*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

Ξεκινά ο νέος προγραμματισμός της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ.

30 Μαρτίου

Από την ώρα που η ομάδα της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ τέθηκε εκτός πλέι οφ άρχισε ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς με το νέο προπονητή. Ο προγραμματισμός έχει να κάνει όμως με σωρεία θεμάτων που απασχολούν τον νέο προπονητή και την διοίκηση της ομάδας. Ο Χρήστος Πανόπουλος θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τους στόχους του Γερμανού προπονητή αφού πρώτα όμως ξεκαθαρίσει το τοπίο του ρόστερ και τι αναμένεται να γίνει με τους υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστές Γκσπούρνιγκ- Ζουέλα. Σίγουρα η παραχώρηση των παραπάνω ποδοσφαιριστών θα φέρει χρήματα στο ταμείο της εταιρίας. Βέβαια ποτέ για τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο δεν υπήρχε θέμα στο να ξοδέψει για μεταγραφικούς στόχους , αλλά και για θέματα υποδομών. Φέτος πρώτο μέλημα όλων είναι το μπάτζετ να είναι σε λογικά επίπεδα και να μη γίνει μεγάλη υπέρβαση, ώστε να διασφαλιστεί και η κερδοφορία αν βέβαια πραγματοποιηθούν οι δυο μεταγραφές. Ο Γερμανός προπονητής θα είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος και υπεύθυνος των επιλογών , αλλά και του ξεκαθαρίσματος .
Ο νέος προπονητής έχει παρακολουθήσει αγώνες της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ και έχει βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα του . Ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται και σε ποιες θέσεις πρέπει να γίνουν κινήσεις. Βλέπει με σχολαστικότητα το υπάρχον υλικό και σύντομα θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να περάσει λίγος χρόνος ακόμη για να τσεκάρει όλο το έμψυχο υλικό.

Εκεί όμως που πρέπει να δώσει λύσεις ο Χρήστος Πανόπουλος είναι οι εκκρεμότητες σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Η ανανέωση των Τσέχων Αμπραχάμ και Ντόσεκ , καθώς και του Αγκάλι που είναι αγκάθι , και θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις για να τελειώσουν ευνοϊκά για την ομάδα. Πιο δύσκολη είναι η περίπτωση των πρώτων. Για τον Βίκτωρ Αγκάλι η διοίκηση δεν φαίνεται και τόσο διατεθειμένη ως προς την ανανέωση. Πέρα από τα προαναφερόμενα στον αέρα είναι και οι περιπτώσεις , Λυμπερόπουλου[ ακούστηκε πως έχει προτάσεις από άλλες ομάδες] Γκρζέλακ, Φεριέ, Ταιντέρ, Ντόριβαλ και Παπά. Όλα αυτά είναι στα υπόψη του νέου προπονητή που θα πάρει και τις τελικές του αποφάσεις. Για τους 4 τελευταίους υπάρχει η αρνητική εικόνα της μηδαμινής προσφοράς. Ο Γερμανός όλα αυτά θα τα θέσει στον κ. Πανόπουλο για να αποφασιστεί από κοινού ποιο θα είναι το μέλλον τους. Εκείνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι πως όλες οι εκκρεμότητες θα τελειώσουν μόλις λήξει το πρωτάθλημα. Η θέση όμως που πρέπει να προβληματίζει τον προπονητή είναι αυτή του τερματοφύλακα. Θα είναι ακόμη ποιο δύσκολη σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο Αυστριακός. Τότε θα πρέπει η ομάδα να κινηθεί για την απόκτηση δυο επιπλέον τερματοφυλάκων πάντα όμως θα ισχύει το θέμα του Λυμπερόπουλου. Όσο για την ενίσχυση της ομάδας , αυτό θεωρείται επιτακτική ανάγκη λόγω της αποχώρησης ποδοσφαιριστών , αλλά και της κάλυψης ικανών παικτών σε νευραλγικές θέσεις. Η ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ θα κινηθεί , για έναν περιφερειακό επιθετικό, έναν αμυντικό μέσο, δυο αμυντικούς , έναν πλάγιο, και φυσικά έναν οργανωτή που εδώ και πολλά χρόνια λείπει από την ομάδα καθώς και των αμυντικών σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο Ζουέλα. Η νέα ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ φέτος θέλει να δείξει νέο πρόσωπο, νέο προφίλ και γι’ αυτό ο Χρήστος Πανόπουλος είναι αποφασισμένος να δαπανήσει αρκετές χιλ. ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις επιθυμίες που έχει ο μεγαλομέτοχος να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του νέου προπονητή. Η κίνηση αυτή βάζει φραγμό στις βιαστικές επιλογές του παρελθόντος. Καθαρές θέσεις, σκέψεις, με μοναδικό στόχο η νέα ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ να επιδιώξει κάποια διάκριση , μέσω των δυο θεσμών. Εγγυητής ο Χρήστος Πανόπουλος και ο Γερμανός προπονητής κ. Βόλφ που είναι προσωπική επιλογή του. Γιάννης Τσιλιγκιρίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »