δεν κρύβει την ανησυχία του, αναζητώντας ρόλο….
Μετά το αποτέλεσμα για την εκλογή γραμματέα και Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχει ανάψει λοιπόν συζήτηση για τον ρόλο της Ιπποκράτους σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου.
«Έχουμε καθήκον μέσα από τη λειτουργία του κόμματος, του Κινήματος, να προασπίζουμε αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί από τυχόν στρεβλώσεις κατά την άσκηση της εξουσίας», δήλωσε την Δευτέρα ο Σωκράτης Ξυνίδης, ωστόσο το τοπίο παραμένει αρκετά «θολό»…
Ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ξεκαθάρισε πως το κόμμα θα εντοπίζει και θα ανακοινώνει τις κυβερνητικές επιλογές που θα έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές, τις θέσεις και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και θα προβάλλει τη διαφορετική άποψη που μπορεί να έχει σε συγκεκριμένα θέματα. «Το κόμμα δεν μπορεί να μπαίνει εμπόδιο σε πολιτικές του αύριο.
Πρέπει να συμβαδίζει με τον ρυθμό που κινείται η κοινωνία, όχι με ξεπερασμένους και παρωχημένους ρυθμούς του παρελθόντος», σημείωσε από την πλευρά του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Ν. Ανδρουλάκης.
«Το κόμμα καλείται να προσπαθήσει μπας και μπορέσει να δώσει πολιτικές και ιδεολογικές απαντήσεις που μας επιτάσσει η κρίση, γιατί πρέπει να πούμε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ουσιαστικά είναι εδώ και 10 χρόνια περίπου ακυρωμένη και αγκυλωμένη», σημείωσε ο Π. Κουκουλόπουλος, ο οποίος επανεξελέγη στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.
Σε κάθε περίπτωση, η αποτελεσματικότητα του νέου μοντέλου και της νέας σύνθεσης της ηγετικής ομάδας θα κριθεί στις εκλογικές αναμετρήσεις που υπάρχουν στην ατζέντα. Την ερχόμενη άνοιξη είναι οι φοιτητικές εκλογές και τον Οκτώβριο του 2010 οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ωστόσο ήδη τα «χτυπήματα» στον ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ ξεκίνησαν…κι αν ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν αντιληφθεί σύντομα την στυγνή πραγματικότητα και κυρίως τις σχέσεις του με τα μεγαθήρια Μ.Μ.Ε της Αθήνας (και των εργολάβων…), θα περάσει «δύσκολα» στη συνέχεια…
Διότι άλλο Ξάνθη κι άλλο το κράτος της Αθήνας εκεί που «παραμονεύουν» ανά πάσα στιγμή να σε …κατασπαράξουν τα «τρωκτικά» της δημόσιας ζωής αλλά και αυτοί που αλλιώς τα λογάριασαν κι αλλιώς τα οραματίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου… και στη πράξη υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες για να εφαρμοστούν!
«Μαχητής»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »