*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουνίου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΚΟΣ: Μετράει το έργο και η συνέπεια στον πολίτη!

05 Ιουνίου
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΘΕΡΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΕΔΚ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
*Ο Υφυπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, «καυτηριάζοντας» την σκανδαλολογία του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους πολίτες να πάνε στις ΚΑΛΠΕΣ και να ψηφίσουν!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ!
*Το ποσό των 4 εκ. ευρώ κατανέμεται στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, για την πληρωμή της κρατικής αρωγής στα δάνεια των παλιννοστούντων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
*1,7 εκατ. Ευρώ δόθηκαν για έργα στον Ορεινό Όγκο εξήγγειλε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και δέχτηκε τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Μύκης Μουσταφά Αγγά!
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την στήριξη της Κυβέρνησης, εμφανίστηκε χθες στη συνέντευξη τύπου που έδωσε, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ.Νάκος που επισκέφθηκε χθες τον Νομό μας.
Ο Υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την μείωση της ψαλίδας, «καυτηριάζοντας» την σκανδαλολογία και τα ΨΕΥΔΗ του ΠΑΣΟΚ ενώ ζήτησε από τους πολίτες να πάνε στις ΚΑΛΠΕΣ και να ψηφίσουν!
«Μετράει το έργο και η συνέπεια στο πολίτη, κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες και το πρόγραμμά μας και είμαι σίγουρος ότι τη Κυριακή οι πολίτες θα ψηφίσουν κατά συνείδηση με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου και της πατρίδας που υπηρετεί με συνέπεια η Νέα Δημοκρατία».
Οι επισκέψεις του Υφυπουργού ξεκίνησαν από τη Νομαρχία Ξάνθης και συνεχίστηκαν με επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας επί της Βόγδου και στα Δημαρχεία Ξάνθης, Σελέρου και Μύκης όπου έδωσε και συνέντευξη τύπου.
……..
ΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘ. ΝΑΚΟΣ

Την απασχόληση ανέργων από τον Οκτώβριο, την συνέχιση υλοποίησης έργων μέσω του ΘΗΣΕΑΣ και άλλων προγραμμάτων, αλλά και την βοήθεια του υπουργείου εσωτερικών στη διάνοιξη του Κάθετου Άξονα, εξήγγειλε λίγα 24ωρα πριν τις Ευρωεκλογές, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος.
Ο κ.Νάκος βρέθηκε στην Ξάνθη, το πρωί της Πέμπτης και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Ξάνθης και Σελέρου, το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη και κατέληξε στον Ορεινό Όγκο του Νομού.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Μύκης, ο υφυπουργός αφού άκουσε τα αίτημα τόσο των Δημάρχων, όσο και των Κοινοταρχών της Ορεινής περιοχής, τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές.
Τον Υφυπουργό συνόδευαν στην σύντομη περιοδεία του στο Νομό Ξάνθης, ο πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Α.Μ. – Θ. Δημήτρης Σταμάτης, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Ν.Α. Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης Κώστας Τάτσης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Στέλιος Μωραϊτης, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Αχμετζίκ Ριντβάν, καθώς και οι Δήμαρχοι Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, Αβδήρων Εύα Τσακίρη, Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος, Σελέρου Μπηρόλ και Μύκης Μουσταφά Αγγά.
Τον Υφυπουργό δέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στο Δημαρχείο Μύκης, ο Δήμαρχος Μουσταφά Αγγά.
Ακολούθησε σύσκεψη, όπου Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες έθεσαν υπόψην του κ.Νάκου τα προβλήματα που τους απασχολούν. Μεταξύ αυτών, το πρόβλημα της ανοικοδόμησης στον ορεινό όγκο, αλλά και οι επιδοτήσεις στην καπνοκαλλιέργεια.
Σύμφωνα με τον κ.Νάκο μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 1,7 εκατ. Ευρώ την 5ετία που πέρασε, στον ορεινό όγκο της Ξάνθης για την υλοποίηση σημαντικών έργων ανάπτυξης. Όπως αυτών της βελτίωσης του οδικού δικτύου, την κατασκευής σχολικών μονάδων, γηπέδων κ.α.
Σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους και σε ερώτηση του xanthi channel για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Υφυπουργός δήλωσε αισιόδοξος, παρά του αντιθέτου των δημοσκοπήσεων και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές. Υποστήριξε ακόμη ότι η αποχή δεν είναι λύση. «Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε την μεγάλη ανατροπή στις δημοσκοπήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Νάκος.
Σε ότι αφορά το σκάνδαλο SIEMENS, o υφυπουργός επέρριψε τη βαρύτητα των ευθυνών στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας ότι η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια υπεύθυνη.
Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ για σκανδαλολογία και για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Νωρίτερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών είχε συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Σελέρου κ.Μπηρόλ, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, αλλά και το Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη.

4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
Η μεγάλη είδηση που αφορά τους Παλιννοστούντες πρόσφυγες της περιοχή μας. Το ποσό λοιπόν των 4 εκ. ευρώ κατανέμεται στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, για την πληρωμή της κρατικής αρωγής στα δάνεια των παλιννοστούντων από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η δωρεάν κρατική αρωγή αφορά την αγορά ή κατασκευή κατοικιών από τους παλιννοστούντες. Το πρόγραμμα άρχισε να εφαρμόζεται το 2001 και την πρώτη τριετία εφαρμογής του δόθηκαν, επί κυβερνήσεων ΠΑ. ΣΟ. Κ, 34 εκ. ευρώ ενώ από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί περισσότερα από 170 εκ. «Συνεχίζουμε με σταθερούς ρυθμούς και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τη χρηματοδότηση των περιφερειών, όπου υπάρχουν ακόμη σε εκρεμμότητα αιτήσεις κρατικής αρωγής για τα δάνεια των παλιννοστούντων, τηρώντας τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού προς τους παλιννοστούντες», δήλωσε μετά την υπογραφή της απόφασης, ο υφυπουργός Θανάσης Νάκος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »