*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαρτίου

ΕΚΘΕΤΕΙ ΖΛΑΤΚΟ - ΚΟΝΤΟ «Πλανήθηκα», επικαλείται ο Σουφλιάς και ανακαλεί την Υπουργική του απόφαση!

31 Μαρτίου

Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ανακαλεί την απόφαση με την οποία εντάχθηκε στα ευνοϊκά τιμολόγια για τους πυρόπληκτους του καλοκαιριού του 2007 μια χοιροτροφική μονάδα (Μπίκος)
Αποσύρει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ την απόφαση με την οποία εντάχθηκε στα ευνοϊκά τιμολόγια για τους πυρόπληκτους του καλοκαιριού του 2007 μια χοιροτροφική μονάδα (Μπίκος) στην περιοχή Βαφέικα του Δήμου Βιστονίδας, που είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές σε μια συνήθη πυρκαγιά. Με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» (26/3/2009 –μετά από καταγγελίες του δικηγόρου και πρώην συντονιστή της Ν.Ε. Σωκράτη Ξυνίδη-, ο Δημοσθένης Κατσιγιάννης, γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, έστειλε επιστολή στην εφημερίδα στην οποία παραδέχεται ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε «χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου» και βασίστηκε σε αίτημα του Δήμου Βιστονίδας. Διαβεβαιώνει ότι σχετική απόφαση θα ανακληθεί, δεν έχει γίνει εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού και, επομένως, δεν έχει προκληθεί ζημιά για το Δημόσιο. Επισυνάπτει έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, σύμφωνα με την οποία η πλευρά του Δήμου Βιστωνίδας με την έκθεσή της δημιούργησε εσφαλμένα την εντύπωση ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά σε ευρύτερη περιοχή, με υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες αρκετών κατοίκων. Η ίδια υπηρεσία σημειώνει ότι με εντολή του υπουργού μετά το δημοσίευμα της «Ε» έγινε έλεγχος στον φάκελο της υπόθεσης και διαπιστώθηκε ότι «υπήρξε πλάνη περί τα πράγματα», αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σφάλμα, το οποίο διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν σκόπιμο.
Στην σχετική επιστολή του Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Έργων ΥΠΕΧΩΔΕ επί λέξει ο κ. Δημοσθένης Κατσιγιάννης αναφέρει επί λέξει: «… επειδή από το σχετικό έγγραφο του Προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας προκύπτει ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα αλλά εσφαλμένη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου κατά την έκδοση της απόφασης οριοθέτησης της «πληγείσας» περιοχής, που προήλθε από πλάνη της υπηρεσίας περί τα πράγματα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει δώσει εντολή για ανάκληση της απόφασης»!!!
Πάντως η απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ.Σουφλιά (ο οποίος ανακαλεί την Υπουργική του απόφαση), στην ουσία «αδειάζει» τόσο τον Δήμο Βιστωνίδας όσο και τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κοντό που είχε «παρέμβει» πολιτικά υπέρ της χοιτροφικής μονάδας του κ.Μπίκου την περίοδο εκείνη, ενώ κατά πληροφορίες μας ο κ.Σωκράτης Ξυνίδης και το ΠΑΣΟΚ εξετάζουν τις περιπτώσεις το ίδιο πράγμα να έχει γίνει με «κτηνοτροφικές μονάδες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »