*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουνίου

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ»ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ Στεφάνια από Κ. Παπούλια, Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Παπανδρέου, Σιούφα κλπ,

06 Ιουνίου
Πανελλήνια Συγκίνηση για τον Μεγάλο Έλληνα!

*Η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, Νομάρχης Ξάνθης, Σγουρίδης - Σωκράτης Ξυνίδης στην κηδεία στη Μάνδρα Ξάνθης, απόντες Κοντός - «Πύρρος».

Κηδεύτηκε χθες στην Πατρίδα του την Μάνδρα Ξάνθης, που ήταν και το μεγάλο του Όνειρο, ο Μεγάλος Έλληνας και Δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου.
Πολύς κόσμος τον συνόδευσε με συγκίνηση στο τελευταίο αντίο και ανάμεσά τους, η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης με τον αντινομάρχη του Μπάμπη Δημαρχόπουλο, ο βουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης, ο πρώην Συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, και σχεδόν όλοι οι συγχωριανοί του. Απόντες από τη κηδεία ήταν οι Κοντός-«Πύρρος».
Στεφάνια στη Μνήμη του Νεκρού κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Σιούφας κ.ά. ενώ με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε για τον Λάμπρο Παπαντωνίου χθες στην «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου Στέλιος Παπαθεμελής.

Τον επικήδειο εκφώνησε η Δήμαρχος Αβδήρων Ευα Τσακίρη ενώ τον νεκρό συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία η Μπάντα του Δήμου Ξάνθης.
Την εφημερίδα μας εκπροσώπησε στη κηδεία του Λάμπρου Παπαντωνίου, η δημοσιογράφος και συνεργάτης μας Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο Λάμπρος Παπαντωνίου γεννήθηκε στην Μάνδρα της Ξάνθης, από Μικρασιάτες γονείς, πρόσφυγες του 1922.
Απόφοιτος της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, έφθασε στην Αμερική το 1973, όπου σπούδασε διεθνές δίκαιο και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϋ) στο οποίο και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ.
Το 1975, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα και σύντομα ειδικεύτηκε στην αμερικανική εξωτερική πολιτική σε σχέση με την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και τα Βαλκάνια. Κατά τη διάρκεια της σημαντικής καριέρας του, ο Λάμπρος Παπαντωνίου δημοσίευσε εκατοντάδες άρθρα και έλαβε μέρος ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια εξωτερικής πολιτικής στις ΗΠΑ, Ελλάδα, Κύπρο και Αυστραλία.
Μέλος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτων, ο Λάμπρος Παπαντωνίου αφήνει πίσω του πέρα από τους συγγενείς και φίλους, ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική δημοσιογραφική παρουσία στην Ουάσιγκτων. Η μεγάλη γνώση, η εμπειρία, η καθολική αποδοχή από τους συνομιλητές του, αλλά και το πάθος του για την Ελλάδα και την ελληνικότητα θα τον κατατάξουν στην μνήμη ως ένα από τους σπουδαίους έλληνες που έζησαν σ’ αυτή τη ως ένα από τους σπουδαίους έλληνες που έζησαν σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »